• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Wat is Philips Dimtone?

Met Dimtone kun je door je lamp te dimmen de kleur veranderen. Dit wil zeggen dat hoe meer je dimt hoe warmer de kleurtemperatuur wordt. Het is mogelijk om de Dimtone te dimmen tussen een kleurtemperatuur van 2200 kelvin tot 2700 kelvin. Dit is dezelfde kleur als dat je een ouderwetse gloeilamp zou dimmen.


Hoe werkt Dimtone precies?

Wanneer je de Dimtone lamp niet dimt heeft deze de kleurtemperatuur van 2700K ( warm wit ), doordat er een extra heldere LED chip meebrandt die een koele lichtkleur afgeeft. Wanneer de lamp wordt gedimd, schakelt deze LED chip zich geleidelijk uit en is er een kleurtemperatuur van 2200K ( zeer warm wit). Zo kun je dus door het dimmen van de lamp geleidelijk tussen de verschillende kleuren variëren en zo zorgen voor de juiste sfeer.

 

Wat is het verschil tussen Dimtone en normaal dimmen?

Wanneer je een normale LED lamp dimt, verandert niet de kleurtemperatuur maar alleen de hoeveelheid licht. Bij Dimtone verandert zowel de hoeveelheid licht als de lichtkleur, omdat het licht warmer wordt van kleur en minder fel schijnt. Hieronder een voorbeeld om het verschil aan te geven tussen een Dimtone lamp en een normale dimbare lamp.


Verschil normaal dimmen dimtone


Dimtone LED alternatieven voor oude lampen

Dimtone LED lampen zijn beschikbaar in diverse fittingen en wattages. Met de E27, E14, GU10 en GU5.3 fittingen zijn er genoeg mogelijkheden om oude gloei- en halogeenlampen te vervangen. Voor het gemak hebben wij in de product omschrijving van de producten de oude wattages erbij gezet, zodat je eenvoudig de LED vervanger kunt vinden.

 

Voordelen Philips Dimtone LED lampen

  • Gaan tot 10x langer meer dan gloei- en halogeenlampen door lange de levensduur van 25.000 uur
  • Tot 90% energiebesparing
  • Milieuvriendelijk (lood- en kwikvrij)

 

E27 Philips Dimtone LED lampenE27 Philips Dimtone LED lampen E14 Philips Dimtone LED lampen E14 Philips Dimtone LED lampen GU10 Philips Dimtone LED lampen
GU10 Philips Dimtone LED lampen
GU5.3 Philips Dimtone LED lampenGU5.3 Philips Dimtone LED lampenWelke LED dimmers werken met Dimtone?

Het gebruik van een conventionele dimmer geeft bij LED problemen; de lampen gaan knipperen, flikkeren, zoemen of trillen. Dit veroorzaakt schade aan de LED lamp waardoor deze uiteindelijk defect raakt. Kies daarom altijd voor een LED dimmer om zeker te zijn van een optimaal dim comfort en levensduur behoud van uw LED lampen. Wilt u meer weten of het kiezen van de juiste dimmer? Lees dan ons blog: Wat is belangrijk bij het dimmen van LED?

 
LED Dimmers
Heb je nog vragen over de Dimtone?

Onze lichtexperts staan je heel graag te woord voor hulp en advies!