03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Railspots

LED railspots worden geplaatst in een bestaand 3-fase railsysteem. Railverlichting is zeer flexibel door de plaatsings- en instelmogelijkheden. Daardoor kunnen ze eenvoudig gebruikt worden als zowel algemene- als spotverlichting. Railspots zijn zeer geliefd in de retail, omdat collectie wisselingen en bepaalde items eenvoudig geaccentueerd kunnen worden. Bij Lampdirect kun je LED railspots vinden met hoogwaardige kleurweergaves waarmee je het beste uit je verlichting kan halen. Verder zijn ze in meerdere kleuren verkrijgbaar en berust met alle voordelen van LED verlichting, zoals hoge energiebesparingen en een lange levensduur. Lees hieronder meer over de mogelijkheden en installatie van LED railspots ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 146 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een LED Railspot?

LED Railspots Galerij

 

Maak je gebruik van een commerciële ruimte, waarin het verkopen of tonen van producten en objecten erg belangrijk is, dan is LED Railverlichting een uitstekende optie. Deze lampen staan bekend om hun flexibiliteit en zeer hoge kleurweergave van 90-99Ra. Hierdoor kun je producten volledig in de spotlight zetten. Kleuren worden dankzij railverlichting op natuurlijke wijze weergegeven, waardoor bijvoorbeeld een rode appel of een felroze jurk extra aantrekkingskracht krijgt. Tevens kun je schilderijen en kunst dankzij LED Railspots extra goed toonbaar maken.

Verder bepaal je helemaal zelf hoe je het railsysteem wil ophangen. Ook kun je het indien gewenst langer of korter maken en een of meerdere railspots naar een andere plek schuiven.

 

 

In welke kleuren is LED railverlichting verkrijgbaar?

In ons assortiment van LED railspots heb je de keuze uit topkwaliteit producten in meerdere kleuren, zoals zwart, wit, grijs en zilver. Welke kleur je best kunt kiezen hangt af van de kleuren die al in de ruimte aanwezig zijn. Zwarte railverlichting en witte railverlichting zijn in dat opzicht het populairst, omdat deze kleuren wat neutraler van aard zijn en daarom goed in de meest interieurs passen. Ons aanbod aan railsysteem verlichting bestaat uit diverse topmerken, zoals Noxion. Philips en Ledvance. Je bent dus verzekerd van de beste LED Railspots met een lange levensduur.

 

Wat zijn de voordelen van een LED railsysteem?

Wil je LED railverlichting online kopen? Dat levert je tal van voordelen op, waarmee je in meerdere opzichten zult gaan besparen. De belangrijkste hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

 • Flexibiliteit: Railspots kun je plaatsen op een groot plafondoppervlak, zonder dat ieder armatuur afzonderlijk stroom nodig heeft. Ook kun je de meeste LED railverlichting draaien, zodat je het licht rechtstreeks op een product of object kunt laten schijnen. Ook kun je armaturen van positie laten wisselen of het systeem langer of korter maken.
 • Efficiëntie: Ons productassortiment omvat een grote keuze aan LED railsystemen, die een hoge efficiëntie hebben in vergelijking met klassieke gloeilampen of halogeenlampen. Door over te schakelen op duurzame LED railspots kun je tot 90% besparen op elektriciteit en energiekosten.
 • Duurzaamheid: Bij de aankoop van een LED railsysteem ben je verzekerd van een duurzaam product, met een levensduur van gemiddeld 50.000 uur. Bij een verlichtingsduur van bijvoorbeeld 60 uur per week zal jouw LED railspot tot 20 jaar lang een flikkervrij licht van hoge kwaliteit leveren. Verder bespaar je op kosten voor onderhoud en vervanging, omdat LED railverlichting lampen veel langer mee gaan.

 

Voor welke ruimtes zijn railspots geschikt?

LED railsystemen worden zowel in de particuliere als in de commerciële sector gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor complexe verlichting in een ruimte met slechts één of enkele stopcontacten.

Woningen - Houd je van een moderne inrichting of heb je een bijzonder hoekige kamer? Dan kun je railspots in een wat grotere ruimte aan het plafond bevestigen. Ze geven elke ruimte een unieke charme en geven altijd het beste licht dankzij een hoge CRI waarde. Ook kun je bepaalde objecten in een kamer/ruimte specifiek verlichten.

Detailhandel - LED railspots zijn perfect geschikt als winkelverlichting. Mooie voorbeelden hiervan zijn een kledingwinkel, supermarkt, speelgoedwinkel, decoratiewinkel of groot warenhuis. Dankzij LED railspot armaturen met een hoge kleurweergave (90-99Ra) kun je ieder product vakkundig in de spotlights zetten en verkoopcijfers verhogen.

Horeca - Railspots komen in grotere horecazaken goed van pas, onder meer met hogere plafonds. Zo kun je een breed en omvangrijk railsysteem plaatsen met LED railspots die naar bepaalde hoeken richten. Richt de spots niet naar gedeelten waar mensen zitten, want het licht is daar simpelweg te fel voor. Met railspots in 2700 Kelvin (extra warm wit) zorg je in een horecagelegenheid voor een ontspannen sfeer.

Hotels - LED railsystemen komen in hotels onder meer goed tot hun recht in de lobby en/of in een horecagelegenheid dat in het hotel zit. De verschillende railspots kun je eventueel ook afstemmen op meerdere afzonderlijke hotelruimten en zo één geheel laten vormen, zoals een receptie, foyer en entreeruimte.

Showrooms - LED railsystemen zijn echter ideaal voor showrooms, omdat ze producten specifiek kunnen belichten. Dit geldt voor een breed scala aan producten. Van een autoshowroom tot een keukenshowroom. Zolang de producten maar opvallen. Het handige bij flexibele railspots is dat je deze indien nodig altijd op een andere plek op de rail kunt plaatsen, wanneer er een nieuw object in een showroom wordt geplaatst.

Musea en galerijen - Met LED railspots heb je de mogelijkheid om altijd de juiste lichtinval te creëren bij exposities. Wij bevelen in een museum of kunstgalerij aan om railspot verlichting in de kleur wit te plaatsen, omdat dit de verlichting onopvallend maakt en de bezoekers niet afleidt van de tentoongestelde stukken.

LED Railspots
LED Railspots Winkel

 

Wat is het verschil tussen LED railsystemen met hoogspanning en laagspanning?

Hoogspanningsrailsystemen worden aangesloten op een bestaande 230 volt stroombron en vereisen geen transformator. Er is dus geen minimumbelasting waarmee rekening moet worden gehouden. Netspanning railsystemen zijn verkrijgbaar als 1-fase en 3-fase railsystemen. Met een 3-fasensysteem is het mogelijk verschillende circuits op te zetten, zodat je armaturen onafhankelijk van elkaar kunt schakelen. Laagspanningsrailsystemen werken met 12 volt en hebben dus een transformator nodig die de hoogspanningsstroom omzet in laagspanningsstroom. De producten kunnen naar behoefte worden uitgebreid, zolang de maximale belasting niet wordt overschreden.

 

Welke lichtkleur kan ik het best kiezen voor LED rail verlichting?

 

Kleurtemperatuur Toepassingsgebied
2700 Kelvin - extra warm wit Horeca, hotels, theaters, woonkamers
3000 Kelvin - warm wit Ontvangstruimten, foyers, recepties, balies, retail
4000 Kelvin - koel wit Musea/galerijen, showrooms, winkels, supermarkten

 

Is een LED railspot dimbaar?

In ons assortiment kun je ook kiezen uit dimbare railverlichting. Klik hier om al deze producten te bekijken. Met dimbare railspots heb je de mogelijkheid om een ruimte extra sfeervol te maken. Bij railverlichting die dimbaar is, past het beste een warme kleurtemperatuur van 2700 Kelvin of 3000 Kelvin, omdat je hiermee de meeste sfeer aan een ruimte kunt toevoegen, wanneer het licht wordt gedimd. Dimbare LED railverlichting komt goed tot zijn recht in onder meer woonkamers, ontvangstruimten, foyers en theaters.

 

Hoe installeer ik LED railverlichting?

Heb je de grootte van de kamer bepaald en de juiste LED Railspots gekocht? Dan staat er niets meer in de weg voor de installatie. LET OP: twijfel je over de installatie? Laat deze dan altijd uitvoeren door een gecertificeerd en vakbekwaam persoon. Als je jouw nieuwe railsysteem zelf wil installeren, volg dan onderstaande negen stappen.

 1. Schakel de stroom uit en verwijder zo nodig de zekering.
 2. Leg de rails op de vloer op dezelfde manier als je ze later aan het plafond wilt bevestigen.
 3. Sluit de hoekverbinders aan op de stroomrails en haal de kabel van de lamp door de hoekverbinders.
 4. Monteer de eindstukken aan de rails.
 5. Teken de boorgaten af met een potlood.
 6. Boor de gaten in het betonnen plafond met een hamerboor (ca. 6 mm diep).
 7. Bevestig de rails aan het plafond met pluggen en schroeven.
 8. Sluit de draden aan en herhaal het proces indien nodig, afhankelijk van de lengte van jouw LED railspot.
 9. Schakel de stroom en de zekering weer in.

 

LED railspots worden geplaatst in een bestaand 3-fase railsysteem. Railverlichting is zeer flexibel door de plaatsings- en instelmogelijkheden. Daardoor kunnen ze eenvoudig gebruikt worden als zowel algemene- als spotverlichting. Railspots zijn zeer geliefd in de retail, omdat collectie wisselingen en bepaalde items eenvoudig geaccentueerd kunnen worden. Bij Lampdirect kun je LED railspots vinden met hoogwaardige kleurweergaves waarmee je het beste uit je verlichting kan halen. Verder zijn ze in meerdere kleuren verkrijgbaar en berust met alle voordelen van LED verlichting, zoals hoge energiebesparingen en een lange levensduur. Lees hieronder meer over de mogelijkheden en installatie van LED railspots ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.