A&B Elektrotechniek - Kind Centrum Vroondaal

Nieuw project, nieuwe samenwerking. Zo eenvoudig kan het zijn! A&B Elektrotechniek is bij ons een welbekende installateur uit Zuid Beijerland, waarmee wij in het verleden al vaker lichtprojecten hebben uitgevoerd. Vandaar dat ook voor het nieuwbouwproject Kind Centrum Vroondaal bij ons aan de bel werd getrokken door projectleider Mehmet Tuncer. Dit nieuwbouwproject betreft een basisschool met kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in één, waarbij ook een sporthal is inbegrepen. Een divers aanbod van activiteiten, die allen hun eigen lichteisen met zich meebrengen. Er hiervoor mochten wij alle verlichting leveren die nodig was. Dat hoef je ons niet twee keer te vragen!

 

Klantvraag

De eindgebruiker, Kind Centrum Vroondaal, had bij aanvang van het project naar A&B Elektrotechniek uitgesproken graag verlichting te willen gebruiken van het merk Philips. Dit vormde samen met de tekeningen van het project dan ook de basis voor het lichtplan, dat is opgesteld door onze lichtexpert Jenny. In overleg met Mehmet is er daarbij voor gekozen om alle LED armaturen te voorzien van een handige GST snoer, om daarmee een vlotte installatie te kunnen garanderen. Tijdens de uitvoer van het project bleek een extra aanbouw nodig te zijn om alle faciliteiten in het gebouw te kunnen onderbrengen, waardoor ook een tweede project onderdeel werd van het pakket.

 

Oplossing

De klaslokalen, het kinderdagverblijf, de opvang en de bijgelegen gangen zijn voorzien van op maat LED panelen en downlights met de juiste UGR-waarde (UGR<19 of UGR<23). Dit betroffen met name 840 Philips armaturen om de kinderen fris en gemotiveerd de dag door te laten komen, en de gewenste creativiteit te stimuleren. Voor de afwisseling is er gebruik gemaakt van het Discus designarmatuur van Lumiparts, om een net wat speelser en ontspannen effect te geven aan de openbare ruimtes in het pand.

De sporthal is verlicht met 15 robuust stalen sporthalarmaturen in 4000K, die een frisse uitstraling geven aan de ruimte en goed tegen een stootje kunnen bij contact met sportmaterialen. Het bijhorende materiaalhok is eveneens voorzien van een robuust en tegelijkertijd waterdicht armatuur: de welbekende WT120C van Philips, waardoor er ten alle tijden veilig gebruik gemaakt kan worden van de opslagruimte.


Resultaat


In 2022 zijn de laatste loodjes gelegd aan de aanbouw van Kind Centrum Vroondaal. Hiermee is er op een duurzame manier invulling gegeven aan een nieuw pand, dat jarenlang zal bijdragen aan het doel van de organisatie: het bewerkstelligen van een natuurlijke en ononderbroken groei en beweging van kinderen. Hieronder enkele afbeeldingen van het project.


Het team

Raymond Beekmans
Projectmanager

Wessel van Luijn
Accountmanager

Jenny Kelder
Calculator


Enkele armaturen die wij hebben gebruikt voor dit project ...

Philips CoreLine RC132V LED Paneel 

 

Philips Greenspace DN471B LED Downlight 

Lumiparts Discus Pendellamp

Philips Coreline WL140V LED Bulkhead

Sportlux Sporthalarmatuur

Philips CoreLine WT120C Waterdicht

Alle verlichting op maat aanvraagbaar!

Neem dan contact op! Het aanvragen van professioneel lichtadvies is telefonisch snel en eenvoudig geregeld. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Je kunt ons bereiken via: 01 439 73 75


Wil je hulp of advies bij je project? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op!