• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

LED Opbouwarmaturen

LED opbouwarmaturen worden bevestigd aan plafonds of muren en zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, zoals breedstralers, trogarmaturen, lichtlijnen of wandlampen. Voor iedere applicatie zijn er wel geschikte opbouwarmaturen! Met de filters links kies je aan welke eisen je nieuwe armatuur moet voldoen, zoals de lichtkleur of gradenbundel. Zo is de zoektocht naar het perfecte LED opbouwarmatuur eenvoudiger gemaakt. Elk armatuur heeft een eigen applicatie. Zo verklein je de opties en vind je de juiste armatuur. Al deze opbouwarmaturen maken gebruik van LED verlichting, wat niet alleen energiezuinig is maar ook nog een lange levensduur. Hierdoor bespaar je zowel energie- als onderhoudskosten.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 862 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Welke soorten LED opbouwarmaturen zijn er?

Opbouwarmaturen zijn bij Lampdirect verkrijgbaar in verschillende vormen, lengtes en maten. Een goed voorbeeld hiervan is LED plafondverlichting. Voor plafonds zijn bijvoorbeeld al een breed scala van LED armaturen geschikt, zoals LED plafondlampen, LED waterdichte armaturen, LED Lichtlijnen en/of LED Railspots. Opbouwarmaturen kunnen we het best omschrijven als verlichting die op muren of plafonds wordt geïnstalleerd. In tegenstelling tot LED inbouwarmaturen verdwijnt deze verlichting niet in het oppervlak, maar worden ze erop gemonteerd. Een opbouwarmatuur kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij dat laatste kun je kiezen uit diverse LED buitenverlichting of eventueel solar verlichting. Solar lampen kunnen volledig zonder elektriciteit werken omdat ze uitsluitend door de zonnestralen worden gevoed.

 

Welke opbouwarmaturen zijn speciaal geschikt voor buitengebruik?

Speciaal op zoek naar een stevig en betrouwbaar armatuur voor buiten? Dan zijn er bij Lampdirect meerdere producten die hiervoor geschikt zijn. Zo hebben we een ruim en divers assortiment aan spatwaterdichte LED buitenverlichting. Hou er wel rekening mee dat je deze armaturen niet volledig waterdicht zijn. Bij een hevige stortbui kan er dus water in terecht komen. IP44 armaturen zijn dus wel geschikt voor buiten, maar dan bijvoorbeeld voor onder een afdak of onder een overkapping. Opbouwarmaturen met een IP65 waarde of hoger zijn stof- en waterdicht en dus wel geschikt om allerlei invloeden van buitenaf te weerstaan. Klik hier om alle IP65 LED buitenarmaturen te bekijken. Wat je ook kan doen is het filter gebruiken aan de linkerkant van je pagina. Daar kun je bij de titel 'IP waarde' de gewenste waarde aanklikken.

 

Voor welke toepassingen zijn LED opbouwarmaturen geschikt?

Het toepassingsgebied van een opbouwarmatuur is sterk afhankelijk van het type en van de ruimte waar je de verlichting wil plaatsen. LED panelen, LED wandlampen en LED plafondlampen kunnen bijvoorbeeld perfect worden gebruikt als sfeerverlichting of voor een specifieke zone. Ze stralen hun licht vaak diffuus in alle richtingen uit en zorgen zo voor een zeer zachte verlichting die niet verblindend is en het werpen van harde schaduwen vermijdt. Bij bijvoorbeeld opbouwarmaturen is dat weer een ander verhaal. Deze producten schijnen een gericht en direct licht uit. Hiertoe behoren bijvoorbeeld LED spots en enkele LED wandlampen. Dergelijke armaturen zijn ideaal voor accentverlichting van specifieke objecten of gebieden. Om het je extra makkelijk te maken hebben kun je in onderstaand schema per product zien wat het toepassingsgebied is.

Type LED armatuur Toepassingsgebied
LED Paneel O.a. scholen, kantoren, vergaderruimtes, kantines, kapsalons, keukens
LED Lichtlijn O.a. bouwmarkten, supermarkten, magazijnen, productiehallen, opslagruimten
LED Floodlight O.a. bouwterreinen, sportvelden, reclameborden, gevels, gebouwen, tuinen
LED Montagebalk waterdicht O.a. tallen, parkeergarages, magazijnen, kelders
LED Bulkheads (plafondlampen) O.a. gangen, hallen, overkappingen, trappenhuizen, kantoren, scholen
LED Wandlampen O.a. tuinen, restaurants, hotels, terrassen, gangen, hallen, woningen
LED Railspots O.a. winkels, retail, showrooms, musea, galerijen
LED Sensorverlichting O.a. tuinen, buitenplaatsen, magazijnen, opslagruimten, entreeruimten

 

Zijn LED opbouwarmaturen dimbaar?

Ja, er zijn diverse dimbare opbouwarmaturen verkrijgbaar op onze website. Je kunt eenvoudig te weten komen of een armatuur dimbaar is of niet. Meestal staat dit al in de producttitel vermeld. Je kunt deze informatie ook terugvinden in de technische informatie van elk product. Als je wil filteren op dimbare opbouwarmaturen, kun je dit aan de linkerkant doen: onder "Dimbaar", vink je gewoon "Ja" aan. Ben je specifiek op zoek naar een DALI dimbaar armatuur? Ook dan ben je bij ons op het juiste adres. DALI is een internationale standaard voor de communicatie tussen lichtregelaars en lichtbronnen, waarmee je de controle hebt over een compleet verlichtingssysteem. Meer weten over DALI? Lees dan snel onze blog: Waarom zou ik DALI armaturen kiezen? 

 

Welke lichtkleur is het best geschikt voor LED opbouwarmaturen?

Stel jezelf eerst de vraag wat voor functie het armatuur moet hebben dat je wil plaatsen, in combinatie met de ruimte. Is er sprake van gedetailleerd werk, zoals in een behandelkamer of werkplaats, dan is er dus ook veel licht nodig en volstaat een armatuur in 6500K het beste. Gaat het om een algemene ruimte zoals een hal, gang of wachtkamer, dan is op zijn beurt verlichting in 3000K het meest geschikt. 4000K armaturen bevorderen de concentratie en focus, terwijl 2700K vooral een sfeerverhogend effect heeft. O

Kleurtemperatuur Kenmerken
2700 Kelvin - Extra warm wit Sfeervol en warm licht
3000 Kelvin - Warm wit Zacht, aangenaam maar ook wat krachtiger licht
4000 - 5000 Kelvin - Koel wit Koel, fris en natuurlijk licht
6500 Kelvin - Daglicht wit Te vergelijken met natuurlijk daglicht

 

Zijn er ook opbouwarmaturen met een bewegingssensor verkrijgbaar?

Ja! Indien je een armatuur met bewegingssensor online wil kopen, dan kun je hier klikken om alle beschikbare producten te bekijken. Je kunt onder meer kiezen uit LED wandlampen en LED breedstralers met een ingebouwde sensor. Hoe gaat dit in z'n werk? Wanneer er in een bepaalde ruimte of binnen een straal van een aantal meter beweging wordt gedetecteerd, springt de verlichting aan. Dit bevordert onder meer de veiligheid op buitenplaatsen, terwijl het ook nog een mooie energiebesparing oplevert. Dat komt omdat het licht niet continue op volledige sterkte hoeft te schijnen. Zo bespaar je extra aan energiekosten. Daarnaast kun je kiezen voor LED opbouwarmaturen met een schemerschakelaar. De naam zegt het in feite al; zodra de schemer invalt, gaat het licht automatisch op volle sterkte schijnen. 

 

Kan ik ook kiezen voor een LED opbouwarmatuur met noodverlichting?

Jazeker! Armaturen met een ingebouwde noodverlichtingsunit zorgen ervoor dat het licht blijft branden bij calamiteiten, zoals brand of kortsluiting. Het armatuur is voorzien van een ingebouwde accu, die voor een bepaalde tijd aan gaat wanneer het nodig is. Hierbij kun je kiezen voor bepaalde tijd, zoals 3 uur of 4 uur.

 

Hoe kies ik de juiste gradenbundel voor een LED opbouwarmatuur?

Er zijn meerdere gradenbundels, oftewel stralingshoeken verkrijgbaar in deze categorie LED opbouwarmaturen. Ook hier is het belangrijk om een goede analyse te maken van de ruimte waar de verlichting wordt geplaatst. In een kleine ruimte heb je immers niks aan een LED armatuur met een brede stralingshoek en andersom. Ga daarom na hoe hoog de plafonds zijn en wat het oppervlak dient te zijn dat je wil verlichten. Op basis daarvan kun je een passende keuze maken. In de tabel hieronder vind je enkele aanvullende en handige informatie die je daarbij kan helpen. 

Gradenbundel Kenmerken
Smal <24 graden Geschikt als accentverlichting (kledingwinkels, musea)
Medium 25 - 40 Graden Geschikt als algemene verlichting (woningen, retail, horeca)
Breed 41 - 90 Graden Geschikt voor het verlichten van grotere oppervlakten (kantoren, magazijnen)
Zeer breed >91 Graden Geschikt voor het verlichten van grotere ruimtes met hoge plafonds

 

Hoe monteer ik een LED opbouwarmatuur?

De montage van een opbouwarmatuur varieert sterk naargelang het type product. In de regel is alles wat je voor de installatie nodig hebt bij de levering inbegrepen. Voor veel producten vind je ook accessoires: voor LED-panelen bieden wij bijvoorbeeld ophangingen, montageframes en veiligheidskabels waarmee je de armaturen op verschillende manieren aan de wand of het plafond kunt monteren. LET OP: heb je twijfels over de montage van een buitenarmatuur? Raadpleeg dan altijd een gecertificeerd persoon, zoals een electrien.

 

Wist je dat je Noxion LED breedstralers op de grond of aan een muur kunt plaatsen? 

LED opbouwarmaturen worden bevestigd aan plafonds of muren en zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, zoals breedstralers, trogarmaturen, lichtlijnen of wandlampen. Voor iedere applicatie zijn er wel geschikte opbouwarmaturen! Met de filters links kies je aan welke eisen je nieuwe armatuur moet voldoen, zoals de lichtkleur of gradenbundel. Zo is de zoektocht naar het perfecte LED opbouwarmatuur eenvoudiger gemaakt. Elk armatuur heeft een eigen applicatie. Zo verklein je de opties en vind je de juiste armatuur. Al deze opbouwarmaturen maken gebruik van LED verlichting, wat niet alleen energiezuinig is maar ook nog een lange levensduur. Hierdoor bespaar je zowel energie- als onderhoudskosten.

Toon meer

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.