Lichtbronnen

Duurzame LED oplossingen voor iedere situatie

Hou ook onze weekdeals en prijs toppers pagina in de gaten en scoor verlichting voor de laagste prijzen!

Zakelijke klant? Ontvang een offerte op maat!

Onze lichtexperts gaan direct voor je aan de slag. Lichtplan of lichtcalcuatie nodig? Ook dat regelen we!

Bestel bij de grootste lichtspecialist van Europa

Ruim assortiment van lichtbronnen, armaturen en accessoires van topmerken als Philips en Noxion.

Welke soorten zijn er?

Conventionele lichtbronnen

Conventionele lichtbronnen zijn de lampen die gebruikmaken van verschillende technologieën om licht op te wekken. De meestvoorkomende vormen van conventionele verlichting zijn de welbekende gloeilampen, halogeenlampen en de spaarlampen.  Deze technologieën zijn minder energie-efficiënt dan LED.

LED lichtbronnen

LED staat voor light-emitting diode en is een moderne technologie om licht op te wekken. Deze lampen worden amper warm, terwijl gloeilampen dit wel worden, en daardoor zijn ze ook energie-efficiënter en duurzamer.

De meeste conventionele fittingen vind je ook terug bij LED lampen, waardoor deze gemakkelijk in je huidige armatuur past.

Waarom kiezen voor LED?

Door over te stappen van conventionele lichtbronnen naar LED verlichting bespaar je flink op je energierekening, soms tot wel 90%! Daarnaast hebben zuinige LED lampen een langere levensduur van ten minste 15.000 uur, waardoor je deze minder vaak hoeft te vervangen. En LED is ook nog eens beter voor het milieu. Er zitten geen giftige stoffen in en LED lichtbronnen kunnen gerycled worden. Zo draai jij bij aan een groenere toekomst door over te stappen op LED.  Heb je nog vragen of wil je graag advies van onze experts? Klik dan hieronder!

Uitfasering conventionele lichtbronnen

Door Europese regelgeving worden steeds meer conventionele lichtbronnen uitgefaseerd. Sinds 2021 zijn de volgende lichtbronnen uitgefaseerd: TL buizen, spaarlampen en halogeen steeklampen. Dit betekent dat deze lichtbronnen niet meer geproduceerd mogen worden. Winkels mogen wel nog hun huidige voorraad verkopen. Hierdoor zullen deze conventionele lampen op termijn niet meer verkrijgbaar zijn. Omdat op termijn steeds meer conventionele lichtbronnen uitgefaseerd zullen worden, is dit de ideale gelegenheid om over te stappen op LED verlichting.

Wil je hier graag meer over weten? Lees dan meer hierover op de pagina over de uitfasering van conventionele lichtbronnen.

LED lichtbronnenLED lichtbronnen

Lampdirect als all-in partner voor al jouw projecten!

We voorzien jou graag van een lichtplan op maat, dat onder begeleiding van onze installatiepartners direct ten uitvoer kan worden gebracht. Onze projectverlichting service maakt het mogelijk om het gehele lichttraject van A tot Z uit handen te geven. Zo ben je te allen tijde voorzien van een professionele lichtoplossing die voldoet aan jouw eigen wensen en behoeften, alsmede de naleving van verlichting gerelateerde regelgevingen. Benieuwd naar de mogelijkheden en/of wil je advies of een offerte aanvragen? Klik dan op de oranje button hieronder.