De verlichting in het nieuwe A350 XWB vliegtuig strijd tegen jetlags door het gebruik van slimme LED technologie.

 

 

Hoe voelt u zich na een 12-uur durende vlucht? Fris in ieder geval niet…

 

Geforceerd zitten voor een lange tijd, vermindert uw kracht, maar wat u daadwerkelijk zo slaperig en extreem vermoeid maakt, is de snelle verandering tussen tijdzones.

 

De fysieke en psychische vermoeidheid van een jetlag, wordt veroorzaak door onnatuurlijke veranderingen in daglicht, waardoor de productie van melatonine in uw lijf verstoord wordt.

 

Hoe minder licht, hoe meer melatonine wordt geproduceerd. Dit helpt u om makkelijker te rusten. Aan de andere kant, des te meer licht, des te minder melatonine ue lichaam aanmaakt. Dit heeft een negatief effect op uw slaapvermogen, zelfs als u extreem uitgeput bent.

 

Het is duidelijk dat snel wisselen tussen tijdzones, met veranderende daglichtperceptie als consequentie, uw natuurlijk rustpatroon significant aantast.

 

Echter, door de implementatie van slimme LED verlichting, reist u veel comfortabeler door tijdzones heen, zonder drastische gevolgen.

 

Airbus, de belangrijkste vliegtuigproducent in Europa, ontwikkelde de nieuwe A350 XWB in 2015. Een dynamisch en modern vliegtuig, dat beschikt over deze vernieuwende LED technologie.

 

Het slimme verlichtingssysteem simuleert het proces van zonlicht, alsof de vlucht op een normale dag plaatsvindt. Kleuren en lichtstromen passen zich aan natuurlijk licht van de betreffende tijdzones aan. Bijna 17 miljoen verschillende kleuren worden gebruikt om u van de meest relaxe vlucht te voorzien.

 

Licht helpt hierbij om de productie van melatonine op het gebruikelijke niveau te houden. De introductie van deze innovatieve manier om LED verlichting te gebruiken, zorgt voor controleerbare veranderingen van daglicht, met comfort en rust tot gevolg.