Magazijnverlichting Gamma

Klantvraag

Sinds een aantal jaar worden steeds meer conventionele lichtbronnen uitgefaseerd. Daarop besloot Gamma Sittard in Nederland over te stappen op LED-verlichting. Maar dit zette Gamma ook voor een uitdaging: hoe werden de sfeer en comfort van de winkel hierdoor beïnvloed? Daarom werden onze Nederlandse collega's van Lampdirect ingeschakeld om samen met Gamma deze uitdaging aan te gaan. Wel had de klant een aantal wensen waar we rekening mee dienden te houden. Het was belangrijk dat de winkelomgeving aantrekkelijk bleef én dat de producten goed gepresenteerd zouden worden. De klant benadrukte ook dat de klanten en werknemers geen lichthinder mochten ondervinden. Als laatste was het cruciaal dat de LED-verlichting een laag energieverbruik en een lange levensduur met zich meebracht, zodat dit in lijn staat met de duurzame doelstelling van Gamma.   

 

Oplossing

Intake
Tijdens het intakegesprek werd duidelijk wat de belangrijkste wensen van de klant waren: energiezuinige verlichting met een lange levensduur die zorgt voor een aantrekkelijke en comfortabele winkelomgeving.  

Bespaarcalculatie en lichtplan
De energie- en kostenbesparing en de terugverdientijd waren van groot belang. Daarom maakte Lampdirect een bespaarcalculatie. Na akkoord van de klant, gingen onze lichtarchitecten aan de slag. Op basis van lichtcalculaties werd een plan opgesteld, dat niet alleen de plaatsing en de lichtspecificaties toonde, maar ook een demo-opstelling om een idee te krijgen van het eindresultaat.  

Levering & montage
Nadat het lichtplan goedgekeurd was, werd het tijd om het plan te implementeren. Lampdirect zorgde hiervoor: van levering van de lichtbronnen en armaturen tot de installatie. Zo werd de klant volledig ontzorgd bij de overstap naar LED. 

Als eerste plaatsten we armaturen van Noxion die samen zorgden voor een goed verlichte en comfortabele winkelomgeving. Het is belangrijk dat de winkel goed verlicht wordt, omdat zichtbaar licht een enorme impact heeft op hoe we de winkel emotioneel ervaren. Onbewust worden we namelijk aangetrokken door goed verlichte winkels en producten. We plaatsen ook LED highbays met speciaal gekozen reflectors, die ervoor zorgden dat het licht goed verspreid werd. Hierdoor worden alle producten goed verlicht. Aangezien de deksel en kap van de highbay prismatisch zijn afgesloten, kun je niet verblind worden door de verlichting. 

 


Resultaat

Met de nieuwe, duurzame armaturen voldoet Gamma aan zijn doelstelling en spelen we in op de wensen van de klant. De oude, conventionele highbay gebruikte 400W, terwijl de nieuwe LED highbay maar 200W verbruikt. Hiermee bespaart Gamma maar liefst 50% aan energie! En omdat de LED-verlichting een gegarandeerde levensduur heeft van 100.000 uur, heeft de klant maar weinig onderhoud- en vervangingskosten. Zo hebben we een energiezuinige en duurzame lichtoplossing kunnen creëren die de winkel een prettige uitstraling geeft, waar klanten en medewerkers met plezier rond zullen lopen! Ben je nieuwsgierig geworden naar het resultaat? Bekijk dan de foto's hieronder.

 


Een greep uit de producten die wij hebben gebruikt voor dit project

 

The Highbay concord G3

LED Highbays met speciaal gekozen reflectors zorgden voor een goede lichtverspreiding op de producten. Door de prismatische afscherming met deksel en kap werd daarnaast verblinding uitgesloten. Verder zijn we geslaagd in het creëren van een energiezuinige en duurzame lichtoplossing. Zo verbruikte het oude conventionele armatuur 400W, terwijl de nieuwe LED oplossing maar 200W verbruikt. Dit levert Gamma uiteindelijk een energiebesparing van 50% op. Daarnaast zorgt een gegarandeerde levensduur van 100.000 uur voor weinig onderhoud- en vervangingskosten.

Alle verlichting op maat aanvraagbaar!

Neem dan contact op! Het aanvragen van professioneel lichtadvies is telefonisch snel en eenvoudig geregeld. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Je kunt ons bereiken via: 01 439 73 75


Wil je hulp of advies bij je project? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op!