• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Slim verlichten: makkelijk besparen op energieverbruik

Hoe bespaar je met slimme verlichting?


Verlichting bepaalt al snel meer dan 20% van onze energiekosten. Voor bedrijven ligt dit zelfs tussen de 30% en 60%. Als je nu nog gebruikt maakt van halogeen, gloeilampen, spaarlampen of TL buizen is het raadzaam eens to overwegen om deze te vervangen voor slimmere verlichting. Overstappen naar LED verlichting is daarbij de eerste stap. Je bespaart daarmee tot op korte termijn 90% op je energiekosten. Ondanks dat LED verlichting misschien duurder is in aanschaf, hoef je minder vaak producten te vervangen. Dit komt door de lange levensduur van LED verlichting. Op lange termijn bespaar je hierdoor hoop investerings- en onderhoudskosten.


Slimme verlichting gaat verder dan alleen de aanschaf en installatie van LED verlichting. Het type verlichting is ook van belang. Een gemakkelijke manier om extra energiebesparing te genereren, is sensorverlichting. Sensorverlichting reageert op een bepaalde handeling en springt daardoor aan, of gaat daardoor juist uit. Er zijn twee soorten verlichting, met beide eigen voordelen en toepassingen.

Slimme verlichting

Bewegingssensoren


Beweginssensoren detecteren beweging met infraroodsensoren. Wanneer ze beweging detecteren, springt de lichtbron automatisch aan. Vaak kan je de brandtijd zelf instellen, zo blijft de lamp ook branden als je even stil zit. Beweginssensoren worden al vaak toegepast in trappenhuizen of in schuren, maar worden tegenwoordig ook uitgerold voor volledige kantoren of magazijnen.
Dag- en nachtsensoren


Schemersensoren meten de hoeveelheid daglicht binnen het detectieveld. Dit maakt het mogelijk om verlichting zo in te stellen dat deze automatisch aan springt wanneer het donker wordt op een locatie. Deze lampen worden vaak gebruikt in tuinen of bij voordeuren. Ook zakelijk kunnen ze een hoop energiebesparing opleveren wanneer een pand veel buitenverlichting heeft.


"Met slimme verlichting heb je het beste licht in elke situatie, op elke werkplek en een optimale besparing van energieverbruik."


Hoe makkelijk is slim verlichten


Er zijn nog talloze andere manieren om een pand slim te verlichten. Denk aan automatische verlichting in toiletten, gedimde lampen op ongebruikte plaatsen in magazijnen of door te investeren in het DALI systeem, dat deze dingen zelfs geheel automatisch doet. Wil je hier wat hulp bij? Dan onwikkelt ons projectteam graag een lichtplan voor je. Dit is geheel vrijblijvend. Wanneer jij akkoord geeft, nemen we alle zorgen uit handen. Van sensorkeuze tot installatie.


Is jouw bedrijfsgebouw al voorbereid?

Wist jij al dat bedrijfsgebouwen een energielabel moeten hebben en dat dit bij kantoorgebouwen per 1 januari 2023 zelfs minimaal energielabel C moet zijn? Hoewel dit nog ver weg lijkt, gaat tijd sneller dan je denkt! Er zijn meerdere manieren om aan de verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw nog gebruikt mag worden! Neem dus nu actie; wij bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Benieuwd of jouw bedrijfsgebouw ook per 2023 aan deze verplichting moet voldoen? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.