• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Montagebalken

LED montagebalken, ook bekend als LED TL armaturen, vervangen conventionele TL armaturen. Ze zijn beschikbaar in meerdere formaten, waarbij de meest gangbare de 60cm, 120cm en 150cm zijn. De montagebalken zijn ideaal voor toepassingen zoals magazijnen, loodsen en garages. De meeste armaturen zijn tevens water- en stofdicht (>IP65) en LED geïntegreerd. Gebruik je meerdere LED TL armaturen in je toepassing? Kies dan voor Noxion montagebalken met “doorvoerbedrading” om eenvoudig de lampen aan elkaar te koppelen. Dit scheelt installatietijd en kosten. Met LED montagebalken, bespaar je veel energiekosten en ben je jarenlang voorzien van verlichting. Tevens bieden wij modellen aan met een noodverlichtingsunit en DALI aansturing. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van dit armatuur ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 502 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een LED montagebalk?

 

LED montagebalken worden ook wel LED TL armaturen genoemd. Deze opbouwarmaturen kun je bij Lampdirect online kopen en zijn interessant vanwege hun lage energieverbruik. Ook gaat een LED montagebalk ruim 70.000 branduren mee. Dit komt overeen met een periode van ongeveer 25 jaar!

Afhankelijk van de toepassing en/of situatie kun je de gewenste maat, kleurtemperatuur en lichtopbrengst (hoeveelheid lumen) selecteren. Dit doe je eenvoudig en snel via het filtermenu aan de linkerkant van deze pagina.

Bij Lampdirect kun je kiezen uit betrouwbare producten van internationale topmerken als Noxion, Philips en Ledvance.

 

 

 

Zijn LED TL armaturen waterdicht?

Op zoek naar een waterdichte LED montagebalk? Bij Lampdirect zijn deze armaturen in diverse varianten verkrijgbaar. Een LED TL armatuur met een IP44 waarde is spatwaterdicht. Wil je echt een waterdicht armatuur dat altijd in de buitenlucht kan hangen, dan zijn producten met een IP65 waarde of hoger geschikt. IP65 wil zeggen dat het armatuur stof- en waterdicht is. IP66 staat voor volledig water- en stofdicht. Deze armaturen zijn dus ook perfect voor buitengebruik. Geschikte toepassingen voor onderhoudsvrije LED TL armaturen zijn onder meer plafondverlichting voor industriële faciliteiten, parkeergarages, magazijnen en gangen. 

 

Uit welke afmetingen kan ik kiezen bij het kopen van een LED montagebalk?

In ons assortiment heb je meerdere opties qua afmeting. Check eerst de lengte van je huidige TL armatuur. Zo weet je zeker dat je de juiste lengte kiest. In de tabel hieronder hebben we de meest gangbare maten voor je op een rij gezet, met daarbij het wattage van de TL verlichting die het vervangt. Klik op de gewenste afmeting aan de linkerkant van de tabel om alle beschikbare producten te bekijken.

Afmeting LED Montagebalk LED vervanger van
30 centimeter Conventionele TL armaturen met TL buizen van 8 Watt (30cm)
60 centimeter Conventionele TL armaturen met TL buizen van 18 Watt (60cm)
90 centimeter Conventionele TL armaturen met TL buizen van 30 Watt (90cm)
120 centimeter Conventionele TL armaturen met TL buizen van 36 Watt (120cm)
150 centimeter Conventionele TL armaturen met TL buizen van 58 Watt (150cm)

 

Wat zijn de voordelen van een LED TL armatuur?  

Er zijn meerdere goede redenen om een conventionele (TL) montagebalk te vervangen voor een duurzame en zuinige LED vervanger, zoals;

 • Een forse besparing op je energiekosten, die kan oplopen tot ruim 90%
 • Extreem lange levensduur tot 70.000 uur, wat betekent dat LED verlichting vrijwel onderhoudsvrij is - en dat de aanschafprijs in korte tijd is terugverdiend! 
 • LED is een duurzame, milieuvriendelijke en veilige vorm van verlichting, die bovendien recyclebaar is omdat er geen giftige stoffen zoals kwik worden gebruikt.

 

Voor welke ruimtes zijn LED montagebalken geschikt?  

LED montagebalken zijn bijzonder flexibel en kunnen niet alleen in woningen, maar ook in bedrijven worden gebruikt. Met behulp van de filters aan de linkerkant van deze pagina kun je eenvoudig en snel bepalen welke eigenschappen jouw LED verlichting moet hebben. Er zijn bepaalde gebieden waarvoor  LED TL armaturen perfect geschikt zijn. Vochtbestendige armaturen worden gekenmerkt door een hoge beschermingsklasse van ten minste IP44. Zij kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in badkamers, kleedkamers, toiletgebouwen, stallen en/of parkeergarages. Armaturen met een hoge IK-klasse zijn ook slagvast en daarom perfect geschikt voor werkplaatsen, garages of magazijnen.  

LED Montagebalken Kantoor
LED Montagebalken Parkeergarage

 

Welke kleurtemperatuur is het meest geschikt voor mijn LED TL armatuur?

Afhankelijk van de kleurtemperatuur zijn LED TL armaturen geschikt voor bepaalde ruimtes. Warm wit licht (3000 Kelvin) is te vinden in onder meer ontvangstruimtes, kleedkamers, foyers, kantines, wachtkamers en algemene ruimtes zoals een hal of gang. Koel wit licht (4000 - 5000 Kelvin) bevordert de concentratie en het gezichtsvermogen. Daarom wordt deze kleurtemperatuur vaak gebruikt in opslagruimtes, magazijnen, showrooms, fabrieken, bouwmarkten en supermarkten. Heb je meer baat bij een LED montagebalk met een lichtkleur die overeenkomt met natuurlijk daglicht? Ga dan voor daglicht wit (6500 Kelvin). Deze kleurtemperatuur is bijzonder nuttig wanneer de werkzaamheden overdag of 's nachts worden uitgevoerd. Bij deze lichtkleur kun je qua toepassingsgebied denken aan werkplaatsen, laboratoria, de gezondheidszorg, drukkerijen en stallen met (vee)dieren.   

 

Zijn LED montagebalken dimbaar? 

Ja, er zijn ook dimbare LED montagebalken. Deze hebben als voordeel dat je de helderheid kunt aanpassen met betrekking tot je eigen behoeften. Diverse TL armaturen zijn zelfs compatibel met DALI. Met dit innovatieve en makkelijk te bedienen systeem kun je meerdere lampen tegelijk aansturen en dimmen. Meer weten over DALI dimbare LED armaturen en hoe DALI precies werkt? Lees dan onze blog: ‘Waarom zou ik DALI armaturen kiezen?’

 

Hoe installeer ik een LED montagebalk? 

De installatie van een LED TL armatuur vereist enkele stappen. Welke dat precies zijn hebben we hieronder aan je uitgelegd. LET OP: twijfel je over de installatie? Laat deze dan altijd uitvoeren door een gecertificeerd electricien. 

 • Schakel de stroom uit. Om veiligheidsredenen kun je ook de zekering verwijderen.
 • Indien je conventionele verlichting wil vervangen door LED, dien je de stekker uit het stopcontact te halen en vervolgens je oude verlichting te verwijderen.  
 • Haal de afdekking van het armatuur
 • Verwijder voorzichtig de aluminium steunplaat met de LED-units door de twee borgklemmen in te drukken en de aluminium strip op te tillen. Zorg ervoor dat je de LED modules niet aanraakt. 
 • Monteer de PG wartel. (De afdichtplug met de afdichtings eenheid is naar buiten gericht).
 • Haal de Europese netkabel door de opening van de PG-kabelwartel en sluit de klemmen aan.
 • Sluit de wartel en plaats/hang het LED TL armatuur op de gewenste plek.

 

Ervaar de voordelen van de Noxion LED Poseidon Pro V2.0!

LED montagebalken, ook bekend als LED TL armaturen, vervangen conventionele TL armaturen. Ze zijn beschikbaar in meerdere formaten, waarbij de meest gangbare de 60cm, 120cm en 150cm zijn. De montagebalken zijn ideaal voor toepassingen zoals magazijnen, loodsen en garages. De meeste armaturen zijn tevens water- en stofdicht (>IP65) en LED geïntegreerd. Gebruik je meerdere LED TL armaturen in je toepassing? Kies dan voor Noxion montagebalken met “doorvoerbedrading” om eenvoudig de lampen aan elkaar te koppelen. Dit scheelt installatietijd en kosten. Met LED montagebalken, bespaar je veel energiekosten en ben je jarenlang voorzien van verlichting. Tevens bieden wij modellen aan met een noodverlichtingsunit en DALI aansturing. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van dit armatuur ...

Toon meer

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.