Halogeen steeklampen zijn uitgefaseerd!

Conventionele halogeen steeklampen zijn sinds september 2023 uitgefaseerd. Een goede gelegenheid om over te stappen op een duurzamer alternatief: LED steeklampen! Dat levert je een flinke besparing op qua energiekosten. In een tijd waarin energieprijzen fors duurder zijn geworden, is dat een mooie opsteker!


Het energie-efficiënte alternatief voor G9, G4 en GY6,35 halogeenlampen:

G9, G4 en GY6.35 LED steeklampen

Dankzij de geïntegreerde LED technologie verbruiken LED steeklampen tot 90% minder energie dan conventionele halogeen varianten. Bovendien vind je in ons assortiment een breed aanbod van verschillende LED lampen van diverse A-merken. Wil je overstappen op LED? Controleer dan altijd even de afmetingen voordat je een bepaald product koopt. Deze kunnen afwijken van je huidige conventionele lamp. Kijk ook even goed naar jouw huidige transformator (12V lampen). Deze dient immers compatibel te zijn met LED om de bese lichtprestaties te verkrijgen.

Recycle je oude halogeenlampen! 
Halogeenlampen mogen bij het restafval worden gegooid. Let op: gooi halogeenlampen nooit in een glasbak. Omdat deze bepaalde materialen bevatten, moeten ze anders worden behandeld dan bijvoorbeeld een fles of een glazen pot.


Het energie-efficiënte alternatief voor de in 2021 uitgefaseerde GU5.3, G53 en R7s halogeenlampen:

GU5.3, G53 en R7s LED steeklampen

Je bespaart tot wel 90% aan energiekosten met deze LED verlichting. Daarnaast heb je een ruime keuze aan kleurtemperaturen en producten die tot wel 15 keer langer meegaan. Je zou dus kunnen zeggen dat je eigenlijk 15 vergelijkbare halogeenlampen in één keer koopt. Maar dan een upgrade die duurzamer is en bovendien beter voor het milieu. Je kunt halogeenspots natuurlijk ook vervangen met een volledig armatuur. Wij hebben diverse LED inbouwspots in ons assortiment.


Waarom nu overstappen op LED steeklampen?

Hoge energiebesparing

Voor meerdere toepassingen

Duurzaam en milieuvriendelijk

 

Wat kunnen wij voor je doen?

Onze lichtexperts helpen je graag met:

- Het beste lichtadvies

- Lichtplannen

- Lichtcalculaties

- Maatwerk offertes

Laat ons weten wat jouw wensen zijn en vul het formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!


Can we help you with a project or advice? Then fill in the form and we will contact you!

 


Meest gestelde vragen over de overstap naar LED lampen:

Welke LED lampen werken op 12 Volt? De G4, GU4, G53, GU5.3 LED lampen. Je hebt een transformator nodig voor deze verlichting.

Zijn LED steeklampen even groot als halogeen steeklampen? Nee, LED steeklampen zijn vaak iets groter. Controleer altijd of de maten overeenkomen met je oude verlichting!

Hoe weet ik of ik de juiste fitting heb? Je kunt de afstand tussen de twee pinnen meten. Bij G4 bijvoorbeeld staan de pinnen 4 millimeter uit elkaar.

Zijn LED capsule lampen dimbaar? Ja, sommige wel! Om je LED lampen goed te kunnen dimmen, raden wij een LED dimmer aan.


Bekijk onze topkwaliteit LED producten van diverse A-merken

Logo NoxionLogo Noxion
Logo PhilipsLogo Philips
Logo Osram Logo Osram
Logo Ledvance Logo Ledvance