03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Wandlampen

LED wandlampen zijn geschikt voor het verlichten van gevels, trappenhallen en gangpaden als algemene verlichting. Doordat ze water- en stofdicht en vandaalbestendig zijn, kun je ze goed buiten plaatsen. Daarnaast blijven modellen met een noodverlichtingsunit branden als de stroom uitvalt. Kies voor dimbare wandlampen of een sensorgestuurde wandlamp als je een zo groot mogelijk besparingspotentieel wilt realiseren. Met een sensor brandt de verlichting dan alleen wanneer het nodig is. Door hun gebruik van LED technologie zijn deze energiezuinige en duurzame LED wandlampen de ideale vervanger van conventionele PL/Dulux armaturen. Klik hier en lees hieronder meer over deze lichtbron ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 296 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een LED wandlamp?

LED Wandlamp Trappenhuis

 

De naam zegt het eigenlijk al. Deze LED verlichting is bij uitstek geschikt voor wanden, muren, schuttingen en eventueel plafonds. Koop je via Lampdirect een LED muurlamp, dan krijg je van ons altijd het nodige materiaal meegeleverd (schroeven, pluggen etc.), waarmee je het product snel en makkelijk op de juiste plek kunt plaatsen. Lees ook altijd de instructies voor de installatie.

LED wandlampen vervangen conventionele wandlampen. Kies je voor LED, dan ben je voor vele jaren verzekerd van minder kosten aan energie, vervanging en onderhoud. Bovendien is LED verlichting duurzamer, effectiever en milieuvriendelijker dan conventionele verlichting. Ga voor LED! 

 

 

Voor welke ruimtes zijn LED wandlampen geschikt?

Het toepassingsgebied van een LED wandlamp is zeer veelzijdig. Je kunt deze LED verlichting zowel binnen als buiten gebruiken. Deze armaturen staan bekend om hun veelzijdigheid en zijn gemaakt van stevig materiaal, dat zorgvuldig is gekozen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van plekken waar LED wandlampen goed tot hun recht komen.

 • Gevels / muren / schuttingen
 • Trappenhallen / gangen / gangpaden
 • Wachtkamers / kleedkamers 
 • Ontvangstruimten / foyers 
 • Ziekenhuizen / gezondheidszorg
 • Kantines / aula's / keukens
 • Scholen / kantoren
 • Magazijnen / opslagruimten
 • Woonkamers / overloop / badkamers
 • Terrassen / binnenplaatsen

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een LED wandarmatuur?

Wil je een LED wandlamp online kopen? Dan kun je bij Lampdirect kiezen uit een zeer ruim aanbod aan topkwaliteit verlichting van A-merken als Noxion, Philips, Ledvance en Steinel. Stel jezelf onder andere de vragen waar de lamp precies moet komen hangen, hoe groot de betreffende ruimte is, of er veel licht nodig is en wat voor vorm de lamp dient te hebben. Voor iedere situatie hebben wij een geschikte LED muurlamp in diverse vormen, zoals ronde LED wandlampen en rechthoekige LED wandlampen, maar ook trendy design verlichting die iedere ruimte de aandacht zal trekken. Verder is het belangrijk om de juiste kleurtemperatuur te kiezen. In ons assortiment hebben we verschillende opties, namelijk;

 • 2700 Kelvin - extra warm witDeze kleurtemperatuur is geschikt wanneer je een sfeerverhogend en/of gezellig effect wil bereiken in de betreffende ruimte. Een LED wandlamp in 2700K zie je daarom veel in horecagelegenheden, hotels en woonkamers.
 • 3000 Kelvin - warm wit | LED wandlampen in 3000K zijn breed toepasbaar, omdat de kleur van het licht geschikt is voor meerdere algemene ruimtes. Qua tint is het licht warm en neutraal te noemen. Ideaal dus voor onder andere hallen, gangen, tuinen en ontvangstruimten.
 • 4000 Kelvin - koel wit | Deze lichtkleur kan het best worden omschreven als fris en natuurlijk. Een LED muurlamp in 4000K is niet geschikt om sfeer te creeren, maar dient vooral als praktische verlichting. Deze lichtkleur is namelijk ook goed voor de focus, dus op scholen, ziekenhuizen en kantoren bijvoorbeeld zijn geschikte locaties.

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een LED muurlamp die ik buiten wil plaatsen?

Ben je op zoek naar een LED wandlamp voor buiten? Dan is de beschermingsklasse (IP waarde) belangrijk. Deze wordt altijd aangegeven met de afkorting "IP" met daarachter twee cijfers. Om deze LED verlichting buiten te kunnen gebruiken (bijvoorbeeld onder een afdak of op een binnenplaats), voldoet een LED muurlamp met een IP44 waarde of hoger. Het product dient immers minimaal spatwaterdicht te zijn, wil je het daadwerkelijk in de buitenlucht kunnen plaatsen. Wil je een LED buitenlamp monteren aan een muur waar deze kan worden blootgesteld aan regenval, dan dien je ervoor te zorgen dat deze een beschermingsklasse van IP65 of hoger heeft. 

 

LED Wandlamp Ziekenhuis
LED Wandlamp Buiten

 

Wat is het voordeel van een LED wandlamp met een bewegingssensor?

Sommige van onze LED wandlampen zijn uitgerust met een bewegingssensor  en/of schemerschakelaar. Wil je een LED muurlamp met een sensor online kopen? Dan bespaar je extra aan energiekosten, omdat de lamp niet constant zal branden. Bewegingssensoren zijn bijzonder geschikt in ruimtes waar geen constante verlichting nodig is. Zij detecteren beweging in hun omgeving, schakelen in en geven tenslotte gedurende een bepaalde tijd licht. Als er geen persoon in de buurt is, blijven ze uitgeschakeld. Dit is een efficiënte manier om elektriciteit te besparen. Voorbeelden van toepassingen voor dit type LED wandverlichting zijn trappenhuizen, gangen en hallen, en paden. Klik hier voor ons complete overzicht van alle LED wandverlichting met een bewegingssensor.

 

Wat is het voordeel van LED wandarmaturen met een schemerschakelaar?

Buitenarmaturen met een schemerschakelaar meten de helderheid in hun omgeving. Als deze onder een bepaalde waarde zakt, licht het armatuur langzaam op. Dit gebeurt meestal over een langere periode, waardoor er een juiste overgang ontstaat. Dergelijke LED wandverlichting is bijzonder geschikt voor restaurants met zitplekken buiten, hotels met buitenfaciliteiten of jouw eigen tuin. Ze zorgen ook voor een efficiënte automatische verlichting, aangezien ze alleen licht geven wanneer dat werkelijk nodig is. Klik hier voor ons complete overzicht van alle LED wandverlichting met een schemerschakelaar.

 

Hoe werkt een LED muurlamp met noodverlichting?

Ook beschikken wij over diverse LED wandlampen met een ingebouwde noodverlichtingsunit. Hoe werkt dit precies? Wanneer de stroom onverwacht uitvalt, dan schakelt het armatuur automatisch over op de noodstroom. Dit gebeurt via een ingebouwde accu. We hebben in ons assortiment LED wandverlichting met verschillende opties qua noodverlichting, zoals 1 uur noodverlichting en 3 uur noodverlichting. Wil je alle producten met een noodverlichtingsunit bekijken? Klik dan hier.

 

Zijn er ook dimbare LED wandlampen verkrijgbaar?

Jazeker! Bij Lampdirect heb je ook de keus uit een aantal dimbare LED wandarmaturen. Ben je speficiek op zoek naar een LED wandlamp die dimbaar is? Klik dan hier om alle producten te bekijken. Hou er rekening mee dat je voor het gebruik van een dimbaar LED armatuur een LED dimmer nodig hebt. 

 

Hoe monteer ik een LED wandlamp?

LED wandlampen kunnen zowel aan het plafond als aan een muur/wand worden bevestigd. Je dient het armatuur eerst op het betreffende oppervlak te bevestigen. Waar je bij de installatie ook rekening mee moet houden, is de hoogte waarop je jouw LED wandlamp monteert. Gewoonlijk installeer je ze op een hoogte van 1,7 meter, zodat het licht geen verblindende werking heeft.  Sommige verlichtingsontwerpen vereisen dat LED wandlampen iets hoger of lager worden geïnstalleerd. Vooral als deze hun licht diffuus uitstralen, is het risico dat iemand verblind wordt kleiner en kun je spelen met verschillende hoogtes. LET OP: twijfel je over de installatie? Raadpleeg dan altijd een expert en laat deze persoon de lamp plaatsen! 

Het is ook mogelijk om een wandlamp te installeren als er geen aansluiting aanwezig is op de muur waar je het armatuur wilt plaatsen. In deze gevallen kies je gewoon een wandlamp met een snoer en een stekker die je in het dichtstbijzijnde stopcontact kunt steken en bevestigt je het armatuur met eenvoudige schroeven aan de muur.

 

Deze Noxion LED Bulkhead is met diverse opties verkrijgbaar!

LED wandlampen zijn geschikt voor het verlichten van gevels, trappenhallen en gangpaden als algemene verlichting. Doordat ze water- en stofdicht en vandaalbestendig zijn, kun je ze goed buiten plaatsen. Daarnaast blijven modellen met een noodverlichtingsunit branden als de stroom uitvalt. Kies voor dimbare wandlampen of een sensorgestuurde wandlamp als je een zo groot mogelijk besparingspotentieel wilt realiseren. Met een sensor brandt de verlichting dan alleen wanneer het nodig is. Door hun gebruik van LED technologie zijn deze energiezuinige en duurzame LED wandlampen de ideale vervanger van conventionele PL/Dulux armaturen. Klik hier en lees hieronder meer over deze lichtbron ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.