03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

Waterdichte LED Armaturen

Waterdichte LED armaturen zijn speciaal ontworpen om in een vochtige omgeving optimaal te presteren. De mate van waterdichtheid, of de hoeveelheid water waar een armatuur tegen kan, wordt aangegeven met de IP-waarde. Met de filters aan de linkerkant kun je de gewenste IP-waarde kiezen. Wanneer armaturen niet constant in contact komen met water (bijvoorbeeld bij applicatie onder een afdak) is een lagere IP-waarde (IP44) al voldoende. Komen de waterdichte LED armaturen wel regelmatig in contact met vocht, zoals in de badkamer of in buitengebieden, dan heb je een hogere IP waarde nodig. Naast een waterdichte behuizing kan je kiezen uit armaturen met sensoren of noodverlichting. Lees onderaan de pagina meer over waterdichte LED armaturen ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 489 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat zijn waterdichte armaturen?

Waterdichte armaturen kunnen, zoals de naam al aangeeft, ook in vochtige omgevingen licht verschaffen zonder dat het vocht de lichtbron schaadt. Dit is te danken aan het niveau van bescherming (IP). Een lichtbron kan alleen een vochtbestendig armatuur worden genoemd als deze ten minste beschermingsklasse 44 heeft; hierbij staat het eerste getal voor de bescherming tegen stof en het tweede getal voor de bescherming tegen water. Hoe hoger de klasse, hoe beter het product tegen water bestand is. In onze winkel vind je waterdichte LED armaturen met IP44, IP54, IP65 en IP66. Je kunt de filterfunctie gebruiken om de betreffende armaturen weer te geven. Wil je een beter idee krijgen wat bepaalde IP waarden inhouden qua bescherming, dan kun je te allen tijde onze productinformatie pagina bekijken.

 

Wat zijn de voordelen van vochtbestendige LED lichtbronnen?

Besluit je een waterdicht LED armatuur te kopen, dan ervaar je de volgende voordelen:

 • Dankzij een hoge efficiëntie bespaar je tot 90% aan energie als je overstapt van een conventioneel vochtwerend armatuur naar een LED model.
 • Een zeer lange levensduur van maximaal 70.000 uur garandeert dat de aankoopprijs in zeer korte tijd wordt afgeschreven.
 • Geen onderhouds- of vervangingskosten dankzij moderne LED technologie.
 • LED's bevatten geen giftige stoffen en zijn dus milieuvriendelijk, recyclebaar en duurzaam.
 • Als bedrijf kun je profiteren van overheidssubsidies wanneer je overstapt op LED.

 

Welke LED waterdichte armaturen zijn er? En waarvoor zijn ze geschikt?

Bij Lampdirect vind je diverse waterdichte opbouwarmaturen van onder andere LEDvance, Philips en Noxion, waardoor je voorzien bent van de beste kwaliteit verlichting. Hierbij het je de keuze uit plafondlampen, wandlampen en vloerlampen. Hieronder een overzicht van de meest populaire vochtbestendige LED armaturen:

 • LED Breedstralers - Deze armaturen zijn perfect te gebruiken als lichtbron bij sportvelden, bouwplaatsen, bedrijfsterreinen en erven; ofwel buitenverlichting. Ze kunnen aan een wand of vloer worden gemonteerd en schijnen asymmetrisch of symmetrisch licht. Lees hier wat het verschil is.
 • LED Montagebalken (TL armaturen) - Een LED TL armatuur waterdicht is een van de meest populaire vochtbestendige lichtbronnen. Ze zijn verkrijgbaar als behuizing voor LED TL buizen, maar ook als LED geïntegreerde variant. Het is een ideale lichtbron voor onder overkappingen, maar ook in kelders, garages en de industrie.
 • LED High Bays - Ben je op zoek naar waterdichte LED armaturen voor ruimtes met plafonds hoger dan 4 meter? LED high bays staan bekend om hun hoge lichtopbrengst. De lichtbron is zeer geschikt voor de industrie, magazijnen, loodsen, maneges en dergelijke.
 • LED Bulkheads - Deze plafond- en wandarmaturen hebben een vrij simpel design, maar zijn erg effectief in vochtige ruimtes. Hierbij kun je denken aan badkamers, openbare toiletten, kelders, onder overkappingen of tegen schuttingen en/of buitenmuren.

 

Waar dien je rekening mee te houden bij industriële verlichting?

LED Verlichting Industrie

Grote industriële hallen hebben gewoonlijk geen ramen. Daarom is het des te belangrijker om in deze sector het juiste licht te geven. Met daglicht witte waterdichte LED armaturen krijgen jouw werknemers het juiste licht om in te werken. De kleurtemperatuur daglicht wit (6500K) geeft ook het grootste contrast tussen kleuren. Werk dat concentratie en visie vereist, kan des te beter worden uitgevoerd. In deze hallen is er sprake van hoge plafonds, waardoor LED high bays de juiste lichtbron zijn voor een effectieve lichtverdeling.

Kleinere productiehallen kunnen worden verlicht met koel wit of daglicht wit licht. Dit is afhankelijk van de aanwezigheid van ramen alsmede de moeilijkheidsgraad van het werk. Taken met veel detail kunnen beter worden uitgevoerd met daglicht wit licht, terwijl in andere situaties koel wit licht voldoende is. In deze hallen is het gebruik van LED montagebalken (TL armaturen) of LED high bays een aanrader, afhankelijk van de hoogte van het plafond.

Je vind alle geschikte armaturen terug in onze productcategorie ‘Industriële verlichting’.

 

Welke lichtkleur dient mijn waterdichte LED buitenverlichting te hebben?

Welke kleurtemperatuur jouw buitenverlichting dient te hebben hangt af van het doel van de lichtbron. Hierbij kun je het onderscheid maken tussen particulier en zakelijk. Je vindt alle armaturen in onze categorie ‘LED buitenverlichting’.

Particulier - Bij woningen worden vochtbestendige LED armaturen vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Als je de armaturen wilt gebruiken om accenten te leggen, bijvoorbeeld aan de gevel van jouw huis of in de voortuin, dan kun je kiezen voor de lichtkleur (extra) warm wit (2700K of 3000K). De kleurtemperatuur van het waterdichte armatuur dient echter koel wit te zijn als het een werkplek betreft.

Zakelijk - Bij bedrijven worden waterdichte LED armaturen veelal gebruikt om terreinen of toegangspunten te verlichten. Aangezien dit werkomgevingen kunnen betreffen is koel wit licht (4000K) een slimme keuze.

 

Zijn er vochtbestendige armaturen met bewegingssensoren?

Jazeker! LED waterdichte armaturen met bewegingssensoren zijn vaak buiten te vinden of in ruimten die voor een korte duur worden gebruikt, zoals sanitaire ruimtes. Sensorverlichting kan ook dienen als afschrikmiddel voor ongenode gasten, aangezien het licht enkel oplicht als er iemand in de buurt komt. Met een sensor of bewegingsmelder kun je gemakkelijk geld besparen, aangezien het licht hoeft niet permanent brandt. Je vindt passende producten in onze categorie ‘LED sensorverlichting’.

 

Zijn deze lichtbronnen dimbaar te verkrijgen?

Het is mogelijk om een dimbaar waterdicht LED armatuur aan te schaffen. Hiermee kun je de helderheid naar wens aanpassen, wat bijvoorbeeld handig is in productiehallen met machines die ‘s nachts zonder toezicht doordraaien. Bovendien bespaar je met dimbare LED verlichting extra op jouw energiekosten.

 

Zijn er vochtbestendige armaturen met noodverlichtingsunit?

Bij een stroomstoring blijven waterdichte armaturen met een noodmodule nog gedurende een bepaalde tijd (tussen 1 en 3 uur) branden. Een dergelijke noodfunctie is bijzonder voordelig in industriële hallen, waar gewoonlijk geen daglicht is en werknemers zich bij stroomuitval gemakkelijk zouden kunnen verwonden. Je kunt geschikte producten vinden met behulp van de filterfunctie op deze pagina.

 

Hoe installeer je een waterdicht LED TL armatuur?

De installatie van een vochtbestendige LED montagebalk is in slechts enkele stappen voltooid. Je hoeft hiervoor geen voorkennis te hebben:

LED Montagebalk
 1. Zet de stroom uit en schakel de zekering uit.
 2. Als je jouw traditionele lamp wilt vervangen door een LED lamp, dien je het netsnoer los te koppelen en jouw vorige lamp te verwijderen.
 3. Verwijder het deksel van het nieuwe waterdichte LED armatuur.
 4. Verwijder voorzichtig de aluminium steunplaat met de LED unit door beide klemmen samen te drukken en de aluminium strip eraf te tillen. Zorg ervoor dat je de LED modules niet aanraakt.
 5. Monteer de PG wartel, waarbij de afsluitdop met de afdichtingseenheid naar buiten is gericht.
 6. Leid de EU-voedingskabel door de opening van de PG wartel en sluit de klemmen aan.
 7. Sluit de PG wartel door de dop rechtsom te draaien.
 8. Plaats de aluminium steunplaat met de LED unit terug in de steunplaat en zorg er daarbij voor dat de bevestigingsklemmen vastklikken.
 9. Plaats de beschermkap conform op de LED en sluit alle 10 vergrendelingsclips.

Nu kun je jouw nieuwe vochtbestendige LED lamp monteren:

 1. Monteer de metalen beugels aan het plafond.
 2. Klem de lamp in de metalen beugels.

 

Heb je onze LED Montagebalk Poseideon Pro V2.0 al gespot?

Waterdichte LED armaturen zijn speciaal ontworpen om in een vochtige omgeving optimaal te presteren. De mate van waterdichtheid, of de hoeveelheid water waar een armatuur tegen kan, wordt aangegeven met de IP-waarde. Met de filters aan de linkerkant kun je de gewenste IP-waarde kiezen. Wanneer armaturen niet constant in contact komen met water (bijvoorbeeld bij applicatie onder een afdak) is een lagere IP-waarde (IP44) al voldoende. Komen de waterdichte LED armaturen wel regelmatig in contact met vocht, zoals in de badkamer of in buitengebieden, dan heb je een hogere IP waarde nodig. Naast een waterdichte behuizing kan je kiezen uit armaturen met sensoren of noodverlichting. Lees onderaan de pagina meer over waterdichte LED armaturen ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.