03 808 45 92 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar all-in garantie
 • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
 • Duurzame LED oplossingen

LED Inbouwarmaturen

LED inbouwarmaturen zijn lichtbronnen die voornamelijk gebruikt worden als algemene verlichting. Hieronder vallen LED panelen die ingebouwd worden in systeemplafonds en LED downlights, die ook dienen als algemene verlichting maar in verschillende plafonds kunnen ingebouwd worden. LED inbouwspots worden vaak ingezet als accentverlichting. Door armaturen in te bouwen zorg je voor een strakke afwerking, wat een rustige en moderne look geeft. Deze inbouwarmaturen zijn zo ontwikkeld dat ze conventionele armaturen gemakkelijk kunnen vervangen. Hierdoor hoef je vaak geen aanpassingen te maken om je LED armatuur te kunnen plaatsen. Waarom zou je moeten kiezen voor een LED inbouwarmatuur? Het antwoord op deze en andere vragen vind je door hier te klikken ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 525 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een inbouwarmatuur?

LED Inbouwarmaturen

 

Een armatuur is een draagconstructie voor een of meerdere lichtbronnen, die niet alleen zorgt voor een beschermende behuizing, maar ook voor de aansluiting op het lichtnet. Het onderscheidende aspect van een inbouwarmatuur LED is dat deze niet tegen, maar in het plafond wordt geplaatst. Je kunt kiezen voor een LED geïntegreerd armatuur of een behuizing waar een losse lichtbron in de fitting wordt gedraaid, zoals een inbouwarmatuur GU10. Je kunt diverse LED lampen via deze link bekijken en/of aanschaffen.

 

 

Waarom zou ik moeten kiezen voor een inbouwarmatuur LED?

Een inbouwarmatuur heeft van zichzelf al meerdere voordelen. Hierbij kun je denken aan een strak afgewerkt design dat onderdeel is van jouw plafond en de minder kwetsbare plaatsing; het armatuur kan immers niet van het plafond worden gestoten. Het hebben van een LED lichtbron brengt echter nog verdere voordelen met zich mee:

 • Je bespaart gemiddeld 70% op jouw energieverbruik, waardoor jouw investering binnen de kortste keren is terugverdiend.
 • De lange levensduur zorgt voor een afname in onderhouds- en vervangingskosten.
 • Je kunt jarenlang genieten van flikkervrije verlichting, wat zorgt voor minder of zelfs geen lichthinder.
 • Doordat LED geen schadelijke stoffen bevat, kunnen deze lichtbronnen zonder problemen worden gerecycled.

 

Welke soorten zijn er?

Bij Lampdirect vind je drie typen LED inbouwarmaturen: LED panelen, LED downlights en LED inbouwspotsEen LED paneel is een ideaal alternatief voor een TL inbouwarmatuur, dat vaak ik een systeemplafond is verwerkt. Dit is echter niet de enige manier waarop een paneel kan worden bevestigd. Dit kan namelijk ook met een opbouwframe of pendelset. Hierover lees je meer in onze LED paneel installatie blog. 

LED downlights en LED inbouwspotsjes zijn afhankelijk van de ruimte, kijkend naar oppervlakte en plafondhoogte, als algemene verlichting of accentverlichting te gebruiken. Dit heeft ook te maken met de gradenbundel, waarover je hier meer kunt lezen. Waar downlights enkel in het plafond kunnen worden gemonteerd, zijn inbouwspots als inbouw- en opbouwarmatuur verkrijgbaar.

 

Waarvoor zijn deze lichtbronnen geschikt?

Door de diverse lichtkleuren (2700K - 6500K) en gradenbundels (smal tot zeer breed) zijn deze inbouwarmaturen zeer divers te gebruiken. Hierbij kun je denken aan kantoren, de retail, horecagelegenheden, woningen, de gezondheidszorg en andere werkomgevingen (schoonheidssalons, kappers etc.). In onderstaande tabel vind je terug welke lichtbron het beste in jouw omgeving tot zijn recht komt.

Goed om te weten! De opdeling in de tweede kolom is gericht op LED inbouwspots en LED downlights. LED panelen hebben standaard een zeer brede gradenbundel en worden daarom altijd gebruikt als algemene verlichting.

 

Lichtkleur (Kelvin) Gradenbundel (°/D) Toepassingsgebied
2700K -Zeer Warm Wit Smal tot Medium (0 - 40°/D) Horeca of woningen als accentverlichting.
  Breed tot Zeer Breed (41°/D of groter) Horeca of woningen als algemene verlichting.
3000K - Warm Wit Smal tot Medium (0 - 40°/D) Horeca, retail, woningen of algemene ruimtes (kantines, hallen, gangen, wachtkamers etc.) als accentverlichting.
  Breed tot Zeer Breed (41°/D of groter) Horeca, retail, woningen of algemene ruimtes (kantines, hallen, gangen, wachtkamers etc.) als algemene verlichting.
4000K - Koel Wit Smal tot Medium (0 - 40°/D) Kantoren, thuiswerkplekken en andere werkomgevingen als accentverlichting.
  Breed tot Zeer Breed (41°/D of groter) Kantoren, thuiswerkplekken en andere werkomgevingen (vb. schoonheidssalons) als algemene verlichting.
6500K - Daglicht Wit Smal tot Medium (0 - 40°/D) Gezondheidszorg, tekenkamers, spuitkamers en andere gedetailleerde werkomgevingen als accentverlichting.
  Breed tot Zeer Breed (41°/D of groter) Gezondheidszorg, tekenkamers, spuitkamers en andere gedetailleerde werkomgevingen als algemene verlichting.

 

LED Inbouwspots
LED Downlights

 

Kan een inbouwarmatuur buiten worden geplaatst?

Of een inbouwarmatuur buiten kan worden geplaatst, hangt af van de IP-waarde van de behuizing. Voor buitenruimtes die nog gedeeltelijk beschut zijn, zoals een zithoek onder een overkapping of een (afgeschermd) balkon, is IP44 of IP54 (spatwaterdicht) voldoende. Staat de lichtbron echter in direct contact met water, door flinke regenbuien of waterstralen, dan is een beschermingsklasse van IP65 (waterdicht) een betere keuze. Bekijk via deze link alle waterdichte inbouwarmaturen LED (IP65).

 

Wat zijn DALI inbouwarmaturen LED?

Het DALI systeem houdt in dat je lichtbronnen kunt groeperen en als groep in kunt stellen. Hierbij kun je denken aan gezamenlijk dimmen, een automatische aan/uit schakeling van lichtbronnen en een bepaalde lichtsterkte afhankelijk van aanwezigheid van personeel. DALI inbouwarmaturen kun je zien als slimme verlichting voor bedrijven. Bij Lampdirect vind je diverse DALI armaturen van de topmerken Noxion, Philips en LEDvance.

 

Wat dien ik te weten over de installatie?

De installatie van een inbouwarmatuur in een systeemplafond is vrij eenvoudig. Je hoeft enkel een plafondtegel te vervangen door een LED paneel met dezelfde afmetingen of een gat te zagen in een plafondtegel om de LED downlight of inbouwspot te monteren. Je kunt via deze link zien hoe je een downlight installeert.

Heb je een gewoon plafond, dan is een plafondverlaging nodig om een inbouwarmatuur te plaatsen. De bekabeling van jouw verlichting wil je immers niet continu in het zicht hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een opbouwarmatuur te plaatsen. Voor zowel LED panelen als inbouwspots heb je heb je hiervoor mogelijkheden.

 

Maak kennis met de Noxion LED inbouwspots familie!

LED inbouwarmaturen zijn lichtbronnen die voornamelijk gebruikt worden als algemene verlichting. Hieronder vallen LED panelen die ingebouwd worden in systeemplafonds en LED downlights, die ook dienen als algemene verlichting maar in verschillende plafonds kunnen ingebouwd worden. LED inbouwspots worden vaak ingezet als accentverlichting. Door armaturen in te bouwen zorg je voor een strakke afwerking, wat een rustige en moderne look geeft. Deze inbouwarmaturen zijn zo ontwikkeld dat ze conventionele armaturen gemakkelijk kunnen vervangen. Hierdoor hoef je vaak geen aanpassingen te maken om je LED armatuur te kunnen plaatsen. Waarom zou je moeten kiezen voor een LED inbouwarmatuur? Het antwoord op deze en andere vragen vind je door hier te klikken ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.