03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Panelen

LED Panelen zijn armaturen die gebruikt worden in kantoorruimtes, vergaderruimtes en klaslokalen. Een LED paneel vervangt 1-op-1 conventionele TL armaturen. Door de plug and play montage bespaar je installatietijd en -kosten. LED panelen passen in standaard systeemplafonds of kunnen als pendelarmatuur dienen. In ons assortiment vind je energiezuinige LED panelen van A-merken zoals Noxion, Philips en Ledvance. Verder hebben ze een lange levensduur, vergen minimaal onderhoud en zijn ze beschikbaar in diverse afmetingen. Op zoek naar kantoorverlichting? Panelen voor kantoorruimtes dienen volgens Europese richtlijnen een maximale verblindingsfactor van UGR <19 te hebben. Meer weten over dit armatuur? Klik en lees hieronder verder ...

Filteren opCategorie
Econox panel
Suggesties
1-24 uit 442 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat zijn LED panelen?

LED Panelen Installatie Systeemplafond

 

Een LED paneel is een armatuur dat bestaat uit een paneel met ingebouwde LED’s. Het is een handige en energiezuinige vervanger van TL buizen die voorheen met het benodigde armatuur in systeemplafonds werden geïnstalleerd.

Het voordeel van LED panelen is dat je enkel een paneel uit het systeemplafond hoeft te verwijderen, om deze te kunnen plaatsen.

Je kunt er ook voor kiezen om dit armatuur aan het plafond te monteren met behulp van een frame of pendelset. Hierdoor kan de lichtbron gebruikt worden als vervanger voor vrijwel alle armaturen, waaronder conventionele plafondlampen en spots.

 

 

Welke merken zijn er?

Dit armatuur is bij Lampdirect in diverse merken verkrijgbaar: Philips, LEDvance en Noxion LED panelen. Deze A-merken verzekeren je van een goede lichtkwaliteit.

 

Wat zijn de voordelen van dit armatuur?

LED panelen hebben in vergelijking met conventionele armaturen enkele voordelen. Deze sommen we hieronder voor jou op:

 • Ze zijn 70% zuiniger dan TL verlichting, wat zorgt voor een enorme besparing op jouw energieverbruik.
 • Het armatuur heeft een lange levensduur; tot wel 70.000 branduren, wat 3 tot 4 keer langer is dan TL.
 • Panelen zijn minder vatbaar voor defecten, waardoor kosten voor vervanging en onderhoud worden gedrukt.
 • Ze bevatten geen giftige gassen en kunnen worden gerecycled, wat goed is voor het milieu.
 • Het armatuur kan eenvoudig en op drie manieren worden geïnstalleerd.

 

Welke soorten LED panelen zijn er en waar kunnen ze worden gebruikt?

De beste manier om duidelijk te maken welke soorten LED panelen er zijn, is door te kijken naar de verblindingsgraad van het armatuur (UGR). De UGR-waarde vertelt namelijk iets over waar een bepaald LED paneel gebruikt dient te worden. Dit is zelfs verplicht gesteld in de NEN-EN 12464-1 normering. Hieronder vind je de gehanteerde UGR-waarden:

 1. UGR<16 (<15) - Wordt idealiter gebruikt in gedetailleerde werkomgevingen, zoals technische tekenkamers.
 2. UGR<19 - Deze verblindingsgraad is het meest voorkomend en is perfect om te gebruiken in studie- en kantooromgevingen.
 3. UGR<22 - Voor verfijnd industrieel werk wordt een UGR-waarde van 22 aanbevolen.
 4. UGR<25 - Deze UGR wordt divers toepast; van garderobes, trappenhuizen, gangen en andere algemene ruimtes tot werkomgevingen met gemiddeld industrieel werk.

De verblindingsgraad speelt een grote rol in de productiviteit en het welzijn van medewerkers, studenten en andere aanwezigen. Hoe langer men immers tijd in een ruimte besteedt, hoe groter de kans dat men lichthinder ervaart. De juiste UGR is derhalve van essentieel belang in tal van bedrijven en instellingen om lichthinder te voorkomen.

 

Waarom zijn LED panelen met UGR<19 bijzonder geschikt voor kantoren?

Kantooromgevingen hebben een geconcentreerde werksfeer. Werknemers zijn zo’n 8 uur per dag bezig met diverse werkzaamheden en hiervoor heb je goed licht nodig. De UGR<19 waarde zorgt ervoor dat het licht op een dusdanige manier wordt uitgestraald, dat je gedurende de hele werkdag geen hinder ervaart door te fel licht. Dit wordt extra versterkt door de manier waarop een LED paneel het licht standaard al verspreidt. Deze armaturen worden namelijk gebruikt voor algemene verlichting en stralen een indirect licht uit. Dit houdt in dat het licht niet gericht, maar diffuus wordt uitgestraald.

TIP! Wil je de focus en concentratie is een kantoor behouden, dan raden wij aan om de lichtkleur koel wit (4000K) te kiezen. Bekijk hier de beste LED panelen voor kantoren!

 

Welke kleurtemperaturen hebben LED panelen?

LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen: daglicht wit (6500K), koel wit (4000K) en warm wit (3000K). De eerste twee zijn bijzonder geschikt voor gebruik in werkomgevingen. Koel witte armaturen komen perfect tot hun recht in kantoren, scholen en andere openbare instellingen / werkplekken, waar daglicht witte armaturen voornamelijk in de gezondheidszorg of gedetailleerde werkomgevingen worden toegepast. Ze ondersteunen de aandacht en laten details zien die in een warm witte lichtkleur zouden worden opgeslokt.

Warm wit wordt daarentegen vooral gebruikt in ruimtes waar een gezellige en ontspannen sfeer gewenst is. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld hotels, de horeca en algemene ruimtes. Warm wit licht stimuleert het lichaam om te ontspannen en creëert zo een aangename sfeer. Alle verdere informatie over dit veelomvattende onderwerp vind je in het blogartikel: ‘Hoe kies ik de juiste kleurtemperatuur?’.

LED panelen Ziekenhuis
LED Panelen Hal

 

Hoeveel licht geeft dit armatuur?

Veel LED panelen hebben een lichtopbrengst tussen de 3000 Lumen en 4500 Lumen. Bij Lampdirect vindt je echter armaturen met een licht output tussen de 1500 Lumen en 7200 Lumen. Je hebt dus voor iedere ruimte een juiste lichtoplossing! Voor iedere lichtbron is in de specificaties vermeldt welke lichtopbrengst ze genereren.

 

Zijn LED panelen dimbaar te verkrijgen?

Ja, veel van onze LED panelen zijn dimbaar. We verkopen hoofdzakelijk DALI producten. Deze afkorting staat voor Digital Addressable Lighting Interface en betekent dat dergelijke lampen zowel individueel als in groepen kunnen worden aangestuurd en gedimd. Je kunt ook jouw eigen verlichtingssysteem instellen, dat dan volledig automatisch werkt. Dit betekent dat je niets meer zelf hoeft te doen. Wil je meer weten over het handige DALI systeem? Lees dan onze DALI armaturen blog. Dimmen bespaart je ook energiekosten. Hoe minder Lumen een armatuur uitstraalt, hoe minder elektriciteit deze verbruikt. Je kunt hier alle dimbare LED panelen bekijken.

 

Welke afmetingen zijn er?

Deze armaturen zijn beschikbaar in diverse maten, waarvan de LED panelen 60x60 en de LED panelen 120x30 het meest voorkomend zijn. Andere afmetingen zijn:

 • 20x120 centimeter.
 • 20x150 centimeter.
 • 15x150 centimeter.
 • 60x120 centimeter.
 • 12x150 centimeter.
 • 30x60 centimeter.
 • 30x30 centimeter.
 • 5x113 centimeter.

 

Hoe monteer ik een LED paneel?

Je hebt drie mogelijkheden om een LED paneel in of aan het plafond te monteren; hierop kun je filteren in ons filtermenu:

 1. Inbouwmontage in een systeemplafond.
 2. Opbouwmontage met behulp van een frame.
 3. Opbouwmontage (hangend) met behulp van een pendelset.

 

Installatie LED panelen systeemplafond

De eenvoudigste is de installatie in een systeemplafond. Hier kun je eenvoudig een van de plafondtegels verwijderen en het LED paneel plaatsen. Systeemplafonds zijn beschikbaar in diverse afmetingen, waarvan 60x60cm en 120x30cm de meest toegepaste formaten zijn. Dit geldt ook voor de maten LED panelen die bij Lampdirect beschikbaar zijn. Handig toch?

TIP! Wil je meer weten over de installatie in een systeemplafond? Bekijk dan de video in de LED paneel installatie blog.

 

Installatie LED panelen opbouw

De LED lamp kan rechtstreeks aan een standaard plafond worden gemonteerd met een frame dat je aan het plafond bevestigd. Je kunt hierin het LED paneel steken, zoals te zien is op de afbeelding linksonder.

Een andere manier van montage is het LED paneel op te hangen; hiervoor heb je een pendelset nodig bestaande uit bevestigingsklemmen en kabels. Deze bevestig je aan het plafond, waarna je het paneel aan deze pendelset kunt ophangen. Dit is te zien op de afbeelding rechtsonder.

LED Paneel Opbouw Frame
LED Paneel Opbouw Pendelset

 

 

Hoeveel LED panelen heb ik nodig per vierkante meter?

Om te bepalen hoeveel lichtbronnen je per vierkante meter er nodig zijn, dien je rekening te houden met de hoogte van het plafond, de hoeveelheid natuurlijk daglicht dat er binnen komt (veel of weinig ramen) en de kleuren van wanden en plafonds. Bij dit laatste aspect geldt dat witte muren en plafonds meer licht reflecteren als donkere wanden en plafonds.

Gemiddeld genomen heb je één 60x60 LED paneel nodig per 8 vierkante meter, uitgaande van een plafondhoogte van 2,5 meter. Reken je dit om naar een ruimte van 100 vierkante meter, dan heb je 13 van deze armaturen nodig. Je kunt er te allen tijde voor kiezen om de algemene verlichting aan te vullen met ondersteunende verlichting, bijvoorbeeld in de vorm van LED inbouwspots of LED downlights.

 

Laat je verrassen door het Noxion LED paneel Delta Pro!

LED Panelen zijn armaturen die gebruikt worden in kantoorruimtes, vergaderruimtes en klaslokalen. Een LED paneel vervangt 1-op-1 conventionele TL armaturen. Door de plug and play montage bespaar je installatietijd en -kosten. LED panelen passen in standaard systeemplafonds of kunnen als pendelarmatuur dienen. In ons assortiment vind je energiezuinige LED panelen van A-merken zoals Noxion, Philips en Ledvance. Verder hebben ze een lange levensduur, vergen minimaal onderhoud en zijn ze beschikbaar in diverse afmetingen. Op zoek naar kantoorverlichting? Panelen voor kantoorruimtes dienen volgens Europese richtlijnen een maximale verblindingsfactor van UGR <19 te hebben. Meer weten over dit armatuur? Klik en lees hieronder verder ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.