Earth Hour is een initiatief dat gestart is door het WNF (Wereld Natuur Fonds), met als doel onze planeet te helpen door alle lichten voor één uur uit te zetten.

 

De wereld is op een cruciaal punt beland wanneer het om het klimaat gaat, maar we zijn nog niet te laat om actie te ondernemen.

 

Op 19 maart om half 9 ’s avonds, krijgt iedereen de kans om een bijdrage te leveren aan onze planeet door deel te nemen aan Earth Hour.

 

Meer dan 7000 steden in 172 landen wereldwijd zullen één uur alle lichten uitzetten en daarmee het  initiatief van het WNF steunen. Dit jaar is het tienjarig jubileum van dit belangrijke en educatieve evenement. Het doel is om de toekomst van onze planeet en de toekomstige generaties veilig te stellen.

 

Dit initiatief is een teken van respect. We moeten echter naar het grote geheel kijken. Een uur zonder licht is niet genoeg om klimaatbewust te worden, maar we zetten zo wel een stap in de goede richting.

 

Earth Hour vraagt ons slechts een kleine moeite. Een uur zonder licht heeft ook zo zijn voordelen. U kunt bijvoorbeeld deze 60 minuten gebruiken om gezellig bij kaarslicht te dineren, of te genieten van de sterrenhemel. Er zijn talloze mogelijkheden om de tijd door te brengen zonder energie te verbruiken. 

 

Een uur energie besparen maakt onze toekomst niet beter. Bovendien is het ook geen jaarlijkse marketingstunt, maar een start van een nieuwe manier van denken.

 

Het logo van Earth Hour benadrukt deze boodschap. Het plusteken voor het getal 60 geeft aan dat een uur niet genoeg is en juist door moeten gaan na dit uur.

 

We zijn niet milieuvriendelijk bezig als we slechts één uur energie besparen, we zijn milieuvriendelijk wanneer we dit elke dag zouden doen.

 

Lampdirect promoot WNF’s Earth Hour!

 

Er zijn talloze mogelijkheden om onze planeet een steuntje in de rug te geven, Lampdirect kiest voor energiebesparing door het promoten van energiezuinige verlichting.