Wat is Bias Lighting en wat zijn de voordelen? Een simpele oplossing om uw ogen comfortabeler te maken terwijl u werkt aan uw computer of televisie kijkt. Lees beneden voor meer informatie.

 

De eerste indruk van Bias Lighting is dat het een decoratief fel licht is achter het scherm. Maar het is veel meer dan dat!

 

Echter, voor de uitleg hoe het werkt en waarom we het zouden moeten gebruiken is het belangrijk om te weten hoe het menselijke oog werkt. Tenminste het beginsel…

 

Elke keer als we naar iets kijken, een zeil boot in de verte of een prachtige zonsondergang, wijden onze ogen om de hoeveelheid licht te controleren die de ogen binnenkomen. Het niveau van de verwijding ligt niet alleen aan het lichtste punt op uw visie maar de hele visie.

 

Wat gebeurd er dan als we naar een scherm kijken?

 

Ondanks dat we het scherm waarnemen als het lichtste punt in verhouding met de rest van de omgeving, onze ogen reguleren het niveau van het licht op de helderheid over het gehele uitzicht.

 

Daar door worden onze ogen sneller moe en ervaren we spanning in onze oogspieren, droge ogen en zelfs hoofdpijn.

 

We kunnen het comfort van onze ogen verbeteren met het aannemen van Bias Lighting. De sleutel is om de verlichting te verhogen in de kamer zonder willekeurige lichten aan te doen.

 

Bijvoorbeeld, onze woonkamer of studio is normaliter uitgerust met staan lampen, tafellampen en plafondlampen. Echter één van deze lampen aan zetten zal de perceptie van het uitzicht veranderen zonder de comfort van onze ogen te veranderen. Het zal de algemene verlichting verhogen waardoor de helderheid van het scherm afneemt. Het aannemen van lichtbronnen aan de zijkant van de televisie of computer zorgt voor schittering en nevel op het scherm. Dit geeft een negatief effect op uw plezier terwijl u naar het scherm kijkt.

 

Bias Lighting is licht dat achter uw scherm wordt geplaatst. Op deze manier wordt het licht niveau van de omgeving verhoogt zonder dat het licht direct in uw ogen schijnt.

 

Omdat het licht van buiten het zicht van de kijker komt en het reflecteert niet op het scherm. Daardoor heeft u wel de voordelen van een hogere verlichting maar niet de nadelen van schittering en nevel.

 

Dit zal uw comfort voor uw ogen verbeteren en zorgt voor een vermindering van de negatieve effecten waardoor u meer kan genieten van de tijd voor het scherm.