Slimme en draadloze verlichting

met onze partner

De slimme stap naar maximale energiebesparing en gebruikscomfort!

Een slim verlichtingssysteem hoeft geen hogere wiskunde te zijn met de slimme en draadloze verlichtingsoplossing van Cosmicnode! Je hebt alleen slimme sensoren nodig die passen bij de huidige of nieuwe LED verlichting van jouw gebouw. Bovendien hoef je maar één eenvoudige stap te zetten om er veel comfort en veiligheid voor terug te krijgen. Je kunt dit slimme systeem eenvoudig installeren zonder extra bekabeling, boor- of bouwwerkzaamheden.

Realiseert tot 40% extra energiebesparing ten opzichte van standaard LED verlichting!


Eenvoudige installatie!

Voorkom ingewikkelde installatiewerzaamheden bij het opzetten van slimme en energie-efficiënte lichtoplossingen in kantoren, fabrieken, productiehallen, magazijnen en meer. ...

Gemakkelijk in gebruik!

Het voordeel van deze slimme en draadloze lichtoplossing, is het eenvoudige gebruik. Sensoren en de Cosmicnode app helpen de gebruiker om de verlichting op elk moment aan te passen. ...

Comfort en veiligheid!

Het juiste lichtniveau vermindert niet alleen gezondheidsrisico's en bedrijfsongevallen, maar resulteert ook in een comfortabele werkomgeving voor al jouw personeel en bezoekers. ...


De slimme en draadloze verlichting van Cosmicnode wordt ingesteld in 5 stappen!

1. Sluit de LED verlichting aan op de netspanning (230V).

2. Plaats de draadloze sensoren dienovereenkomstig.

3. Scan de verlichting en sensoren met behulp van de gratis app.

4. Maak ruimtes, zones en/of scènes aan.

5. Stel in een paar tikken de juiste lichtinstelling in.

Neem contact op met onze lichtexpert voor een persoonlijk gesprek!

Bel naar: +31 (0)88 310 00 06!

Toepassing van Cosmicnode's slimme en draadloze verlichting


In kantooromgevingen ...

De bezettingsgraad in gemeenschappelijk kantoorruimten is gemiddeld 60%, zeker nu vele bedrijven zich een bepaalde mate van thuiswerken eigen hebben gemaakt. Het gebruik van sensoren zorgt ervoor dat op bezette plekken een juiste lichtintensiteit wordt gerealiseerd. Op basis van de natuurlijke (licht van buiten) en de kunstmatige (verlichting) lichtopbrengst, wordt gemeten hoeveel lux de armaturen dienen uit te laten stralen. Is er niemand in een ruimte aanwezig, dan wordt de verlichting uitgeschakeld. Deze monitoring resulteert in een extra energiebesparing van 5 tot 20%, bovenop de vermindering die LED op zichzelf al realiseert.

Bekijk alle slimme kantoorproducten!

In magazijnen en industriële omgevingen ...

Plaatsing van PIR- of hoogfrequente microgolfsensoren zorgt ervoor dat magazijnen en andere industriële hallen enkel bij aanwezigheid worden verlicht. Dit betreft 100% lichtopbrengst zodra werkactiviteiten plaatsvinden, terwijl bij afwezigheid van het personeel een gedimde lichtvoorziening wordt geboden. Dit gedimde licht werkt op basis van een vooraf ingestelde stand-by tijd. Is deze tijdsduur overschreden, dan wordt de verlichting volledig uitgeschakeld. Dit levert al met al een vermindert energieverbruik op van 30 tot 40%. Bovendien heeft het een positieve impact op de levensduur van de armaturen en de onderhoudscyclus.

Bekijk alle slimme producten voor industriële omgevingen!

Slimme en draadloze verlichting is zeer schaalbaar en toekomstbestendig ...

Het grote voordeel van Cosmicnode is de mogelijkheid om enorm te groeien zonder grote stappen te moeten nemen of grote investeringen te doen. Als jouw bedrijf groeit of je wilt bouwen aan een slim gebouw, dan behoort dat allemaal tot de mogelijkheden. Kortom, dit is wat je kunt verwachten als je de meer geavanceerde weg neemt.


De hoeveelheid sensoren en armaturen die kunnen worden aangesloten op de Cosmicnode app is onbeperkt, waardoor bedrijfsuitbreidingen eenvoudig kunnen worden opgenomen.

Heeft jouw bedrijf meerdere locaties? Je kunt alle verlichting beheren vanaf één platform met behulp van IoT-software van Cosmicnode (upgrade naar de Cloud).

De verlichting houdt rekening met natuurlijk licht en het tijdstip van de dag, en kan daarom worden gebruikt voor daylight harvesting en Human Centric Lighting.

Wanneer je gebruik maakt van het IoT platform krijg je de beste inzichten in de efficiëntie van jouw verlichting; verbruik per zone en systeemstoringen.

De sensoren die op het systeem kunnen worden aangesloten zijn niet beperkt tot verlichting. Ook temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en andere sensoren kunnen worden toegevoegd.

Het IoT-platform maakt integratie met andere gebouwbeheersystemen (BMS) mogelijk; hardware- en softwareniveau.


Meer weten over de geavanceerde slimme en draadloze verlichtingsopties?

Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)88 310 00 06.

Wil je het slim aanpakken?

Hier zijn 4 tips om het meeste uit je adviesgesprek te halen!

1. Toepassing

Maak een kleine lijst van toepassingen (kantoor, gangen, opslag, parkeerplaatsen en dergelijke) waarvoor je een slimme lichtoplossing overweegt.

2. Afmetingen

Verzamel de afmetingen (inclusief hoogte) van iedere ruimte of zone die je in de vorige stap hebt overwogen.

3. Huidige verlichting

Maak een lijst van je huidige verlichting, die in de gekozen ruimtes gebruikt wordt (conventionele / LED montagebalken, high bays, downlights en dergelijke).

4. Zakelijke behoeften

Welke extra 'slimme' functionaliteit wens je? Automatisch uitschakelen of dimmen van verlichting, verschillende lichtscènes mogelijk maken of ... ?