03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

T8 LED TL Buizen

T8 LED buizen zijn energiezuinige vervangers voor de bekende TL buis. T8 LED buizen hebben dezelfde fitting als T8 TL buizen, namelijk de G13, en zijn daarom 1-op-1 vervangers voor deze lichtbron. Je kunt gemakkelijk de juiste T8 buis vinden door de lengte, wattage en kleur van je huidige buis aan te vinken in de filters aan de linker kant van deze pagina. Mocht je een LED TL buis zoeken voor een armatuur met conventioneel voorschakelapparaat, heb je hier een starter voor nodig. Deze worden altijd standaard meegeleverd per buis. Lees meer over T8 LED en de alternatieven ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 389 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een T8 LED buis?

T8 LED Buis Armatuur

 

De T8 LED buis heeft een G13 fitting, die te herkennen is aan de twee pinnen aan beide uiteinden van de lichtbron. Tussen deze pinnen zit een afstand van 13 millimeter. Een LED buis genereert licht met behulp van een diode. Dit komt doordat de elektronen in de diode constant bewegen in de halfgeleider van de lichtbron.

T8 LED TL buizen zijn de meest populaire LED buizen op de markt. De lichtbron is in vele maten en merken verkrijgbaar, waaronder topmerken Philips, Osram en Noxion.

 

 

Waarop moet ik letten bij de overstap van T8 TL naar LED?

Conventionele T8 TL buizen werken optimaal door het gebruik van een conventioneel (EM) voorschakelapparaat met starter of een elektronisch (HF) voorschakelapparaat. Zorg er bij de overstap naar LED altijd voor dat de T8 LED buis gebruik maakt van hetzelfde VSA. Indien de LED lichtbron een conventioneel VSA heeft, die je de oude starter te vervangen door een LED starter. Lees hier meer over de verschillende voorschakelapparaten.

Het kan ook voorkomen dat je een T8 LED TL buis aanschaft, waarbij in de specificaties van het product wordt gesproken over mains (AC) of universeel (UN). Mains houdt in dat de lichtbron direct op netstroom kan worden aangesloten en dus geen VSA nodig heeft. UN T8 LED buizen kunnen worden aangesloten op beide typen voorschakelapparaten.

 

Welke LED TL buis met G13 fitting heb ik nodig?

Om de juiste T8 (TL-D) LED buis te kiezen, dien je rekening te houden met de volgende punten:

 • Lengte van de buis -  T8 LED’s zijn verkrijgbaar in 30cm, 60cm, 90cm, 120cm en 150cm.
 • Lichtkleur - Zeer warm wit (2700K), warm wit (3000K of 3300K), koel wit (4000K) en daglicht wit (6500K).
 • Wattage oude TL buis - De lichtbron vervangt één op één 18W, 30W, 36W en 58W TL buizen.

Wil je weten welke lichtkleur je nodig hebt in een bepaalde omgeving? Lees het hier in onze blog over kleurtemperatuur.

 

Wat zijn de voordelen van deze lichtbron?

T8 LED TL buizen hebben drie voordelen ten opzichte van TL. Ten eerste is het wattage van LED lichtbronnen vele malen lager, waardoor je een energiebesparing realiseert van 50% tot wel 72,7%. Daarbij bevatten ze geen giftige gassen, zoals kwik, waardoor de lichtbronnen zonder problemen gerecycled kunnen worden. Tot slot heeft LED een langere levensduur als TL, wat resulteert in minder vervangingskosten en een snelle terugverdientijd op jouw investering.

T8 LED TL buis

 

Hoe moet ik een T8 LED TL buis installeren?

Het installeren van T8 LED buizen is in enkele stappen geregeld. Hiervoor hebben wij ook een handige instructievideo, die je hier kunt bekijken. In het kort gaat de installatie als volgt:

 1. Schakel de stroom uit.
 2. Zit er beschermkap bij het armatuur, verwijder deze dan.
 3. Haal de oude TL buis uit het armatuur; indien aanwezig ook de starter.
 4. Plaats als nodig de LED starter in het armatuur.
 5. Duw de T8 LED met beide handen in het armatuur en draai deze vervolgens een kwartslag.
 6. Schakel de stroom weer in om jouw nieuwe lichtbron te testen.

 

Zijn er alternatieven voor een (LED) TL armatuur?

Jazeker! Er zijn diverse LED armaturen die als vervanging kunnen dienen voor TL armaturen. Hieronder enkele perfecte lichtoplossing voor specifieke omgevingen:

 • LED panelen - Dit is de ideale lichtbron voor kantoren, scholen en andere werkplekken door de UGR<19 optie.
 • LED montagebalken - De waterdichte LED geïntegreerde varianten zijn perfect te gebruiken in loodsen en andere vochtige ruimtes.
 • LED high bays - Dit opbouwarmatuur verlichting verlicht effectief ruimtes met plafonds van 4 meter of hoger.

 

Ben je al bekend met de Noxion Avant T8 LED buis?

T8 LED buizen zijn energiezuinige vervangers voor de bekende TL buis. T8 LED buizen hebben dezelfde fitting als T8 TL buizen, namelijk de G13, en zijn daarom 1-op-1 vervangers voor deze lichtbron. Je kunt gemakkelijk de juiste T8 buis vinden door de lengte, wattage en kleur van je huidige buis aan te vinken in de filters aan de linker kant van deze pagina. Mocht je een LED TL buis zoeken voor een armatuur met conventioneel voorschakelapparaat, heb je hier een starter voor nodig. Deze worden altijd standaard meegeleverd per buis. Lees meer over T8 LED en de alternatieven ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.