03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

GU5.3 (MR16) LED Lampen

De GU5.3 LED lampen zijn het bekende alternatief voor GU5.3 halogeenlampen. Deze LED spots werken op een spanning van 12 Volt. Hiervoor heb je dus een Osram HTM Halotronic transformator nodig. GU5.3 lampen hebben een fitting waarvan de pinnetjes 5.3mm uit elkaar staan en beschikken over een MR16 vorm. Ben je op zoek naar GU5.3 LED lampen waarmee je meer controle kunt hebben over je ruimte? Bekijk dan onze dimbare GU5.3 LED lampen. Verder zijn veel spots berust met optimale kleurweergaves die het licht van conventionele halogeenspots evenaren. Lees hieronder verder ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 193 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een GU5.3 LED lamp?

LED GU5.3 Hotelkamer

 

Een GU5.3 LED lamp bestaat uit een reflector en twee pinnen, die 5.3mm uit elkaar staan. Vandaar ook de naam GU5.3. De diameter van de reflector in deze compacte LED spotjes is 50 mm en dus vrij klein. Dit resulteert in een smalle stralingshoek. Dat maakt deze LED verlichting perfect om te gebruiken als accentverlichting. Hiermee kun je objecten of voorwerpen in de spotlights zetten, zoals een schilderij of andere kunst.

 

Heb ik een transformator nodig voor het gebruik van GU5.3 LED verlichting?

Ja, je hebt een transformator nodig om een GU5.3 LED spot te kunnen gebruiken. Dat komt omdat GU5.3 LED op 12 Volt werkt en dus niet rechtstreeks op de netstroom (230 Volt) kan worden aangesloten. Een transformator zet de stroom om van 230V naar 12V. Klik hier om alle beschikbare transformatoren op Lampdirect te bekijken. Let erop dat de minimumbelasting en de maximumbelasting (Het wattage van alle aangesloten lampen samen) van de transformator niet wordt onder- of overschreden. Is dat wel zo, dan kunnen de lampen gaan brommen, flikkeren of wordt de levensduur een stuk minder. 

 

 

Welke GU5.3 LED Spot kan ik het beste kiezen?

Wil je een GU5.3 LED lamp online kopen? Dan is bij het kiezen van een nieuw exemplaar van belang om alvast te weten in welke ruimte je de verlichting gaat plaatsen. Kijk ook even welke lichtkleur je huidige GU5.3 verlichting heeft. Hou er wel rekening mee dat een GU5.3 LED spot een hogere lichtopbrengst heeft (hoeveelheid lumen) dan je voorheen gewend was. Hoe kleiner de ruimte, hoe minder lumen er nodig is. Qua lichtkleur kun je kiezen uit meerdere varianten, namelijk:

 • 2700 Kelvin | Extra warm wit licht. Deze lichtkleur is vooral geschikt als sfeerverlichting. Dat kan bijvoorbeeld in een woonkamer, slaapkamer of op zolder. Zakelijk gezien is 2700K GU5.3 LED verlichting interessant voor diverse horecagelegenheden zoals restaurants, theaters, hotels en kroegen.
 • 3000 Kelvin | Warm wit licht. Deze lichtkleur is ook warm en zacht van aard, maar tegelijkertijd iets neutraler. Daarom past een GU5.3 LED spot in 3000K ook goed in algemene ruimtes, zoals een wachtkamer, kleedkamer, foyer, balie, receptie of gangen en hallen. Of wat te denken van musea of kunstgalerijen.
 • 4000 Kelvin | Koel wit licht. Deze lichtkleur kun je zien als natuurlijk en fris. 4000K GU5.3 LED lampen zijn dus perfect als bureaulamp, of anderzijds voor op kantoren, scholen, vergaderruimtes, kapsalons, schoonheidssalons, showrooms, keukens en kantines.

 

Is GU5.3 LED verlichting zuinig?

Jazeker! Bij Lampdirect vind je diverse energiezuinige GU5.3 LED spotjes, waarmee je tot wel 90% aan energiekosten bespaart, vergeleken met conventionele halogeenspots. Bovendien wordt LED verlichting niet warm en gaat het veel langer mee. Ter vergelijking: een halogeenspot gaat gemiddeld 4000 uur mee en een GU5.3 LED lamp rond de 20.000 uur! Daarmee ben je dus voor een lange tijd verzekerd van duurzame LED verlichting, die je vaak na een jaar alweer hebt terugverdiend. Ook is LED goed voor het milieu, dus je maakt ook een bewuste keuze als het gaat om duurzaamheid! 

 

Waar kan ik GU5.3 LED lampen toepassen?

Een GU5.3 LED Spot is zeer breed toepasbaar. Het ligt vooral aan de kleurtemperatuur (aantal Kelvin) en de lichtopbrengst (aantal lumen) voor welke ruimte/situatie de lamp het best geschikt is. Sfeervolle GU5.3 LED verlichting is vooral geschikt voor thuis of in de horeca. Anderzijds kun je met 3000 Kelvin (warm wit) en/of 4000 Kelvin (koel wit) vele kanten op. Enkele voorbeelden zijn musea, tentoonstellingen of galerijen. Daar is de smalle stralingshoek van deze LED producten erg geschikt voor. Verder kan de spot gebruikt worden als ondersteunende verlichting in werkomgevingen.

 

Is MR16 hetzelfde als GU5.3?

Nee, dat is niet hetzelfde. De combinatie MR16 staat voor het ontwerp van GU5.3 LED's. De breedte van de reflector is 50mm. Dit is typisch voor de meeste GU5.3 LED's. Er zijn echter ook andere lichtbronnen die het MR16-ontwerp gebruiken. MR16 is derhalve niet hetzelfde als GU5.3. Laatstgenoemde verwijst naar de basisvorm, zoals hierboven reeds is beschreven.

 

LED GU5.3 Wachtkamer
LED GU5.3 Kantine

 

Hoe installeer ik een GU5.3 LED spot?

Het installeren van deze LED verlichting is erg eenvoudig, vanwege de handige steekfitting. Je klikt de LED spot simpelweg in het armatuur en je bent klaar! Hetzelfde geldt voor het vervangen van je GU5.3 LED lampje. Je klikt de lamp uit het armatuur, waarna je jouw nieuwe verlichting op dezelfde manier kunt plaatsen. Dit heb je al in enkele seconden gedaan.

 

Wat is belangrijk om op te letten bij de overstap van een GU5.3 halogeenlamp naar GU5.3 LED?

Wil je switchen van halogeen naar LED? Dan ben je in meerdere opzichten voordeliger uit! Het is belangrijk om te letten op het kiezen van de juiste kleurtemperatuur en een soortgelijke lichtopbrengst. Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller/krachtiger het licht is. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je op een rij gezet. 

 • Levensduur. LED GU5.3 gaat veel langer mee dan GU5.3 halogeen
 • Energiebesparing. Met LED bespaar je tot wel 90%
 • Kosten voor onderhoud. Vanwege de langere levensduur ben je met LED minder kosten kwijt aan het vervangen van je verlichting.
 • Duurzaam. GU5.3 LED spotjes zijn beter voor het milieu.
 • Snelle terugverdientijd. Vanwege het lage energieverbruik heb je aanschafprijs van een LED GU5.3 lamp vaak al binnen anderhalf jaar terugverdiend.

 

Zijn GU5.3 LED lampen dimbaar?

Ben je op zoek naar een dimbare GU5.3 LED spot? Dan kun je bij Lampdirect kiezen uit diverse opties, van topmerken als Noxion, Philips, Osram en Sylvania. Ook zie je bij ieder dimbaar product een icoontje, zodat je zeker weet dat je de juiste GU5.3 LED verlichting koopt.

 

Wil je een beeld krijgen van de gradenbundel van een GU5.3 LED lamp? Je ziet het hieronder!

De GU5.3 LED lampen zijn het bekende alternatief voor GU5.3 halogeenlampen. Deze LED spots werken op een spanning van 12 Volt. Hiervoor heb je dus een Osram HTM Halotronic transformator nodig. GU5.3 lampen hebben een fitting waarvan de pinnetjes 5.3mm uit elkaar staan en beschikken over een MR16 vorm. Ben je op zoek naar GU5.3 LED lampen waarmee je meer controle kunt hebben over je ruimte? Bekijk dan onze dimbare GU5.3 LED lampen. Verder zijn veel spots berust met optimale kleurweergaves die het licht van conventionele halogeenspots evenaren. Lees hieronder verder ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.