Slim verlichten: makkelijk besparen op energieverbruik

LED Sensor

 

Hoe bespaar je met slimme verlichting?

Verlichting bepaalt meer dan 40% van onze energiekosten. Voor bedrijven ligt dit getal zelfs rond de 60%. Als je nu nog gebruikt maakt van halogeen, gloeilampen, spaarlampen of TL buizen is het raadzaam  om deze te vervangen voor slimme LED verlichting. Overstappen naar LED is daarbij de eerste stap. Je bespaart daarmee tot op korte termijn 90% op je energiekosten. Ondanks dat LED verlichting iets duurder is qua aanschaf, hoef je veel minder vaak je verlichting te vervangen. Dit komt door de lange levensduur van LED verlichting. Op lange termijn bespaar je hierdoor fors aan investerings- en onderhoudskosten. Smart verlichting gaat verder dan alleen de aanschaf en installatie van LED. Het type verlichting is ook van belang. Een gemakkelijke manier om extra energiebesparing te genereren, is via LED sensorverlichting. Deze armaturen reageren op beweging/schemer en springen daardoor aan. Hierbij kunnen we meerdere kanten op.

Slimme verlichting

Bewegingssensoren

Beweginssensoren detecteren beweging via infraroodsensoren. Wanneer dit gebeurt, springt de lichtbron automatisch aan. Vaak kan je de brandtijd zelf instellen, zo blijft de lamp ook branden als je even stil zit. Beweginssensoren worden al vaak toegepast in trappenhuizen, tuinen, loodsen, opslagruimten of in schuren, maar worden ook uitgerold voor volledige kantoren of magazijnen.




Dag- en nachtsensoren

Schemersensoren meten de hoeveelheid daglicht binnen het detectieveld. Dit maakt het mogelijk om verlichting zo in te stellen dat deze automatisch aan springt wanneer het donker wordt op een locatie. Deze lampen worden vaak gebruikt in tuinen of bij voordeuren. Ook zakelijk kunnen ze een hoop energiebesparing opleveren wanneer een pand voldoende buitenverlichting heeft.





"Met slimme verlichting heb je het beste licht in elke situatie, op elke werkplek en een optimale besparing van energieverbruik."


Waarom is slim verlichting erg eenvoudig?

Er zijn nog talloze andere manieren om een pand slim te verlichten. Denk aan automatische verlichting in toiletten, gedimde lampen op ongebruikte plaatsen in magazijnen of door te investeren in het DALI systeem, dat deze dingen zelfs geheel automatisch doet. Wil je hier hulp bij? Dan ontwikkelen onze lichtexperts graag een plan voor je. Dit is geheel vrijblijvend. Wanneer jij akkoord geeft, nemen we alle zorgen uit handen. Onder meer het kiezen van de juiste topkwaliteit producten tot de installatie op locatie.


Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.