Vervang je oude PL-C spaarlampen door de Philips CorePro LED PL-C

In deze blog lees je alles over het gebruik van de diverse Philips CorePro PL-C LED spaarlampen. Ook vertellen we je graag wat de voordelen zijn van het gebruik van LED spaarlampen en hoe je deze gemakkelijk in een bestaand armatuur kunt installeren.


Downlights foto1

Hoe werkt een Philips LED Corepro PL-C spaarlamp?

De Philips LED Corepro PL-C spaarlamp is het duurzame en energiezuinige alternatief voor conventionele PL-C spaarlampen. De diverse Philips LED spaarlampen kunnen eenvoudig PL-C spaarlampen van 10W, 13W, 18W of 26W vervangen door de eenvoudige plug and play installatie. Een ander voordeel is dat een Philips LED PL-C spaarlamp als 1-op-1 vervanger kan dienen voor zowel spaarlampen met een 2 pins als een 4 pins lampvoet. Dit betekent ook dat traditionele spaarlampen met een elektronisch voorschakelapparaat (4-pins) en een conventioneel voorschakelapparaat (2 pins) vervangen kunnen worden voor LED zonder dat je iets aan je huidige armatuur hoeft aan te passen. Erg handig dus! 


Philips Corepro LED PL-C

Wat zijn de voordelen van een Philips LED Corepro PL-C spaarlamp?

 • Een energiebesparing van ruim 70%
 • Hoge lumen/Watt efficiëntie
 • Gemaakt van splintervrij kunststof
 • Breed toepasbaar
 • Hoge lichtkwaliteit
 • Draaibare eindkappen
 • Direct 100% licht / geen flikkering
 • Efficiënte spreiding van het licht
 • Tot 50.000 branduren (5x zo lang als een conventionele spaarlamp)
 • Minder kosten voor onderhoud en vervanging
 • Simpele 1 op 1 LED vervanger
 • Vrij van schadelijke stoffen
 • Goed voor het milieu

 

Waar kan ik een LED PL-C spaarlamp toepassen?

De diverse Philips CorePro LED PL-C spaarlampen vervangen downlights met conventionele spaarlampen in diverse algemene verlichtingstoepassingen. Onder andere de draaibare eindkap van dit innovatieve product zorgt ervoor dat het plaatsen een fluitje van een cent is. Ook is de switch naar deze LED spaarlampen de meest simpele manier om ieder armatuur een duurzame upgrade naar LED te geven. Verder schijnt een CorePro LED spaarlamp enkel naar beneden en opzij. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de hoge lichtcapaciteit en neemt het vermogen gedurende de levensduur niet of nauwelijks af.

 

Hoe vervang ik een PL-C spaarlamp voor een LED PL-C spaarlamp?

Wil je overstappen op Philips LED PL-C spaarlampen? Dan is het belangrijk om eerst de fitting van je huidige spaarlamp te controleren. Deze dient bij de LED vervanger exact hetzelfde te zijn. Gaat het om een 2-pins of een 4-pins fitting? Vervolgens controleer je het wattage van je huidige spaarlamp. Voor het gemak hebben we bij iedere CorePro PL-C LED spaarlamp in de productbeschrijving en specificaties vermeld welk wattage het vervangt. Op die manier weet je eveneens zeker dat je bij het juiste LED product uit zult komen.

 

Verschillen tussen het voorschakelapparaat (VSA)

Alle spaarlampen werken op een voorschakelapparaat. Wel zijn er hierbij enkele verschillen tussen de 2-pins en 4-pins spaarlamp. In sommige gevallen kan een 2-pins spaarlamp namelijk ook direct op de netstroom (230V) worden aangesloten. In dat geval kun je ervoor kiezen om het voorschakelapparaat uit je armatuur te verwijderen. 

 • Een 2-pins spaarlamp werkt op een conventioneel (EM) voorschakelapparaat.
 • Een 4-pins spaarlamp werkt op een elektronisch (HF) voorschakelapparaat.

 

 


 

Hoe installeer ik een PL-C spaarlamp voor een LED PL-C spaarlamp?

Het installeren van een Philips CorePro LED PL-C spaarlamp is erg eenvoudig en kun je gemakkelijk zelf. Hoe de installatie precies in zijn werk gaat hebben we hieronder stap voor stap uitgelegd.

Stap 1 : Schakel de stroom uit.

Stap 2 : Verwijder je huidige PL-C spaarlamp uit het armatuur.

Stap 3 : Klik je nieuwe Philips CorePro PL-C LED spaarlamp in hetzelfde armatuur en stel de schijnrichting in met de draaibare eindkappen.

Stap 4 : Schakel de stroom weer in. Het besparen op je energiekosten kan direct beginnen!

Stap 5 : Lever je oude spaarlamp(en) gratis in bij een milieustraat in de buurt.

 

Uit welke soorten kleurtemperatuur kan ik kiezen bij een CorePro LED PL-C spaarlamp?

Je kunt kiezen uit de kleurtemperatuur warm wit licht (3000 Kelvin) of koel wit licht (4000 Kelvin). Deze lichtkleuren hebben elk hun eigen kenmerken en toepassingsgebied. Zo geeft een PL-C LED spaarlamp in 3000 Kelvin een warme tint licht af. Dit is vooral geschikt voor algemene ruimtes zoals een hal of een gang, of voor plekken een aangename sfeer gewenst is. Daarbij kun je denken aan ontvangstruimes, recepties, balies, kantines, foyers en kleedkamers. Een LED PL-C spaarlamp in 4000 Kelvin geeft een wat frisser en kouder licht, zonder dat het (te) kil wordt. Ook heeft deze lichtkleur een positief effect op de focus en concentratie. Qua toepassing kun je denken aan magazijnen, kapsalons, showrooms, toiletgebouwen, vergaderruimten, de retail, supermarkten, bouwmarkten, kantoren en scholen.
 

Hulp nodig met overstappen op LED?

Ons team van LED specialisten staat voor je klaar! Neem contact met ons op indien je vragen hebt of wanneer je een offerte en een advies op maat zou willen ontvangen. Wil je weten waar je zoal van profiteert als zakelijke klant van Lampdirect? Klik dan hier.


De juiste Philips PL LED voor jou!

Philips CorePro PL LED lampen zijn toepasbaar in tal van omgevingen, waaronder kantoren, scholen, zorginstellingen, retail, woningen en gangen. Wil je graag meer informatie over welke Corepro LED het beste past in jouw omgevingen? Download dan hieronder de brochure. Niet alleen wordt je hierin geadviseerd over de juiste LED, maar ook zie je direct de besparingen die je met deze LED vervanger realiseert.