• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

Waterdichte LED Armaturen

Waterdichte LED armaturen zijn speciaal ontworpen om in een vochtige omgeving optimaal te presteren. De mate van waterdichtheid, of de hoeveelheid water waar een armatuur tegen kan, wordt aangegeven met de IP-waarde. Met de filters aan de linkerkant kun je de gewenste IP-waarde kiezen. Wanneer armaturen niet constant in contact komen met water (bijvoorbeeld bij applicatie onder een afdak) is een lagere IP-waarde (IP44) al voldoende. Komen de waterdichte LED armaturen wel regelmatig in contact met vocht, zoals in de badkamer of in buitengebieden, dan heb je een hogere IP waarde nodig. Naast een waterdichte behuizing kan je kiezen uit armaturen met sensoren of noodverlichting.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 581 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat onderscheidt waterdichte armaturen?

Waterdichte armaturen kunnen, zoals de naam al aangeeft, ook in vochtige omgevingen licht verschaffen zonder dat de weersomstandigheden de lichtbron schaden. Dit is te danken aan het niveau van bescherming. Een lamp kan alleen een vochtbestendig armatuur worden genoemd als deze ten minste beschermingsklasse 44 heeft. Hoe hoger de klasse, hoe beter het product tegen water bestand is. In onze winkel vind je waterdichte LED armaturen met IP44 tot 66. Je kunt de filterfunctie gebruiken om de betreffende armaturen weer te geven.

Veel verschillende producten hebben de eigenschap waterbestendig te zijn. Daarom zijn er verschillende soorten vochtbestendige armaturen. In onze winkel vind je bijvoorbeeld waterdichte plafond- en wandlampen, high bays en breedstralers. Daarbij heb je een ruime keuze aan merken: Philips vochtwerende lampen, maar ook die van Noxion of Ledvance. Wij bieden je alleen de beste kwaliteit.

 

Waarom is het de moeite waard om een vochtbestendig LED armatuur te kopen?

Als je besluit een waterdicht LED armatuur te kopen, kun je je verheugen op de volgende voordelen:

 • Dankzij een hoge efficiëntie bespaar je tot 90% aan energie als je overstapt van een conventioneel vochtwerend armatuur naar een LED model.
 • Een zeer lange levensduur van maximaal 70.000 uur garandeert dat de aankoopprijs in zeer korte tijd wordt afgeschreven.
 • Geen onderhouds- of vervangingskosten dankzij moderne LED technologie.
 • Je verlicht jouw vochtige ruimte zonder kwik. LED's bevatten geen giftige stoffen en zijn dus milieuvriendelijk, recyclebaar en duurzaam.
 • Als bedrijf kun je profiteren van overheidssubsidies wanneer je overschakelt op LED's, ongeacht of je jouw industriële hal of sanitaire ruimtes wilt uitrusten.

 

Voor welke ruimtes zijn waterdichte armaturen geschikt?

LED vochtbestendige armaturen kunnen individueel worden gebruikt dankzij hun verschillende vormen. Hieronder stellen wij de populairste toepassingsgebieden voor en geven wij jou nuttige tips voor de ideale productkeuze.

Badkamer / Wasruimte - LED waterdichte armaturen zijn ideaal voor badkamerverlichting. Ze hebben de vereiste IP-waarden en zijn verkrijgbaar in een reeks kleurtemperaturen. Of je nu jouw privébadkamer wilt omtoveren tot een wellnessoase of lichtbronnen zoekt voor een openbaar toilet (bv. in een luchthaven of winkelcentrum), in ons assortiment vind je voor alle natte ruimten de juiste producten.

Kelders - LED vochtbestendige armaturen zijn ook ideaal voor gebruik in kelders. Wij bevelen de koud witte kleurtemperatuur (4000 Kelvin) aan voor deze omgeving. Dit is geschikt voor een groot aantal scenario's, ongeacht of je jouw kelder gebruikt als werkkamer, hobbykamer of opslagruimte. Armaturen voor vochtige ruimten zijn goed bestand tegen zware omstandigheden (koele temperaturen, vocht en eventueel stof).

Industrie - Grote industriële hallen hebben gewoonlijk geen ramen. Daarom is het des te belangrijker om in deze sector het juiste licht te geven. Met daglicht witte waterdichte LED armaturen krijgen jouw werknemers het juiste licht om in te werken. Een daglicht witte kleurtemperatuur geeft ook het grootste contrast tussen kleuren. Werk dat concentratie en visie vereist, kan des te beter worden uitgevoerd. Geschikte armaturen vind je in onze productcategorie "Industriële verlichting".

Buiten - Buiten worden vochtbestendige LED armaturen vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, bijvoorbeeld in de vorm van wandarmaturen. Als je de armaturen wilt gebruiken om accenten te leggen, bijvoorbeeld aan de gevel van jouw huis of in de voortuin, dan kun je kiezen voor een (extra) warm witte lichtkleur. De kleurtemperatuur van het waterdichte armatuur moet echter koel wit of daglicht wit zijn als je het licht wilt gebruiken om ongenode gasten te verjagen. Je kunt meer producten vinden in onze categorie "LED buitenverlichting".

 

Zijn er vochtbestendige armaturen met bewegingssensoren?

LED waterdichte armaturen met bewegingssensoren zijn vaak buiten te vinden of in ruimten die niet de hele tijd worden gebruikt. Met een sensor of bewegingsmelder kun je gemakkelijk geld besparen, want het licht hoeft niet permanent aan te staan. Het reageert enkel zodra er iemand in de buurt komt. Je vindt passende producten in onze categorie "LED sensorverlichting".

 

Zijn waterdichte armaturen dimbaar?

Niet alle vochtbestendige armaturen zijn dimbaar, maar er zijn varianten met een dimfunctie. Hiermee kun je de helderheid naar wens aanpassen. Ben je op zoek naar een dimbaar waterdicht armatuur? Je kunt onze filterfunctie gebruiken om geschikte producten weer te geven. Je kunt ook onze categorie "dimbare waterdichte LED armaturen" bezoeken.

 

Zijn er vochtbestendige armaturen met noodverlichtingsunit?

Bij stroomuitval blijven waterdichte armaturen met een noodmodule nog gedurende een bepaalde tijd (tussen 1 en 3 uur) branden. Een dergelijke noodfunctie is bijzonder voordelig in industriële hallen, waar gewoonlijk geen daglicht is en werknemers zich bij een lichtstoring gemakkelijk zouden kunnen verwonden. Je kunt geschikte producten vinden met behulp van de filterfunctie op deze pagina.

 

Montage van waterdichte LED armaturen

De installatie van een vochtbestendig armatuur gebeurt in slechts enkele stappen. Je hoeft geen voorkennis te hebben. Aangezien er verschillende soorten vochtbestendige armaturen zijn, zullen wij je hieronder als voorbeeld tonen hoe je een LED diffuser armatuur installeert.

 1. Zet de stroom uit en schakel de zekering uit.
 2. Als je jouw traditionele lamp wilt vervangen door een LED lamp, dien je het netsnoer los te koppelen en jouw vorige lamp te verwijderen.
 3. Verwijder het deksel van het nieuwe waterdichte LED armatuur.
 4. Verwijder voorzichtig de aluminium steunplaat met de LED unit door beide klemmen samen te drukken en de aluminium strip eraf te tillen. Zorg ervoor dat je de LED modules niet aanraakt.
 5. Monteer de PG wartel, waarbij de afsluitdop met de afdichtingseenheid naar buiten is gericht.
 6. Leid de EU-voedingskabel door de opening van de PG wartel en sluit de klemmen aan.
 7. Sluit de PG wartel door de dop rechtsom te draaien.
 8. Plaats de aluminium steunplaat met de LED unit terug in de steunplaat en zorg er daarbij voor dat de bevestigingsklemmen vastklikken.
 9. Plaats de beschermkap conform op de LED en sluit alle 10 vergrendelingsclips.

Nu kun je jouw nieuwe vochtbestendige LED lamp monteren:

 1. Monteer de metalen beugels aan het plafond.
 2. Klem de lamp in de metalen beugels.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.