banner switch to CFL LEDbanner switch to CFL LED

Spaarlampen zijn uitgefaseerd!

Conventionele spaarlampen zijn sinds februari 2023 uitgefaseerd. Een goede gelegenheid om over te stappen op een duurzamer alternatief: LED spaarlampen! Dat levert je een flinke besparing op qua energiekosten. In een tijd waarin energieprijzen fors duurder zijn geworden, is dat een mooie opsteker!


Het energie-efficiënte alternatief voor spaarlampen:

Het energie-efficiënte alternatief: LED spaarlampen

Vergeleken met conventionele spaarlampen, verbruiken LED spaarlampen gemiddeld 50% minder elektriciteit, terwijl ze wel dezelfde helderheid uitstralen. Tevens gaan LED spaarlampen veel langer mee, dus dat levert je ook een besparing op wat betreft vervangings- en onderhoudskosten. Je kunt een LED spaarlamp gebruiken in iedere ruimte waar je ook conventionele spaarlampen zou gebruiken. LED CFL lampen kom je vaak tegen in plafondarmaturen, ook wel downlights genoemd. Weet je niet meteen welke fitting jouw oude 2-pins of 4-pins spaarlamp heeft? We helpen je graag een handje verder in deze blog. Heb je nog vragen over het voorschakelapparaat? De meest gestelde vragen vind je verderop deze pagina.

LED CFL bulbLED CFL bulb

LED Spaarlampen

  • 2700K - 6500K.
  • Verschillende fittingen
  • Flikkervrij en direct 100% licht
  • Efficiënt en niet breekbaar
logo sustainable earth logo sustainable earth

Let goed op bij het weggooien van jouw oude en/of kapotte conventionele spaarlampen!
Als een spaarlamp breekt, kunnen er giftige kwikdampen in de lucht en atmosfeer terechtkomen. Dit kan erg schadelijk zijn. Gooi oude of kapotte spaarlampen daarom nooit zomaar bij het huisvuil, maar breng deze naar een inleverbak (klein chemisch afval) van de milieustraat van jouw gemeente. 


Waarom nu overstappen op LED Spaarlampen?

PiggybankPiggybank

Hoge energiebesparing

plus symbolplus symbol

Voor meerdere toepassingen

earth symbol earth symbol

Duurzaam en milieuvriendelijk

 

Wil je het gehele armatuur vervangen door een energiezuinig LED alternatief? Ook dat is mogelijk!

Goed om te weten: door het armatuur in zijn geheel te vervangen, bespaar je veel energie- en overige kosten. Sommige van onze LED downlights zijn stof- en spatwaterdicht (IP44 of hoger) en kunnen daarom ook onder bijvoorbeeld een overkapping of carport worden geplaatst. Of bekijk ons brede assortiment LED panelen, dat bestaat uit verschillende formaten en kleurtemperaturen. Een groot voordeel van deze armaturen is de compatibiliteit met het DALI systeem, waarmee je een efficiënt lichtplan kunt doorvoeren voor de diverse ruimtes in jouw pand.


 

Wat kunnen wij voor je doen?

Onze lichtexperts helpen je graag met:

- Het beste lichtadvies

- Lichtplannen

- Lichtcalculaties

- Maatwerk offertes

Laat ons weten wat jouw wensen zijn en vul het formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!


Kunnen wij je helpen met jouw project of wil je advies op maat? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 


Meest gestelde vragen over de switch naar LED Spaarlampen:

Moet ik ook de dimmer vervangen? Ja! Een halogeendimmer is niet compatibel met LED. Bekijk alle LED dimmers

Passen LED spaarlampen in hetzelfde armatuur? Ja! Let er vooral op dat jouw LED spaarlamp dezelfde fitting heeft als jouw oude spaarlamp.

Moet ik het voorschakelapparaat vervangen? Nee! Je kunt de LED spaarlamp gebruiken met het oude VSA, mits deze hetzelfde voorschakelapparaat gebruikt.


Bekijk onze topkwaliteit LED producten van diverse A-merken

Logo NoxionLogo Noxion
Logo PhilipsLogo Philips
Logo Osram Logo Osram
Logo Ledvance Logo Ledvance