• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op +31 88 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Bestel hier dimbare LED lampen

LED lampen dimmen

LED lampen dimmen; er is veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Kunnen LED lampen nu wel of niet gedimd worden? Lampdirect zorgt in het onderstaande artikel voor opheldering.

Is mijn LED lamp dimbaar?  

Voordat u uw lamp gaat dimmen, dient u er eerst achter te komen of uw LED lamp dimbaar is. Dit kunt u achterhalen door bijvoorbeeld op uw verpakking te kijken of door op internet uw product op te zoeken. Nadat u geconstateerd heeft dat de lamp dimbaar is, kunt u via de volgende informatie bepalen hoeveel lampen u aan kunt sluiten op één dimmer. 

Een zeer belangrijke factor is het bepalen van de maximale belasting. De regel welke gehanteerd wordt voor het bepalen van deze maximale belasting, is om 10% te nemen van het maximale vermogen van de dimmer. Het aantal wat hieruit komt, is het vermogen wat benut kan worden voor het aantal te dimmen lampen. Om het te verduidelijken volgt een voorbeeld:

Wanneer u een dimmer heeft met een maximale vermogen van 500W, neemt u hier 10% van = 50W. De aanbevolen maximale belasting door LED lampen dient dus kleiner te zijn dan of gelijk te zijn aan 50W. Dit komt neer op bijvoorbeeld 7 LED lampen van de Philips MASTER LEDspot LV 7-35W. Dit is namelijk 7 LED lampen x 7W = 49W.

Koop hier dimbare transformators

12V: transformator om te dimmen

Wanneer u een 12V LED lamp heeft, let u er dan op dat u naast uw dimmer tevens een transformator nodig heeft welke kan dimmen. Er bestaan diverse soorten transformatoren. Lampdirect.be heeft de meest gangbare transformator 12V in het assortiment opgenomen, de Osram HTM Halotronic. Deze kunt u ook voor LED lampen gebruiken. We verkopen het merk Osram doordat het een voordeligere versie is van Philips met dezelfde kwaliteit. 

Twee fase dimbaar

Er zijn twee soorten dimmers te onderscheiden, namelijk de fase aansnijdende dimmers en de fase afsnijdende dimmers. U kunt uw LED lamp dimmen wanneer u R- en RL-dimmers (= fase aansnijdende dimmers) gebruikt. Er bestaan ook RC- en RLC-dimmers (= fase afsnijdende dimmers), deze kunt u niet gebruiken om uw LED lampen te dimmen. 

Plaats hier uw order voor LED lampen

Mijn LED lampen zijn dimbaar, welke dimmer heb ik nodig? 

Er zijn ontzettend veel dimmers op de markt en het is dan ook lastig te bepalen met welke dimmmer u welke lampen kunt dimmen. Om het beste resultaat de verkrijgen, adviseren wij om Philips lampen te dimmen met Philips dimmers. Een fijn hulpmiddel dat u kunt gebruiken is de dimmer lijst. Via deze lijst kunt u precies aflezen welke dimmer zorgt dat uw LED lampen dimmen