Vorige

GU5.3 Halogeenlampen

De GU5.3 Halogeenlampen zijn lampen met 2 pins. Op Lampdirect hebben we meer dan 70 verschillende types van GU5.3 Halogeenlampen. U kunt de filter gebruiken aan de linkerkant van uw scherm om de juiste keuze te maken. Lampdirect GU5.3 Halogeenlampen biedt u korting op hogere aantallen. Koop uw GU5.3 Halogeenlampen op at Lampdirect, we bieden u lage prijzen en een snelle levering!
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 79 in totaal

79 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 79 in totaal

79 Producten

GU5.3 Halogeenlampen op voorraad bij Lampdirect.be!

Als u GU5.3 halogeenlampen nodig heeft, kunt u bij Lampdirect.be terecht voor de laagste prijs. Wij verkopen enkel lampen van A-kwaliteit zodat u verzekerd bent van een goede lamp! In ons brede assortiment vindt u zeker wat u zoekt.
 

Wat zijn de kenmerken van een GU5.3 halogeenlamp?

De GU5.3 halogeenlamp heeft verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen:

  • Wat is een GU5.3 halogeenlamp?

Een halogeenlamp werkt hetzelfde als een gloeilamp. Het verschil met een gloeilamp is echter dat er halogenen aan het gas in de lamp toegevoegd zijn. Dit verhoogt het rendement en de levensduur van de lamp. Daarom heeft u aan een halogeenlamp een degelijke en zuinige lamp. GU5.3 betekent dat de lamp een steekfitting heeft en dat de afstand tussen de 2 pinnen 5.33 millimeter bedraagt. MR16 zegt iets over de vorm van de lamp. Dit wil zeggen dat de diameter van de lamp 16 pi is.

  • Wat zijn de voordelen van een GU5.3 lamp?

GU5.3 halogeenlampen hebben een warme kleurtemperatuur en stralen veel licht uit. Doordat de lamp een hoge kleurweergave-index heeft (90-100Ra) ziet u kleuren zoals ze werkelijk zijn. Sommige lampen hebben een UV-filter waardoor verkleuring van objecten wordt voorkomen. Een halogeenlamp gaat over het algemeen zo'n 2.000 branduren mee. De lampen zijn niet zo duur in de aanschaf als veel andere lamptypes. Afhankelijk van het model zijn sommige lampen dimbaar.

  • Wat zijn de nadelen van een GU5.3 halogeenlamp?

Het nadeel van het gebruik van halogeenlampen is dat de lampen erg warm worden. Bovendien hebben de lampen een kortere levensduur in vergelijking met LED-lampen. Wilt u genieten van een 10 keer langere levensduur en besparen op energie? Kies dan voor de  GU5.3 (MR16) LED-lampen . Een GU5.3 LED 10W-50W verbruikt slechts 10W en vervangt een 45W halogeenlamp. Dit bespaart u maar liefst 80% energie!

 


Hoe kiest u de juiste GU5.3 halogeenlamp?

Bij het kiezen van de juiste GU5.3 halogeenlamp zijn er verschillende punten waarmee u rekening dient te houden:

De juiste GU5.3 lamp kiezen

  • Er zijn verschillende soorten mogelijk. Zo zijn er dichroic halogeenlampen: Dit zijn lampen van het type Philips Brilliantline Dichroic GU5.3 . Deze lampen verspreiden de warmte van het licht naar de achterkant van de lamp, de verlichte ruimte oogt ook kouder. Daarnaast  biedt Lampdirect.be ook aluminium halogeenlampen aan. Dit zijn lampen van het type Philips Brilliantline Alu (Aluminium) . Deze lampen verspreiden de warmte van de lampen naar de voorkant van de lamp. Hiermee kan oververhitting in verlaagde plafonds voorkomen worden. 
  • Naast de vorm heeft u ook de keuze uit een kleurtemperatuur van 2700K (warm wit) en 3000K (warm wit). Als u wat witter licht wilt kiest u voor de: Osram 46781 DecoStar 51 50W 12V GU5.3 WFL 36D Cool Blue . De gradenbundel van de lampen lopen uiteen van 8 graden (accentverlichting) tot 60 graden

Hoe kunt u de GU5.3 lamp vervangen

  • De GU5.3 lamp werkt op een spanning van 12V en kunnen daarom niet rechtstreeks op het stroomnet aangesloten worden. Dit betekent dat ze een Osram HTM Halotronic  Transformator nodig hebben. Het wattage van de lamp kan daarom niet zomaar veranderd worden.
  • Als u de lamp gaat vervangen is het belangrijk dat u de lamp niet aanraakt. De lamp wordt door gebruik erg warm, het is daarom belangrijk om een zakdoek te gebruiken.

Verschillende merken

De halogeenlampen worden door verschillende merken aangeboden: 


Waar kunt u de lamp gebruiken?

De GU5.3 halogeenlamp is op verschillende plaatsen te gebruiken. Door het warme licht van de lamp en de hoge kleurweergave-index is de lamp uitermate geschikt voor thuisgebruik. Voor professioneel gebruik is de lamp geschikt voor restaurants, hotels en galerijen.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen