Bel ons op 03 808 45 92
Vorige

G53 Halogeenlampen

Een G53 halogeen lamp is een laag voltage halogeen lamp dat de installatie van een transformator vereist. Het belangrijkste voordeel van de G53 Halogeenlampen is dat ze allemaal dimbaar zijn. De G53 staat voor het type fitting, AR111 staat voor de diameter. Koop uw G53 Halogeenlampen nu op Lampdirect en verzeker uzelf met hoge kwaliteit merk producten.
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

33 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

33 Producten

G53/AR111 Halogeenlampen op voorraad bij Lampdirect.be!

Als u G53/ AR111 halogeenlampen nodig heeft, kunt u bij Lampdirect.be terecht voor de laagste prijs. 
 

Wat zijn de kenmerken van een G53/ AR111 halogeenlamp?

 • Een halogeenlamp werkt hetzelfde als een gloeilamp. Het verschil met een gloeilamp is echter dat er halogenen aan het gas in de lamp toegevoegd zijn. Dit verhoogt het rendement en de levensduur van de lamp. Daarom heeft u aan een halogeenlamp een degelijke en zuinige lamp. 
 • Een AR111 spot is een laag voltage halogeenlamp met een geïntegreerde aluminium reflector. De lampvoet is een G53 type, dit betekent dat de lamp een steekfitting heeft en er 53 millimeter tussen de 2 pinnen zit. AR111 houdt in dat het om een aluminium reflector gaat waarvan het diameter 111 millimeter is.

Wat zijn de voordelen van een G53 lamp?

 • Warme kleur: G53 halogeenlampen hebben een warme kleurtemperatuur en stralen veel licht uit. 
 • Hoge kleurweergave-index: De lamp heeft een hoge kleurweergave-index (90-100Ra), u ziet kleuren zoals ze werkelijk zijn. 
 • UV filter: Alle G53 lampen hebben een UV-filter waardoor verkleuring van objecten wordt voorkomen. 
 • Niet verblindend: Er zit in het midden van de lamp een metalen plaatje waardoor u niet wordt verblind als u recht in de lamp kijkt.  
 • Levensduur: De G53 halogeenlamp gaat over het algemeen zo'n 3.000 branduren mee. 
 • Goedkoop: De lampen zijn niet zo duur in de aanschaf als veel andere lamptypes.

Wat zijn de nadelen van een G53 halogeenlamp?

 • Warmte: Het nadeel van het gebruik van halogeenlampen is dat de lampen erg warm worden. 
 • Levensduur: De lampen hebben een kortere levensduur in vergelijking met LED-lampen. Wilt u genieten van een 10 keer langere levensduur en besparen op energie? Kies dan voor de  G53 (AR111) LED-lampen . De Philips MASTER LEDspot LV AR111 10-50W Dimmable verbruikt slechts 10W en vervangt een 55W halogeenlamp. Dit bespaart u maar liefst 80% energie!

 


Hoe kiest u de juiste G53 halogeenlamp?

 • Er zijn verschillende soorten mogelijk als u voor de G53 lamp kiest. Zo is er de Osram Halospot 111 die een levensduur heeft van 3.000 uur en een warme kleurtemperatuur van 2800K. Daarnaast is er ook de Osram Halospot 111 (IRC) die een witter licht geeft (3000K). De Philips Aluline 111 heeft verschillende gradenbundels en de Philips MASTERLine 111 is hetzelfde product maar met een langere levensduur.
 • Naast de vorm heeft u ook de keuze uit een kleurtemperatuur van 2700K (warm wit) en 3000K (warm wit). De verlichting creëert een aangenaam licht in de verlichte kamer.
 • De gradenbundel van de lampen lopen uiteen van 4 graden (accentverlichting) tot 45 graden (algemene verlichting).

Hoe kunt u de G53 lamp vervangen

 • De G53 lamp werkt op een spanning van 12V en kunnen daarom niet rechtstreeks op het stroomnet aangesloten worden. Dit betekent dat ze een Osram HTM Halotronic  Transformator nodig hebben. Het wattage van de lamp kan daarom niet zomaar veranderd worden.
 • Als u de lamp gaat vervangen is het belangrijk dat u de lamp niet aanraakt. De lamp wordt door gebruik erg warm, het is daarom belangrijk om een doek te gebruiken als u de lamp uit het armatuur klikt. 


Waar kunt u de lamp gebruiken?

De G53 halogeenlamp is op verschillende plaatsen te gebruiken. De lamp is ontworpen als niet verblindende accentverlichting voor objecten in winkels, galeries, winkelcentra, musea etc.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen