Waar moet ik op letten bij het kopen van G9 LED verlichting?

Compact, energiezuinig en duurzaam. Zo kunnen we een G9 LED lamp het best omschrijven. Tevens is dit type verlichting speciaal geschikt voor de meest smalle armaturen. Maar hoe werken G9 LED lampen precies? En waarom is een G9 LED lamp een betere keuze dan een G9 halogeenlamp? In deze blog vertellen we je alles wat je dient te weten over G9 LED steeklampen en geven we antwoord op diverse vragen.


G9 LED banner

G9 LED IconHoe werkt G9 LED verlichting?

De twee steekpinnen aan de onderzijde van een G9 LED lamp staan 9 millimeter uit elkaar. Vandaar ook de naam 'G9'. Via deze steekfitting, die ook wel Bi-Pin wordt genoemd, klik je als het ware de lamp vast in het gewenste armatuur. Het plaatsen van een G9 LED lamp is dus ontzettend simpel! Verder hoef je niets te doen, want een G9 LED steeklamp werkt rechtstreeks op de netstroom (230V). Handig nietwaar? De overstap op G9 LED verlichting biedt vele voordelen. Zo loopt je energiebesparing al snel op tot ruim 90%. Ook beschikken G9 LED lampen, ondanks hun kleine formaat, over een hoge lichtopbrengst (aantal lumen).

 


G9 LED koelkast

Waar kan ik G9 LED verlichting toepassen?

Een G9 LED lamp heeft meerdere toepassingsgebieden. Zoals al eerder is vermeld, past deze LED verlichting in de meest compacte armaturen. Daarbij kun je onder andere denken aan koelkastverlichting, zoals op de foto hiernaast. Ook is G9 LED verlichting uitermate geschikt voor het verlichten van onder meer een vitrinekast, oven en/of afzuigkap. Verder is een G9 LED lamp erg effectief als decoratieve applicatie en/of sfeerverlichting in winkels, hotels en restaurants. Wil je overstappen op G9 LED lampen? Check dan altijd even het formaat van je huidige G9 verlichting. Een G9 LED lamp is doorgaans namelijk iets groter dan zijn conventionele tegenhanger. 

 

G9 LED dimbaar

Is G9 LED verlichting dimbaar?

Jazeker! Bij Lampdirect kun je terecht voor diverse dimbare G9 LED Lampen van topmerken als Noxion, Osram en Philips. Door verlichting te dimmen bespaar je niet alleen extra aan energiekosten, maar gaat het product zelf ook langer mee. De meest geschikte kleurtemperatuur voor een dimbare G9 steeklamp is 2700 Kelvin, wat beter bekend staat als extra warm wit licht. Dit zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer in de ruimte waar je de verlichting plaatst. Ideaal voor onder meer de horeca, hotels en theaters.G9 LED afzuigkap

Is een G9 LED lamp zuiniger dan G9 halogeen verlichting?

Absoluut! Een G9 LED lamp gaat met een gemiddelde levensduur van 15.000 uur tot wel 7x langer mee, in vergelijking met G9 halogeenverlichting. Met een zeer laag vermogen (hoeveelheid Watt) komt een G9 LED lamp tot de beste lichtprestaties. Daarnaast wordt G9 LED verlichting niet warm en bevat het geen schadelijke stoffen zoals kwik. Dit laat direct zien dat de keuze voor deze duurzame LED lampen goed is voor het milieu! Verder ben je na het plaatsen van G9 verlichting voor meerdere jaren vrij van kosten aan onderhoud of vervanging. Kiezen voor LED verlichting via Lampdirect levert je alleen maar voordelen op! Bulb

Bij Lampdirect profiteer je dagelijks van een ruim aanbod aan topkwaliteit G9 LED lampen. En dat voor de scherpste prijzen! Bespaar en ga voor duurzaam met Lampdirect! 

Met meer dan 25 jaar aan ervaring in de verlichtingsindustrie is Lampdirect de trotse Europese marktleider. Wij beschikken over een zeer ruime keus aan duurzame LED lampen en LED armaturen. Voor iedere situatie heeft Lampdirect een geschikte LED oplossing! Tevens hebben we al vele klanten kunnen helpen met lichtcalculaties, offertes op maat en uiteraard energie-efficiënte LED verlichting. Meer weten? Klik hier om alle zakelijke voordelen te bekijken of klik hier om gratis een offerte op maat aan te vragen.