03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

  • Ontvang tot wel 20% volumekorting
  • Persoonlijk verkoopcontact
  • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Starters voor TL lampen

Ontstekers worden gebruikt voor het opstarten van gasontladingslampen. Lampdirect biedt u goedkope Philips starters voor TL-lampen en een snelle levering! Klik hier om meer te weten te komen over Philips starters voor TL lampen ...

Filteren opCategorie
Suggesties
1-13 uit 13 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een Philips starter? En hoe werkt een starter TL?

Philips Starter voor TL

 

Een Philips starter is een kleine ontstekingsmodule die nodig is om TL buizen en bepaalde spaarlampen, die werken met een conventioneel voorschakelapparaat (EM), te laten branden. Deze starter wordt in het TL armatuur bevestigd, wat je onder andere kunt zien in onderstaande video over het vervangen van een TL buis voor LED. Hoe werkt een starter dan? Zodra je de lichtschakelaar van jouw TL lamp indrukt, geeft de starter als het ware een seintje aan de TL buis of spaarlamp dat deze op dient te lichten (de ontsteking). Bovendien zorgt de starter ervoor dat jouw TL lichtbronnen langer mee gaan; wel 25% langer. Handig toch!?

 

Welke Philips LED TL starter heb ik nodig?

Welke starter je nodig hebt, hangt af van het wattage van jouw TL lamp en welke type TL lamp dat je hebt. Philips heeft twee varianten: de Ecoclick starters en de Safety & Comfort starters. In onderstaande tabel zie je de verschillen tussen beiden.

 

  Ecoclick Safety & Comfort
Geschikt voor welke TL lampen? T8 (TL-D), T12, TL mini en PL-L lampen. T8 (TL-D), T12, TL mini, PL-S en PL-L lampen.
Te gebruiken bij welke wattages TL lampen? 4 - 22W (S2), 4 - 65W (S10) en 70 - 125W (S16). 18 - 22W (S2E) en 18 - 75W (S10E).
Kenmerken van de starter? Vrij van lood en radioactiviteit. Vrij van lood en radioactiviteit.
  Eenvoudige installatie zonder gereedschap. Eenvoudige installatie en geen flikkeringen bij het opstarten.
  10.000 keer veilig schakelen. 100.000 keer veilig schakelen en veiligheidsbewaking; defecte lampen of lampen die opgebrand zijn, worden automatisch uitgeschakeld.

 

Wanneer moet ik mijn starter tl lamp vervangen?

Philips raad voor haar Ecoclick starters aan om deze te vervangen zodra je jouw TL lamp vervangt. Bij de Safety & Comfort starters is dit niet direct nodig; deze gaan qua aantal keren veilig schakelen namelijk 10 keer langer mee als de Ecoclick. Je kunt jouw Philips starter ook tussendoor vervangen. Houdt er in dit geval wel rekening mee dat een defecte starter jouw verlichting automatisch uitschakelt. Dit betekent niet dat jouw TL lamp defect is of het einde van de levensduur heeft bereikt!

 

Kan ik mijn Philips starter TL ook gebruiken bij LED vervangers?

Nee, dit is niet mogelijk. LED TL lampen, die werken met een conventioneel VSA, hebben een speciale LED starter nodig. Dit heeft te maken met het verschil in de verlichtingstechnologie. LED verlichting die toch wordt aangesloten op een conventionele TL starter zal flikkeren of helemaal niet werken. Je kunt hier alle LED starters bekijken en/of bestellen.

 

Wil je overstappen op LED? Zo eenvoudig is het om een TL buis te vervangen door LED TL!

Ontstekers worden gebruikt voor het opstarten van gasontladingslampen. Lampdirect biedt u goedkope Philips starters voor TL-lampen en een snelle levering! Klik hier om meer te weten te komen over Philips starters voor TL lampen ...

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.