YXHULT - SVENSK BERGLAGRING

Het mijncomplex van Yxhult ligt in Kvarntorp in Zweden. De mijn is de perfecte locatie om belangrijke archieven en collecties op te slaan, kruiden te kweken en te bewaren en om voertuigen en machines te testen. Daarbij heeft dit complex maximale beveiliging tegen diefstal én ook nog eens kleine impact op het milieu!

Onze Zweedse collega's kwamen in contact met Henrik, de directeur van Svensk Berglagring KB. Hij vertelde dat ze graag naar LED verlichting wilden overstappen. In een mijnbouwfaciliteit als deze is het juiste licht essentieel en de afstanden binnen het complex zijn groot. Als je een werkomgeving hebt waar geen natuurlijk zonlicht is, is het belangrijke dat er goede verlichting hangt: zowel voor de veiligheid als voor de kwaliteit van het werk.

Klantvraag

Na ons gesprek met Henrik was het doel duidelijk: een hoge lichtkwaliteit en energie-efficiëntie en lagere bedrijfskosten. Een belangrijk aspect was ook dat het hele complex dezelfde uitstraling had die de faciliteit tot een hoger niveau tilt.

Onze lichtexpert Ole stond klaar om met dit project te beginnen en de beste lichtoplossing te vinden.

 

Waarom heb je ons als partner gekozen?

"Vanwege jullie ontvankelijkheid voor onze wensen, jullie uitgebreide kennis en de fantastische service. Hierdoor, en ook door de lagere prijzen, was de keuze snel gemaakt. We vinden het belangrijk om een open dialoog te hebben en een leverancier te hebben die de behoeften van mijnbouwfaciliteiten begrijpt. De samenwerking met Ole is van onschatbare waarde geweest. We zijn erg blij met onze beslissing om klant bij jullie te worden" - Henrik, directeur Svensk Berglagring KB.

Klantbezoek bij Yxhult - Svensk Berglagring

Met de auto omlaag rijden in de mijntunnels, 40 meter onder de grond, zo'n 40 kilometer lang, was een hele sensatie. Henrik liet ons de geïnstalleerde Noxion-armaturen zien, maar ook de ruimtes waar archieven en collecties zijn opgeslagen en ruimtes voor de teelt en nog veel meer.

We trokken onze beschermende kleding aan en stapten in een groene zee van koriander, basilicum en andere kruiden. Kruiden en bessen worden in de mijn niet in aarde gekweekt en vervolgens worden ze rechtstreeks aan supermarkten verkocht. Doordat de producten minder ver vervoerd hoeven te worden, zijn ze verser en hebben ze een langere houdbaarheid. Daarnaast zijn ze helemaal lokaal gekweekt.

Henrik liet ons ook andere gebouwen buiten de mijn zien. Het was erg inspirerend om naar Henrik te luisteren over toekomstige projecten die barstten van de creativiteit en ideeën! 

Resultaat

"We zijn erg blij met de resultaten tot nu toe! Licht maakt een groot verschil en we zien nu al lagere bedrijfskosten en energiebesparingen." - Henrik, directeur, Svensk Berglagring KB

Hoewel er meer dan 200 waterdichte montagebalken (Noxion Poseidon v2 met 9100 lumen) zijn geïnstalleerd, is het project nog niet voltooid. In de toekomst zullen er meer armaturen worden geïnstalleerd in het mijncomplex.


Producten die wij hebben gebruikt voor dit project

Tijdens dit project zijn er meer dan 200 Noxion Poseidon v2 (waterdichte montagebalk) geïnstalleerd in de gangen van het mijncomplex. Veel oude armaturen moeten nog vervangen worden. Maar waar de nieuwe LED-verlichting is geïnstalleerd, is het licht gelijkmatig verdeeld en helder. Nu hebben de medewerkers in de mijn veilige verlichting van goede kwaliteit!

  • IP65
  • IK10
  • 9100 Lumen
  • Levensduur van 50.000 uur

Noxion Poseidon V2
(Waterproof montagebalk)

Alle verlichting op maat aanvraagbaar!

Neem dan contact op! Het aanvragen van professioneel lichtadvies is telefonisch snel en eenvoudig geregeld. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Je kunt ons bereiken via: 01 439 73 75


Wil je hulp of advies bij je project? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op!