• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Montagebalken

LED montagebalken, ook bekend als LED TL armaturen, vervangen conventionele TL armaturen. Ze zijn beschikbaar in meerdere formaten, waarbij de meest gangbare de 60cm, 120cm en 150cm zijn. De montagebalken zijn ideaal voor toepassingen zoals magazijnen, loodsen en garages. De meeste armaturen zijn tevens water- en stofdicht (>IP65) en LED geïntegreerd. Gebruik je meerdere LED TL armaturen in je toepassing? Kies dan voor Noxion montagebalken met “doorvoerbedrading” om eenvoudig de lampen aan elkaar te koppelen. Dit scheelt installatietijd en kosten. Met LED montagebalken, bespaar je veel energiekosten en ben je jarenlang voorzien van verlichting. Tevens bieden wij modellen aan met een noodverlichtingsunit en DALI aansturing.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 485 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een LED montagebalk?

De diverse LED montagebalken / LED TL armaturen die je bij Lampdirect online kunt kopen, zijn interessant vanwege hun lage energieverbruik en hebben een levensduur tot 70.000 uur. Dit komt overeen met ongeveer 25 jaar! Afhankelijk van de toepassing en/of situatie kun je de juiste maat, kleurtemperatuur en lichtwaarde selecteren. Dit kun je onder andere doen via het filtermenu aan de linkerkant.

LED montagebalken met een hoge IP-waarde (bescherming tegen stof en water) zijn ook speciaal geschikt voor buitengebruik, zoals LED TL armaturen met een IP65 waarde of hoger, wat aangeeft dat het armatuur stof- en waterdicht is. Tevens kun je bij Lampdirect terecht voor DALI dimbare LED montagebalken. Geschikte toepassingen voor onderhoudsvrije LED armaturen zijn onder meer plafondverlichting voor industriële faciliteiten, parkeergarages, magazijnen en gangen. 

 

Wat zijn de voordelen van een LED montagebalk?  

Er zijn veel goede redenen om uw conventionele (TL) montagebalk te vervangen voor een duurzame en zuinige LED vervanger:  

 • Een forse besparing op je energiekosten, die kan oplopen tot ruim 90%
 • Extreem lange levensduur tot 70.000 uur, wat betekent dat LED verlichting vrijwel onderhoudsvrij is - en dat de aanschafprijs in korte tijd is terugverdiend
 • LED is een duurzame, milieuvriendelijke en veilige vorm van verlichting, die bovendien recyclebaar is omdat er geen stoffen zoals kwik worden gebruikt.

 

Voor welke ruimtes zijn LED montagebalken geschikt?  

LED montagebalken zijn bijzonder flexibel en kunnen niet alleen in woningen, maar ook in bedrijven worden gebruikt. Met behulp van de filters aan de linkerkant kun je eenvoudig en snel bepalen welke eigenschappen jouw LED verlichting moet hebben. Er zijn bepaalde gebieden waarvoor  LED TL armaturen perfect geschikt zijn.  

Beschermingsklasse (IP Waarde): Vochtbestendige armaturen worden gekenmerkt door een hoge beschermingsklasse van ten minste IP44. Zij kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in badkamers, kleedkamers, toiletgebouwen, parkeergarages. Armaturen met een hoge IK-klasse zijn ook slagvast en daarom perfect geschikt voor werkplaatsen, garages of parkeergarages.  

Kleurtemperatuur: Afhankelijk van de kleurtemperatuur zijn LED TL armaturen geschikt voor een andere ruimte. Warm wit licht (3000 Kelvin) is te vinden in onder meer ontvangstruimtes, kleedkamers, foyers, kantines, wachtkamers en algemene ruimtes zoals een hal of gang. Koel wit licht (4000 - 5000 Kelvin) bevordert de concentratie en het gezichtsvermogen. Daarom wordt deze kleurtemperatuur vaak gebruikt in werkplaatsen, magazijnen, showrooms en fabrieken en keukens. Als u een lichtstrip wilt die eruitziet als zonlicht, moet u een model kiezen met een kleurtemperatuur van daglicht wit (6500 Kelvin). Deze lichte kleur is bijzonder nuttig wanneer de werkzaamheden overdag of 's nachts worden uitgevoerd. Bij deze lichtkleur kun je qua toepassingsgebied denken aan werkplaatsen, laboratoria, de gezondheidszorg, drukkerijen en stallen.   

 

Zijn LED montagebalken dimbaar? 

Ja, er zijn ook dimbare LED montagebalken. Deze hebben als voordeel dat je de helderheid kunt aanpassen met betrekking tot je eigen behoeften. Diverse TL armaturen zijn zelfs compatibel met DALI. Met dit innovatieve en makkelijk te bedienen systeem kun je meerdere lampen tegelijk aansturen en dimmen. Meer weten over DALI dimbare LED armaturen en hoe DALI precies werkt? Lees dan onze blog: ‘Waarom zou ik DALI armaturen kiezen?’

 

Hoe installeer ik een LED montagebalk? 

De installatie van een LED TL armatuur vereist enkele stappen. Welke dat precies zijn hebben we hieronder aan je uitgelegd.  

 • Schakel de stroom uit. Om veiligheidsredenen kun je de zekering verwijderen.
 • Indien je een traditionele lamp wil vervangen door LED, dien je de stekker uit het stopcontact te halen en vervolgens je oude lamp te verwijderen.  
 • Haal de afdekking van het armatuur
 • Verwijder voorzichtig de aluminium steunplaat met de LED-units door de twee borgklemmen in te drukken en de aluminium strip op te tillen. Zorg ervoor dat je de LED modules niet aanraakt. 
 • Monteer de PG wartel. (De afdichtplug met de afdichtings eenheid is naar buiten gericht).
 • Haal de Europese netkabel door de opening van de PG-kabelwartel en sluit de klemmen aan.
 • Sluit de wartel en plaats/hang het LED TL armatuur op de gewenste plek.

 

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.