03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

  • Ontvang tot wel 20% volumekorting
  • Persoonlijk verkoopcontact
  • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

E14 LED Lampen

E14 LED lampen hebben een dunne schroeffitting van 14 millimeter. Daarbij is deze lichtbron is verkrijgbaar in diverse vormen, waaronder de populaire E14 kaarslamp, die je hier terug kunt vinden. Je kunt alle E14 gloei- en halogeenlampen eenvoudig vervangen door LED. In vergelijking tot gloeilampen gaan E14 LED lampen wel 50x langer mee! Hierdoor hoef je de lampen jarenlang niet te vervangen. Tevens bespaar je tot 90% op je energiekosten. Door de handige schroeffitting is het vervangen eenvoudig. Laat de oude halogeen- of gloeilamp wel eerst even afkoelen! Als je jouw huidige lampen dimt, let er dan op dat je kiest voor onze selectie dimbare E14 LED lampen. Dat biedt je een 1-op-1 overstap op LED. Wil je profiteren van meer voordelen? Overweeg dan eens slimme verlichting! Deze E14 smart lampen kun je dimmen in lichtintensiteit en lichtkleur, waardoor je eenvoudig de juiste sfeer kunt creëren. Meer weten over E14 LED lampen? Klik dan hier ...

Filteren opCategorie
Dag van de Lamp
Suggesties
1-24 uit 342 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Hoeveel energiekosten kan ik besparen met een E14 LED lamp?

E14 LED Lamp

 

Wil je een E14 LED lamp online kopen? Dan maak je een hele goede en verantwoorde keuze. Waarom? Omdat E14 LED verlichting vele malen zuiniger en duurzamer is dan een conventionele E14 gloeilamp. Met een veel lager wattage komt E14 LED namelijk tot dezelfde lichtprestaties als een gloeilamp. En dat betekent dat er veel minder energie wordt verbruikt. Je besparing loopt daarom al snel op tot ruim 90%!

Ook niet onbelangrijk om te melden is dat E14 LED lampen tot wel 15 keer langer mee gaan dan gloeilampen. Je koopt dus eigenlijk 15 gloeilampen in één. Bovendien verdien je het aankoopbedrag heel snel terug, omdat de LED verlichting erg zuinig is. Verder is LED heel goed voor het milieu en bevat het geen stoffen zoals kwik. 

 

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een E14 LED lamp?

Op zoek naar E14 LED verlichting die je online kunt kopen? Bij Lampdirect heb je de keuze uit een zeer ruim en divers aanbod aan duurzame E14 LED van internationale A-merken als Noxion, Philips, Osram en Sylvania. Heb je al een idee over het uiterlijk van de lamp? Er zijn namelijk E14 LED lampen verkrijgbaar met mat glas, helder glas en/of gekleurd glas. Bij onze E14 LED producten met helder glas zie je het LED Filament goed zitten. Hiermee bedoelen we de oranje kooldraad in de lamp. Ook is het goed om na te gaan wat het wattage is van je oude E14 gloeilamp. Door dit te doen kun je speficiek op zoek gaan naar de juiste LED vervanger. Bij LED verlichting hoef je overigens niet op het wattage te letten, maar enkel naar het aantal lumen (de lichtopbrengst).

 

Hoeveel lumen is geschikt voor mijn E14 LED verlichting?

Zoals hierboven al kort vermeld kijken we bij LED lampen naar de hoeveelheid lumen. Maar hoe weet ik welk wattage van een E14 gloeilamp bij welk lumen aantal hoort? Hiervoor hebben we onderstaand schema gemaakt. Daar kun je op het gewenste aantal lumen klikken om alle E14 LED producten in de betreffende categorie te bekijken.

Wattage E14 Gloeilamp Aantal Lumen E14 LED
25 Watt 200 - 300 lumen
40 Watt 400 - 500 lumen
60 Watt 800 - 900 lumen

 

Wat zijn de verschillen tussen een E14 lamp en een E27 lamp?

Zowel E14 als E27 lampen hebben een draaibare lampvoet, oftewel fitting. Deze wordt aangeduid met de letter E. De schroefdraad van een E-fitting doet denken aan de eerste gloeilamp van Thomas Edison. Daarom krijgen deze lampen de letter E. Het cijfer na deze letter staat voor de breedte van de lampvoet in millimeters. Het verschil tussen een E14 LED en een E27 lamp is dus de breedte van de fitting, die respectievelijk 14 mm en 27 mm bedraagt. Wil je jouw conventionele E14 lamp vervangen door een efficiënt LED E14 model? Dan dien je dus ook te letten op de fitting. Een E27 fitting is dus te breed voor armaturen/lampvoeten met een E14 formaat.

 

Welke vorm kan ik kiezen voor mijn E14 LED lampen?

Hierin heb je genoeg te kiezen! De meest bekende vorm van E14 verlichting is toch wel de kaars. Ben je op zoek naar een E14 LED kaars? Klik dan hier om naar onze categoriepagina te gaan met E14 kaarslampen. Daar heb je ook de mogelijkheid om alle kaarslampen met gebogen punt te zien. Verder zijn er onder meer de traditionele peervorm, kogel en reflector. Klik hieronder in het schema op jouw favoriete vorm en je krijgt direct alle beschikbare lampen te zien! 

Vorm Kenmerken
Kaars  Meest populair, al sinds de eerste E14 lampen
Peer Traditionele peervorm, dient vaak als sfeerverlichting
Kogel Iets kleiner/compacter qua vorm. Functioneel design
Kaars (gebogen) Dient vooral als sfeerverlichting vanwege bijzonder uiterlijk.
Reflector Speciaal design, dient vooral als sfeerverlichting

 

Zijn E14 lampen dimbaar?

Jazeker, er zijn genoeg E14 LED lampen die dimbaar zijn. Dit kenmerk houdt in dat je de helderheid en, afhankelijk van het product, de lichtkleur van de lamp naar wens kunt aanpassen. Als je op zoek bent naar een dimbare E14 LED, kun je deze vinden in onze categorie Dimbare E14 LED lampen. Met het gebruik van dimbare E14 LED verlichting bespaar je extra aan energie, omdat het licht niet op volle sterkte schijnt. LET OP: voor het dimmen van E14 LED heb je een LED dimmer nodig! 

Onder de dimbare E14 LED's zijn ook lampen met de zogeheten Dim to Warm technologie verkrijgbaar. Met deze lampen kun je niet alleen de lichtintensiteit dimmen, maar ook de kleurtemperatuur. Een warm wit licht (3000K) wordt dus al snel een extra warm wit licht (2700K en minder). Dit maakt een dim to warm E14 lamp perfect voor variabele sfeerverlichting. Alle E14 lampen vind je in onze categorie ‘Dim naar Warm LED lampen’. 

 

E14 LED Kaarslamp

 

Welke kleurtemperatuur kan ik het beste kiezen voor mijn E14 LED verlichting?

Bij ons kun je E14 LED gloeilampen kopen in een verscheidenheid van kleurtemperaturen. Let bij het kiezen van de lichtkleur op het beoogde gebruik van de LED. Afhankelijk van het gebruik, is een andere kleurtemperatuur zinvol. Wat zoal de kenmerken per lichtkleur zijn, hebben we hieronder in de tabel aan je uitgelegd. Klik op een kleurtemperatuur om alle producten te bekijken.

Kleurtemperatuur Kenmerken
2000 - 2500 Kelvin Extra seerverhogend effect. Onder meer geschikt voor; horeca, hotels, woonkamers, slaapkamers.
2700 Kelvin Sfeerverhogend effect. Onder meer geschikt voor; horeca, hotels, woonkamers, slaapkamers.
2200 - 2700 Kelvin (Dim to warm) Sfeerverhogend effect. Onder meer geschikt voor; horeca, hotels, woonkamers, slaapkamers.
4000 Kelvin Fris en natuurlijk licht. Met name geschikt voor bureaulampen of andere plekken waarbij voldoende licht nodig is
6500 Kelvin Te vergelijken met natuurlijk daglicht. Geschikt voor specifieke doeleinden zoals werkplaatsen of operatiekamers.

 

Welke stralingshoeken kan ik kiezen voor mijn E14 LED lamp?

Lampdirect biedt E14 LED lampen aan in diverse stralingshoeken. De stralingshoek geeft de dispersie van het licht in graden aan. Je kiest deze afhankelijk van de grootte van de kamer, het aantal lampen en het beoogde gebruik. Kijk altijd even bij de specificaties van iedere E14 LED lamp wat voor gradenbundel/stralingshoek deze heeft.

  • Medium: 36°: Een E14 lamp met een stralingshoek van 36° wordt vooral gebruikt voor accentverlichting op specifieke plaatsen in een ruimte. Je kunt bijvoorbeeld uitstallingen van koopwaar in een winkel of tafels in een eetgelegenheid verlichten en in de spotlight zetten.
  • Breed: 120° of hoger: Deze bundelhoek is ideaal voor sfeerverlichting in een kamer als je meerdere lampen gebruikt.
  • Zeer breed: 360° rond: E14 lampen met een stralingshoek van 360° stralen gelijkmatig rondom.

 

Bekijk onderstaande video om de verschillen in lichtkleuren van E14 LED lampen te zien!

E14 LED lampen hebben een dunne schroeffitting van 14 millimeter. Daarbij is deze lichtbron is verkrijgbaar in diverse vormen, waaronder de populaire E14 kaarslamp, die je hier terug kunt vinden. Je kunt alle E14 gloei- en halogeenlampen eenvoudig vervangen door LED. In vergelijking tot gloeilampen gaan E14 LED lampen wel 50x langer mee! Hierdoor hoef je de lampen jarenlang niet te vervangen. Tevens bespaar je tot 90% op je energiekosten. Door de handige schroeffitting is het vervangen eenvoudig. Laat de oude halogeen- of gloeilamp wel eerst even afkoelen! Als je jouw huidige lampen dimt, let er dan op dat je kiest voor onze selectie dimbare E14 LED lampen. Dat biedt je een 1-op-1 overstap op LED. Wil je profiteren van meer voordelen? Overweeg dan eens slimme verlichting! Deze E14 smart lampen kun je dimmen in lichtintensiteit en lichtkleur, waardoor je eenvoudig de juiste sfeer kunt creëren. Meer weten over E14 LED lampen? Klik dan hier ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.