• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

LED Steeklampen

LED Steeklampen zijn vervangers voor compacte conventionele steeklampen. De LED steeklamp is de kleinste LED lamp in ons assortiment en past daardoor in bijna alle armaturen. Door de geïntegreerde LED technologie gebruiken deze lampen een stuk minder energie dan de conventionele varianten, die gebruik maken van halogeentechniek. LED steeklampjes zijn beschikbaar in 4 fittingen: R7s, G9, G4 en GY6.35. Daarnaast vind je in ons assortiment meerdere vormen, merken en wattages. Wil je overstappen naar LED? Check voor aanschaf even de afmetingen, deze kunnen afwijken van je huidige conventionele steeklampje. Probeer daarnaast dicht bij de eigenschappen van je huidige lamp te blijven om zo het lichteffect dat je nu hebt te bewaren!

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 156 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een steeklamp?

Steeklampen danken hun naam aan de lampvoeten GX en GUX. Deze fittingen hebben twee pinnen aan het uiteinde, die verantwoordelijk zijn voor het contact. De letter G geeft het materiaal glas aan waarvan de pinnen oorspronkelijk werden gemaakt. De letter U geeft aan of de fitting aan beide zijden een dwarsgroef heeft. De X dient als plaatsvervanger. Het geeft de exacte pinafstand aan. 

 

Welke soorten steeklampen zijn er?

In onze online winkel vind je een ruim assortiment aan LED steeklampen. Dit zijn de vier populairste modellen: 

 

Waar zijn steeklampen geschikt voor? 

LED steeklampen worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, omdat ze verkrijgbaar zijn met grote en kleine stralingshoeken en in drie verschillende kleurtemperaturen (extra warm wit, warm wit en koel wit). Deze lichtbronnen zijn zeer compact en kunnen daarom goed worden gebruikt in vitrines of andere meubelen voor verlichting. Speciale modellen, zoals die met een R7s lampvoet, worden ook vaak gebruikt voor parkeerterreinverlichting. 

 

Zijn LED steeklampen dimbaar?

Niet alle steeklampen kunnen worden gedimd. Sommige LED varianten hebben deze eigenschap wel. Producten waarvan je de lichtsterkte met een dimmer kunt aanpassen, vind je in onze categorie dimbare LED steeklampen

 

Kan ik een halogeen steeklamp vervangen door LED? 

Steeklampen met twee pinnen zijn eenvoudig te vervangen door een LED model. Dit is net zo gemakkelijk als het vervangen van een conventionele lamp die niet meer bruikbaar is. Je dient alleen het volgende in gedachten te houden: LED varianten kunnen in afmetingen afwijken, waardoor het belangrijk is om op de afmetingen te letten. Daarbij dient de lichtbron het juiste wattage te hebben. Met onze filterfunctie "Vervangt (Watt)" kun je geschikte lampen weergeven.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.