TL buizen worden uitgefaseerd!

Conventionele TL buizen zijn sinds augustus 2023 uitgefaseerd. Een goede gelegenheid dus om over te stappen op een duurzamer alternatief: LED TL buizen! Dat levert een flinke besparing op qua energiekosten. In een tijd waarin energieprijzen fors duurder zijn geworden, is dat een mooie opsteker!


Het energie-efficiënte alternatief voor TL-D / TL8 buizen:

T8 LED TL Buizen

Goed om te weten: Conventionele T8 TL buizen werken optimaal door gebruik te maken van een conventioneel (EM) voorschakelapparaat met starter of een elektronisch (HF) voorschakelapparaat. Zorg er bij de overstap op LED TL voor dat de LED buis hetzelfde voorschakelapparaat gebruikt. Indien de LED buis op een conventioneel voorschakelapparaat werkt, dien je de oude starter te vervangen door een LED starter. Je kunt ook kiezen voor een mains (AC) LED T8 buis die direct op netstroom (230V) werkt. In dit geval kun je het VSA geheel verwijderen.

T8 LED TL Buizen

  • 2700K - 6500K.
  • 60cm, 90cm, 120cm, 150cm
  • Flikkervrij en direct 100% licht
  • Efficiënt and niet breekbaar

Recycle jouw oude TL buizen! 
Je kunt jouw oude en/of kapotte TL verlichting inleveren in de inleverbak (klein chemisch afval) van de milieustraat van jouw gemeente. Doe dit ook, want ruim 95% van het materiaal waar een TL buis uit bestaat, kan opnieuw gebruikt worden. Zo lever je dus een bijdrage aan een schonere wereld. 


Het energie-efficiënte alternatief voor TL5 buizen:

Het energie-efficiënte alternatief: T5 LED TL Buizen

Goed om te weten: T5 LED verlichting is geschikt voor alle elektronische (HF) armaturen die al T5 verlichting bevatten of een geschikte aansluiting (G5) hebben voor T5 LED buizen. Dit geldt zowel voor open als gesloten armaturen. Je hebt geen LED starter nodig. Net als alle andere LED buizen geven T5 LED buizen direct 100% licht. T5 LED buizen kunnen ook direct werken op netstroom. In dit geval spreken we van mains (AC). Schaf je een UN variant aan, dan kun je kiezen of je het VSA laat zitten of eruit haalt.

T5 LED TL Buizen

  • 3000K - 6500K.
  • 55cm, 85cm, 115cm, 145cm
  • Elektronisch VSA (HF) / mains
  • Bespaar ruim 70%

Waarom nu overstappen op LED TL buizen?

Hoge energiebesparing

Voor meerdere toepassingen

Duurzaam en milieuvriendelijk

Wil je het gehele armatuur vervangen door een energiezuinig LED alternatief? Ook dat is mogelijk!

Goed om te weten: door een armatuur in zijn geheel te vervangen, doe je in meerdere opzichten goede zaken. Sommige van onze LED montagebalken zijn waterdicht (IP65 of hoger) en kunnen dus ook in de buitenlucht worden geplaatst. Of bekijk ons brede assortiment LED panelen; verkrijgbaar in verschillende maten en kleurtemperaturen. Heb je te maken met plafonds hoger dan 4 meter? Met LED lichtlijnen ben je verzekerd van een juiste lichtopbrengst. Een groot voordele van deze alternatieven: Sommige LED armaturen gaan tot 25 jaar mee en zorgen voor aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van energie, onderhoud en vervanging.


 

Wat kunnen wij voor je doen?

Onze lichtexperts helpen je graag met:

- Het beste lichtadvies

- Lichtplannen

- Lichtcalculaties

- Maatwerk offertes

Laat ons weten wat jouw wensen zijn en vul het formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!


Kunnen wij je helpen met jouw project of wil je advies op maat? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 


Meest gestelde vragen over de switch naar LED TL buizen:

Welke voorschakelapparaten zijn er? TL buizen met een starter werken op een conventioneel VSA (EM). TL buizen zonder starter werken op een elektronisch VSA (HF).

Moet ik mijn huidige starter vervangen? Wanneer de LED buis op een conventioneel VSA werkt, dan dien je de starter te vervangen door een LED starter.

Moet ik het hele armatuur vervangen? Nee, je kunt er ook voor kiezen om enkel de TL verlichting te vervangen in het armatuur.

Welke LED buis moet ik kiezen? Kies altijd dezelfde lengte (en kleurtemperatuur) als je oude TL buis. Kijk ook goed hoeveel lumen (lichtopbrengst) je nodig hebt in een bepaalde ruimte.   


Bekijk onze topkwaliteit LED producten van diverse A-merken

Logo NoxionLogo Noxion
Logo PhilipsLogo Philips
Logo Osram Logo Osram
Logo Ledvance Logo Ledvance