Bereken wat jij bespaart met LED!Bereken wat jij bespaart met LED!

Bereken wat jij bespaart met LED!

Wist je dat je elke dag geld verliest aan energiekosten? LED is de snelste en meest efficiënte manier om jouw energieverbruik te verminderen, aangezien het aanzienlijk minder energie verbruikt dan conventionele verlichting. Verspil jouw geld niet langer! 
Je kunt eenvoudig berekenen hoeveel je met LED bespaart door een aanvraag in te dienen via ons formulier! Onze specialisten vertellen je graag hoeveel geld je zult besparen en hoe lang het zal duren om jouw investering terug te verdienen.

Energie Bespaarcalculator - BespaarScan aanvragen

Wil je jouw energiekosten verminderen? Wij helpen je graag verder om eenvoudig en stapsgewijs de juiste verlichtingsproducten te vinden.

Als voorbeeld: Een LED TL buis gaat gemiddeld 50.000 uur mee, terwijl dit voor een TL buis 20.000 uur betreft. Dit bespaart je 75% in energieverbruik. Bovendien worden de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk verlaagd. Daarbij kunnen onze lichtexperts je te allen tijde voorzien van een hoogwaardige en duurzame lichtoplossing voor jouw pand en/of omgeving.

Deze berekeningen zijn gebaseerd op een locatie met 20 armaturen, die 12 uur per dag, 6 dagen per week en 52 weken per jaar open is (3744 uur in totaal - 26 dagen per maand). Wij gaan ervan uit dat de elektriciteitskosten 0,172 €/KWh bedragen. De werkelijke besparingen kunnen afwijken vanwege diverse factoren, waaronder de schommelingen in het energietarief.

  Conventioneel LED LED
Producten TL Buizen LED TL Buizen LED Panelen
Vermogen (Watt) 18W x 4 buizen 8W x 4 buizen 30W
Verbruik / Dag (KW/h) 17,27 7,67 7,19
Kosten per Dag

€ 2,97

€ 1,32

€ 1,24

Kosten per Maand

€ 77,23

€ 34,30

€ 32,15

Kosten per Jaar

€ 926,78

€ 411,60

€ 385,84

Energie besparen met LEDEnergie besparen met LED

Ontdek hoeveel geld je bespaart met LED door de hoeveelheid, het wattage en de gemiddelde gebruikstijd van jouw huidige armaturen aan ons door te geven.

De productie van conventionele verlichting wordt stopgezet ... Wacht niet langer met verLEDden

Waarom wachten tot TL en halogeen volledig zijn uitgefaseerd? Neem zelf het initiatief door over te stappen op duurzaam LED!

  • Vanaf februari 2023 worden er geen spaarlampen meer geprodcueerd die werken met behulp van een voorschakelapparaat (VSA). Dit wordt in augustus 2023 aangevuld met T8 en T5 TL buizen, en G4, G9 en GY6.35 halogeenlampen.

  • In 2021 is de productie van spaarlampen zonder VSA, T2 en T12 buizen, en R7s, GU5.3 en G53 halogeenlampen al stopgezet.

Lees in deze blog meer over de lichtbronnen die al zijn uitgefaseerd of die in 2023 worden uitgefaseerd.

LED besparingenLED besparingen

Vraag een offerte aan om jouw energieverbruik te verminderen

LED is de snelste en meest effectieve manier om energie te besparen en het milieu te verbeteren. Waarom? De overstap van conventionele verlichting, zoals gloei- of halogeenlampen, naar LED verlichting vermindert het energieverbruik (wattage) aanzienlijk. Dat bijna elke conventionele lichtbron een LED equivalent heeft, komt dan ook goed van pas. 

Laten we jouw project eens nader bekijken!  Onze lichtexperts adviseren en/of begeleiden jou graag met dit proces. 

  • Stap 1 - Samen inventariseren we alle lampen en armaturen die momenteel geïnstalleerd zijn. 

  • Stap 2 - We zoeken de juiste vervanging voor elke lichtbron, waarbij we zowel naar het wattage als naar de fitting kijken. 

  • Stap 3 - Indien nodig helpen we jou een lokale installateur te vinden.

Je kunt jouw hele verlichtingsinstallatie vervangen of alleen de defecte lampen en armaturen. Wij raden de eerste optie aan om te profiteren van distributeurstarieven en om een efficiëntere overstap naar LED uit te voeren! In elk geval dien je jouw oude verlichting te recycleren en niet weg te gooien, aangezien halogeenlampen, spaarlampen en TL buizen giftige stoffen kunnen bevatten, zoals kwik.

 

LED Bespaarcalculaties: deze projecten hebben wij reeds uitgevoerd! 

Kantoorverlichting

Kantoorverlichting

Winkelverlichting

Winkelverlichting

Verlichting Showroom & Musea

Verlichting Showroom & Musea

Neem je liever telefonisch contact op? Bel naar +31 (0)88 310 00 06

Indien gewenst stellen wij ook lichtplannen op maat op met behulp van onze professionele software. Interesse in een dergelijk lichtplan? Deze kun je via deze link vrijblijvend bij ons aanvragen.

Onze lichtexpertOnze lichtexpert