Industrieverlichting Advies

Kies voor professionele LED industriële verlichting en profiteer van verschillende voordelen in jouw bedrijf. LED bied je niet alleen de beste lichtkwaliteit, maar verbetert ook het lichtplan in jouw industriële omgeving, in combinatie met het feit dat je aanzienlijk bespaart op je energie- en onderhoudsbudget. Onze gids informeert je over de beste LED verlichting voor industrie.


Gangbare Industriële Omgevingen

LED Battens over a industry workshopLED Battens over a industry workshop

LED Montagebalken

arrowarrow
LED trunking in a car assembly laneLED trunking in a car assembly lane

LED Lichtlijnen

arrowarrow
High Bays on a industry ceilingHigh Bays on a industry ceiling

LED High-Bays

arrowarrow

"Gangbare industriële omgevingen" verwijst naar een breed scala van industriële ruimtes die niet gebonden zijn aan strikte regelgeving. Van magazijnen en logistieke centra tot productiehallen en assemblagelijnen (non-food en niet-chemisch). Afhankelijk van het type bedrijf kan industriële verlichting impact- en waterdichte bescherming vereisen (binnen en/of buiten), evenals een extreem krachtige lichtopbrengst.

• (Waterdichte) LED Montagabalken & LED Lichtlijnen - Ruimtes met een standaard plafond (≤ 4 meter): productiehallen, assemblagelijnen, magazijnen en logistieke centra.

• (Waterdichte) LED High-Bays - Ruimtes met hoge plafonds (≥ 4 meter): productiehallen, assemblagelijnen, magazijnen en logistieke centra.

• (Waterdichte) LED Floodlights - Laadperrons (buiten en binnen) en terreinverlichting.

Zijn er al geschikte armaturen aanwezig? Conventionele lichtbronnen kunnen eenvoudig vervangen worden door duurzame LED buizen en LED gasontladingslampen (HID).

Garages for trucks lit by floodlightsGarages for trucks lit by floodlights

LED Breedstralers

arrowarrow
Assembly lane lit by LED tubesAssembly lane lit by LED tubes

LED TL Buizen

arrowarrow
LED gas discharge lamps under a ceiling of a big industry hallLED gas discharge lamps under a ceiling of a big industry hall

LED HID Lampen

arrowarrow

Helderheid is een doorslaggevende factor voor industriële verlichting. Afhankelijk van het soort industrieel werk (ruw tot precisie) dient de lichtopbrengst te voldoen aan de Lux-normen (NEN-EN 12464-1). Hierbij dien je met de volgende factoren rekening te houden:

• Installatiehoogte - Hoe hoger de installatiehoogte, hoe hoger de lichtopbrengst dient te zijn om de vereiste Lux te bereiken.

• Stralingshoek - Hoe hoger de plaatsing van een armatuur, hoe kleiner de stralingshoek dient te zijn. Het licht heeft als voornaamste doel de vloer te bereiken en niet de muren.  

• Onderlinge afstand - Het aantal geplaatste armaturen en de afstand die daartussen wordt gecreëerd, kan van invloed zijn op de benodigde lumenoutput.

Wij adviseren je graag over wat de beste praktijk is voor je industriële omgeving. Je kunt onze verlichtingsexperts benaderen voor professionele lichtberekeningen en/of -plannen. Ben je toch geïnteresseerd in een algemene indicatie? Hieronder vind je meer info.


Industriële Omgevingen met Strenge Voorschriften

Hoog gereglementeerde industrie omvat industriële omgevingen die dienen te voldoen aan strenge NEN-EN of andere normen, zoals de voedingsindustrie. Maar ook omgevingen waarin chemische stoffen worden gebruikt en daardoor de aanwezige materialen kunnen aantasten, zoals geïnstalleerde verlichting. Specifieke armaturen worden aanbevolen.

• HACCP verlichting - Armaturen die speciaal gemaakt zijn om de veiligheid in de voedingsindustrie te garanderen. Meer info vind je verder op deze pagina.

• GRP verlichting - Deze waterdichte armaturen zijn gemaakt van glass reinforced plastic (glasvezel/composiet kunststof), en zijn bestand tegen chemische stoffen zoals ammoniak. Deze armaturen passen onder andere perfect in veehouderijen en stallen.

• PMMA verlichting - Armaturen met een chemisch bestendig karakter; dit wordt per chemische stof vermeld. Houdt er rekening mee dat chemische bestendigheid afhangt van het type industrie; armaturen zijn niet geschikt voor alle chemische omgevingen.

ceiling lightsceiling lights

HACCP Verlichting

arrowarrow
pendant lampspendant lamps

GRP Verlichting

arrowarrow
wall lampswall lamps

PMMA Verlichting

arrowarrow

Ben je op zoek naar een specifiek product? Bel ons, we hebben alles!

+31 (0)88 310 00 06   


Meer informatie nodig om het beste plan te maken? Bekijk onze andere industrieverlichting content! 

Zakelijke industriële verlichting is zeer divers. Als je meer wilt weten over de beste lichtoplossing voor een bepaalde industriële omgeving, kun je meer ontdekken in de onderstaande blogs en categorieën. Ontdek wat de verlichtingsnormen (EN 12464-1) zijn, wat het voordeel van doorvoerbedrading is of lees over de beste practice voor specifieke armaturen en/of toepassingsgebieden.


Conveyor belt in Food industry above led battensConveyor belt in Food industry above led battens

Wat je dient te weten over HACCP in de voedingsindustrie!

Om te beginnen, wat is HACCP? Kort gezegd is het een kwaliteitsinstrument in de voedingsindustrie dat verwijst naar maatregelen die in overweging dienen te worden genomen om de veiligheid tijdens het hele voedselverwerkingsproces te garanderen. HACCP staat voor "Hazard Anaysis Critical Control Points" en omvat diverse gebieden waarop actie dient te worden ondernomen, waaronder de geïnstalleerde verlichting. In dit geval stellen de HACCP regels dat een armatuur de volgende kenmerken dient te hebben:

Stootvast (IK) en spatwaterdicht (IP).

Gemaakt van gladde, gemakkelijk te reinigen (en chemisch bestendige) materialen.

Splintervrij. De behuizing mag geen glas bevatten.

Al deze maatregelen zijn ingesteld om te voorkomen dat fysieke gevaren (glas of andere scherpe voorwerpen), microbiologische gevaren (bacteriën, virussen en schimmels) en/of chemische gevaren (gifstoffen in schimmels, pesticiden en dergelijke) het voedsel aantasten. Bovendien dient te worden voorkomen dat kopers ziekten en/of verwondingen oplopen. Als een armatuur aan de eisen voldoet, wordt een HACCP certificaat uitgereikt.

Installation height of High BaysInstallation height of High Bays
Binnenkort: Standaard lichtplannen voor de industrie!!

Hoe bepaal je de optimale Lumen output!

Zoals eerder is vermeld, wordt een geschikte lichtopbrengst bepaald door het soort industrieel werk (Lux-normen) in combinatie met de installatiehoogte en de stralingshoek, maar eventueel ook de onderlinge afstand. In onderstaande tabel vind je een indicatie welke specificaties je in een industriële omgeving met hoog plafond nodig hebt bij gebruik van LED high-bays.

Hoogte (m) Stralingshoek (D) Lumen (lm)  Oppervlakte (m2) Wattage (W) Vervangt (W)
3 - 4m 90° - 120° Tot 10.000lm 6 - 14m2 30 - 70W 200W
4 - 6m 90° - 120° 10.000 - 20.000lm 8 - 21m2 70 - 100W 200 - 250W
6 - 8m 90° - 120° 20.000 - 25.000lm 12 - 28m2 100 - 150W 250 - 400W 
8 - 10m 60° - 90° 25.000 - 28.000lm 9 - 20m2 150 - 200W 400 - 500W
10m > 60° - 90° 28.000 - 35.000lm 12m2 > 200 - 300W 400 - 500W

Wij helpen je met een professioneel plan voor industrieverlichting!

We komen meteen ter zake: Onze dienstverlening kan zo uitgebreid zijn als je maar wilt! De verlichtingsexpertise van Lampdirect varieert van het maken van een offerte op maat tot het leveren van professioneel lichtadvies met aanvullende diensten tijdens de installatie.

Zodra je contact opneemt met onze verlichtingsexperts, zullen zij op basis van normgebaseerde lichtcalculaties (NBN-EN 12464-1) een lichtplan maken dat perfect past bij jouw industriële pand. In dit plan is een plattegrond opgenomen, zodat installateurs weten hoe onze LED lichtoplossing optimaal kan worden geïmplementeerd. Bovendien kunnen we, zodra ons lichtplan is opgesteld, een 3D gesimuleerde versie tonen om een visueel overzicht te geven van hoe het eindresultaat eruit zal zien. Indien je extra supervisie wenst tijdens het installatieproces, is dat ook een service die wij kunnen aanbieden. Interesse? Vul het formulier op deze pagina in of neem contact met ons op via +31 (0)88 310 00 06.

Wij helpen je graag met je projectverlichting. Heb je daar geen behoefte aan? Als je jouw bedrijf aanmeldt voor een zakelijk account (pro account), profiteer je niet alleen van de beste inkoopvoorwaarden, maar heb je ook een persoonlijk verkoopcontact die zorgt voor offertes, de mogelijkheid tot kopen op rekening en/of de beste leveringsvoorwaarden wanneer producten op voorraad zijn.