• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Railspots

LED railspots worden geplaatst in een bestaand 3-fase railsysteem. Railverlichting is zeer flexibel door de plaatsings- en instelmogelijkheden. Daardoor kunnen ze eenvoudig gebruikt worden als zowel algemene- als spotverlichting. Railspots zijn zeer geliefd in de retail, omdat collectie wisselingen en bepaalde items eenvoudig geaccentueerd kunnen worden. Bij Lampdirect kun je LED railspots vinden met hoogwaardige kleurweergaves waarmee je het beste uit je verlichting kan halen. Verder zijn ze in meerdere kleuren verkrijgbaar en berust met alle voordelen van LED verlichting, zoals hoge energiebesparingen en een lange levensduur.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 144 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een LED Railspot?

Maak je gebruik van een commerciële ruimte, waarin het verkopen of tonen van producten en objecten erg belangrijk is, dan is LED Railverlichting een uitstekende optie. Deze lampen staan bekend om hun flexibiliteit en zeer hoge kleurweergave van 90-99Ra. Hierdoor kun je producten volledig in de spotlight zetten. Kleuren worden dankzij railverlichting op natuurlijke wijze weergegeven, waardoor bijvoorbeeld een rode appel of een felroze jurk extra aantrekkingskracht krijgt. Tevens kun je schilderijen en kunst dankzij LED Railspots extra goed toonbaar maken. Verder bepaal je helemaal zelf hoe je het railsysteem wil ophangen. Ook kun je het indien gewenst langer of korter maken en een of meerdere railspots naar een andere plek schuiven.

 

In welke kleuren is LED railverlichting verkrijgbaar?

In ons assortiment van LED railspots heb je de keuze uit topkwaliteit producten in meerdere kleuren, zoals zwart, wit, grijs en zilver. Welke kleur je best kunt kiezen hangt af van de kleuren die al in de ruimte aanwezig zijn. Zwarte railverlichting en witte railverlichting zijn in dat opzicht het populairst, omdat deze kleuren wat neutraler van aard zijn en daarom goed in de meest interieurs passen. Ons aanbod aan railsysteem verlichting bestaat uit diverse topmerken, zoals Noxion. Philips en Ledvance. Je bent dus verzekerd van de beste LED Railspots met een lange levensduur.

 

Wat zijn de voordelen van een LED railsysteem?

Wil je LED railverlichting online kopen? Dat levert je tal van voordelen op, waarmee je in meerdere opzichten zult gaan besparen. De belangrijkste hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

 • Flexibiliteit: Railspots kun je plaatsen op een groot plafondoppervlak, zonder dat ieder armatuur afzonderlijk stroom nodig heeft. Ook kun je de meeste LED railverlichting draaien, zodat je het licht rechtstreeks op een product of object kunt laten schijnen. Ook kun je armaturen van positie laten wisselen of het systeem langer of korter maken.
 • Efficiëntie: Ons productassortiment omvat een grote keuze aan LED railsystemen, die een hoge efficiëntie hebben in vergelijking met klassieke gloeilampen of halogeenlampen. Door over te schakelen op duurzame LED railspots kun je tot 90% besparen op elektriciteit en energiekosten.
 • Duurzaamheid: Bij de aankoop van een LED railsysteem ben je verzekerd van een duurzaam product, met een levensduur van gemiddeld 50.000 uur. Bij een verlichtingsduur van bijvoorbeeld 60 uur per week zal jouw LED railspot tot 20 jaar lang een flikkervrij licht van hoge kwaliteit leveren. Verder bespaar je op kosten voor onderhoud en vervanging, omdat LED railverlichting lampen veel langer mee gaan.

 

Voor welke ruimtes zijn railspots geschikt?

LED railsystemen worden zowel in de particuliere als in de commerciële sector gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor complexe verlichting in een ruimte met slechts één of enkele stopcontacten.

Woningen - Houd je van een minimalistische en moderne inrichting of heb je een bijzonder hoekige kamer? Dan kun je railspots aan het plafond bevestigen. Ze geven elke ruimte een unieke charme en geven altijd het beste licht dankzij een hoge CRI waarde. 

Detailhandel - LED railspots zijn perfect geschikt als winkelverlichting. Of je nu een modezaak, een kapsalon of een andere verkoopruimte wilt uitrusten, een railsysteem is de ideale oplossing. Dankzij LED railspot armaturen met een hoge kleurweergave (90-99Ra) kun je jouw producten vakkundig in de kijker zetten en zo jouw verkoopcijfers verhogen.

Horeca - Of het nu gaat om een restaurant, bar of kantine, in de horeca zijn railspots altijd een goede keuze! Ze bieden de mogelijkheid om  een grote ruimte te verlichten. Voor de horeca zijn dimbare LED railspots goed geschikt. Dit schept een gezellige en uitnodigende sfeer, vooral in bars.

Hotels - LED railsystemen kunnen individueel worden gebruikt, wat betreft kleur, lampvorm en lengte. Daarom kunnen ze flexibel worden gebruikt in een hotel: in de gastenkamers, in de gangen, in de lobby of in het in-house restaurant. De lichtbronnen kunnen worden afgestemd op de afzonderlijke hotelruimten en vormen toch een samenhangend geheel. 

Kantoren - LED railsystemen zijn echter ideaal voor recreatiezalen, entrees en gangen. Zorg voor een beetje afwisseling en installeer niet in elke kamer panelen, maar kies voor moderne railspots om meer van jouw kantoorgebouw te maken. Je vindt geschikte LED railverlichting in onze categorie Kantoorverlichting.

Musea en galerijen - Met LED railspots heb je de mogelijkheid om altijd de juiste lichtinval te creëren bij wisselende exposities. Zodra je het raamwerk voor een railsysteem hebt gemonteerd, kun je gemakkelijk armaturen toevoegen, verwijderen of in een andere richting draaien. Wij bevelen in een museum of kunstgalerij aan om railspot verlichting in het wit te plaatsen, omdat dit de verlichting onopvallend maakt en de bezoekers niet afleidt van de tentoongestelde stukken.

 

Wat is het verschil tussen LED railsystemen met hoogspanning en laagspanning?

Hoogspanningsrailsystemen worden aangesloten op een bestaande 230 volt stroombron en vereisen geen transformator. Er is dus geen minimumbelasting waarmee rekening moet worden gehouden. Netspanning railsystemen zijn verkrijgbaar als 1-fase en 3-fase railsystemen. Met een 3-fasensysteem is het mogelijk verschillende circuits op te zetten, zodat je armaturen onafhankelijk van elkaar kunt schakelen. Laagspanningsrailsystemen werken met 12 volt en hebben dus een transformator nodig die de hoogspanningsstroom omzet in laagspanningsstroom. De producten kunnen naar behoefte worden uitgebreid, zolang de maximale belasting niet wordt overschreden.

 

Welke lichtkleur kan ik het best kiezen voor LED rail verlichting?

 

Kleurtemperatuur Toepassingsgebied
2700 Kelvin - extra warm wit Horeca, hotels, theaters, woonkamers
3000 Kelvin - warm wit Ontvangstruimten, foyers, recepties, balies, retail
4000 Kelvin - koel wit Musea/galerijen, showrooms, winkels, supermarkten

 

Is een LED railspot dimbaar?

In ons assortiment kun je ook kiezen uit dimbare railverlichting. Klik hier om al deze producten te bekijken. Met dimbare railspots heb je de mogelijkheid om een ruimte extra sfeervol te maken. Bij railverlichting die dimbaar is, past het beste een warme kleurtemperatuur van 2700 Kelvin of 3000 Kelvin, omdat je hiermee de meeste sfeer aan een ruimte kunt toevoegen, wanneer het licht wordt gedimd. Dimbare LED railverlichting komt goed tot zijn recht in onder meer woonkamers, ontvangstruimten, foyers en theaters.

 

Hoe installeer ik LED railverlichting?

Heb je de grootte van de kamer bepaald en de juiste LED Railspots gekocht? Dan staat er niets meer in de weg voor de installatie. LET OP: twijfel je over de installatie? Laat deze dan altijd uitvoeren door een gecertificeerd en vakbekwaam persoon. Als je jouw nieuwe railsysteem zelf wil installeren, volg dan onderstaande negen stappen.

 1. Schakel de stroom uit en verwijder zo nodig de zekering.
 2. Leg de rails op de vloer op dezelfde manier als je ze later aan het plafond wilt bevestigen.
 3. Sluit de hoekverbinders aan op de stroomrails en haal de kabel van de lamp door de hoekverbinders.
 4. Monteer de eindstukken aan de rails.
 5. Teken de boorgaten af met een potlood.
 6. Boor de gaten in het betonnen plafond met een hamerboor (ca. 6 mm diep).
 7. Bevestig de rails aan het plafond met pluggen en schroeven.
 8. Sluit de draden aan en herhaal het proces indien nodig, afhankelijk van de lengte van jouw LED railspot.
 9. Schakel de stroom en de zekering weer in.

 

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.