TL LED Verlichting

Bestel uw TL buizen nu!

Op deze pagina leest u wat verstandig is om te doen wanneer u, doormiddel van TL LED of TL LED Verlichting, energie en kosten wil besparen op uw LED TL verlichting.

Stap 1: Welke TL buizen wilt u vervangen door LED TL verlichting?

Wanneer u overweegt uw TL buizen te vervangen door een energiezuinig TL LED alternatief is het belangrijk een inventarisatie te maken van de typen TL buizen en de wattages die zij verbruiken. Ook uw voorschakelapparaat verbruikt energie, zo'n 15% van het verbruik van uw lampen.

Stap 2: Gebruik van uw huidige verlichting

Als u wilt berekenen of het vervangen van TL buizen door TL LED Verlichting rendabel is moet u tevens een inventarisatie maken van de huidige branduren. Tel hiervoor het aantal dagen dat de TL buizen per jaar branden en vermenigvuldig dit met het aantal branduren per dag.

Stap 3: Bereken het huidige energieverbruik (en kosten) per jaar

Vermenigvuldig het aantal branduren per jaar met het wattage van de lampen, deel dit door 1000 (conversie naar KwH) en vermenig dit met €0,20 (exclusief BTW) energiekosten. Zo weet u wat uw huidige energiekosten zijn.

Bestel uw TL buizen nu!

Stap 4: Zoek een TL LED lamp die aan de Europese normering voldoet

Dit is geen makkelijk klus, u moet volgens Europese normering een bepaald aantal lux licht aan het oppervlak brengen (Voorbeeld: Kantoor -en productieruimten = 500 lux). Let op: Voldoet u niet aan Europese normering en controleert de arbeidsinspectie, dan kunt u rekenen op hoge boetes. Meet de lichtopbrengst (in lux, niet in lumen) dus goed voor het vervangen. Laat u niet gek maken door specificaties maar meet de beloofde lichtopbrengst voor een eerlijke vergelijking.

Stap 5: Vergelijk het energieverbruik en investering (met afschrijving van maximaal 5 jaar) met uw huidige kosten

U zult er nu achterkomen dan het niet rendabel is uw huidige LED TL verlichting te vervangen door TL LED verlichting.

Advies van Lampdirect.nl

Momenteel is het niet kostenefficiënt om over te stappen op LED TL verlichting. Bovendien levert u bij zo'n overstap flink in op de lichtopbrengst en kwaliteit van het licht. Wel is TL LED Verlichting zeer interessant voor toepassing in koude ruimtes zoals koelcellen. De lichtopbrengst en levensduur van een LED TL lamp neem dan flink toe.

Bestel uw TL buizen nu!