Vorige

Gasontladingslampen

Op deze pagina kunt u een variatie van Gasontladingslampen vinden. Deze lampen bevatten edelgassen zoals: argon, neon, krypton en xenon. Ze komen in drie verschillende vormen: hoge druk ontlading, lage druk ontlading en hoge-intensiteit ontlading. Zorg voor de juiste fitting en check de wattage wanneer u de Gasontladingslampen vervangt. . Gasontladingslampen hebben een hoge lichtopbrengst per Watt en hebben een lange levensverwachting tussen de 15 000 en 20 000 uur. De Gasontladingslampen bevatten een UV-Blok, die de verkleuring van producten en artikelen weerhoudt. We bieden u Gasontladingslampen voor lage prijzen met snelle levering! Bij Lampdirect helpen we u met het vinden van de juiste Gas Ontladingslampen.
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 438 in totaal

438 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 438 in totaal

438 Producten

Gasontladingslampen bij Lampdirect.be!

Op zoek naar een gasontladingslamp? In onze online winkel vindt u verschillende soorten en maten gasontladingslampen.
 

Wat is een gasontladingslamp?

Gasontladingslampen zijn lampen die intens licht uitstralen door de uitgifte van onder druk staand gas en worden ook wel HID lampen genoemd (High Intensity Discharge). De kleur die het licht uitstraalt is afhankelijk van het gebruikte gas. Gasontladingslampen branden over het algemeen zeer efficiënt. Doordat de lampen verschillende kleuren kunnen aannemen worden ze divers toegepast. Zo wordt er bij neon reclames vaak gebruik gemaakt van gasontladingslampen.  Doordat de lampen zo zuinig en duurzaam zijn, worden ze ook vaak als wegverlichting gebruikt. De meeste lampen zijn ook gevuld met extra materialen zoals kwik, natrium en metaalhaliden.

  • Alle lampen in deze serie gebruiken een voorschakelapparaat (VSA). Afhankelijk van het vermogen van de lamp wordt een bijpassend voorschakelapparaat gebruikt. Het is zeer belangrijk dat u het juiste voorschakelapparaat gebruikt omdat de lampen anders niet goed werken. 
  • Een HID lamp is voorzien van een UV filter waardoor verkleuring van de verlichte objecten voorkomen wordt.
  • Een gasontladingslamp straalt intens licht uit die niet vermindert naarmate de levensduur vordert. De levensduur is 10.000 tot 30.000 uur afhankelijk van het model. 
     

Verschillende soorten HID

Compacte gasontladingslamp

Deze hogedruk gasontladingslampen hebben een zeer compacte vorm en zijn ideaal voor het gebruik in etalages of accentverlichting in winkels. De lampen hebben een uitstekende kleurweergave van 80-89 tot 90-99Ra, afhankelijk van het model. Dit houdt in dat kleuren worden weergegeven zoals ze werkelijk zijn. Daarnaast produceren ze helder licht.  Deze merken compacte gasontladingslampen hebben wij in ons assortiment: Philips CDM, Osram HCI, Sylvania CMI, GE CMH.
 

Hoge druk natriumlamp

Deze gasontladingslampen bieden een uitzonderlijke lichtkwaliteit met een kleurweergave-index van 80Ra. De lichtstroom is intens en de lampen hebben een lange levensduur. Zij stralen een warm en gastvrij licht uit. Voorbeelden zijn de Philips MASTER SDW en Philips SON Hogedruk Natrium.
 

Lage druk natriumlamp

De lampen van het type Philips SOX Lagedruk Natrium zijn buisvormig en vacuüm. Ze zijn ontworpen voor noodverlichting en als oriëntatielicht. De lichtopbrengst is zeer hoog maar de lampen hebben een zeer slechte kleurweergave, u kunt kleuren dus niet zien zoals ze werkelijk zijn. Het licht is geel en geschikt voor openbare verlichting.


Metaalhalogeenlamp

De Philips MH/HPI Metaalhalogeen lampen maken deel uit van de categorie metaalhalogeen ontladingslamp. De lichtstroom is zeer intens en de kleurweergave-index is uitstekend. Er wordt gebruik gemaakt van een keramiek of kwarts verbrandingstechnologie en produceren licht dat bijna wit is.


Kwikdamplamp

Dit zijn lampen van het type Philips HPL Hogedruk Kwik. Ze stralen een wit licht uit en hebben een lange levensduur. Deze lampen worden nu vervangen door hogedruk natriumlampen of metaalhalogeenlampen.


Hoe vervangt u gasontladingslampen?

  • Als u een gasontladingslamp vervangt moet u er rekening mee houden dat u het wattage niet zomaar kunt veranderen. Het voorschakelapparaat is hierop afgestemd. De lamp of het voorschakelapparaat kan doorbranden bij een verschillend wattage.
  • De lamp wordt zeer heet, laat de lamp daarom afkoelen of gebruik een doek.


Waar kunt u een HID lamp gebruiken?

  • Compacte gasontladingslampen worden over het algemeen gebruikt in winkels, boetieks, winkelcentra, hotels en restaurants. Dankzij hun kleine formaat zijn ze ideaal om in kleine armaturen te plaatsen. Deze lampen zijn zeer geschikt voor accentverlichting.
  • Lampen van het type SON, SOX of HPI worden voornamelijk buiten gebruikt bijvoorbeeld voor de verlichting van wegen, stations, bruggen, openbare gebouwen, parken en sportvelden.

 

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen