• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Wat is de NEN-EN 12464-1 normering?

De NEN-EN 12464-1 normering in Nederland, of NBN-EN 12464-1 normering in België stelt minimale eisen aan verlichting voor werkplekken. De normering houdt rekening met de verblindingsfactor (UGR), Lux waarden en kleurweergave (Ra). Deze eisen zijn afhankelijk van de werkplek waar de werkzaamheden plaatsvinden. Op werkplekken geldt bijvoorbeeld altijd een minimale kleurweergave (CRI) >80.

 

Wat bepaalt de norm?

 

De verlichtingseisen worden gesteld aan verschillende ruimtes waar werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit zijn naast kantoor ook algemene ruimtes of parkeergarages in/rondom het bedrijf.

 

Om je een beeld te geven over de normering binnen bepaalde werkruimtes wordt hieronder een overzicht van de Lux en UGR waarden gegeven per toepassingsgebied:

 

Toepassing Lux UGR
     
Kantoor 500 <19
Technisch tekenen 750 <16
Gangpaden 100 <28
Gemiddeld industrieel werk 300 <25
Verfijnd industrieel werk 500 <22
Trappen, roltrappen en loopbanden 150 <25
Garderobes 200 <25
Klaslokaal, collegezaal 500 <19

 

Los van deze wettelijke bepaling is het voor werknemers ook prettiger werken wanneer de verlichting in lijn staat met de werkzaamheden. Het is wetenschappelijk bewezen dat men een betere prestatie kan leveren met goede verlichting. Hierdoor heeft men een beter oriëntatievermogen, minder vermoeidheid van de ogen en daardoor natuurlijk een beter zicht.NEN norm lichtplan nodig?

 

Ons team van LED specialisten staat voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen voor een NEN goedgekeurde lichtoplossing.NEN LED producten

Hieronder vind je onze meest populaire LED producten. Bij veel armaturen voor de werkplek zoals LED panelen staat de UGR waarde beschreven in de specificaties. Zo ben je ervan verzekerd dat je nieuwe LED verlichting voldoet aan de normen!

 


LED Filament lampen

LED Spots

LED Buizen

LED Panelen


Is jouw bedrijfsgebouw al voorbereid?

Wist jij al dat bedrijfsgebouwen een energielabel moeten hebben en dat dit bij kantoorgebouwen per 1 januari 2023 zelfs minimaal energielabel C moet zijn? Hoewel dit nog ver weg lijkt, gaat tijd sneller dan je denkt! Er zijn meerdere manieren om aan de verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw nog gebruikt mag worden! Neem dus nu actie; wij bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Benieuwd of jouw bedrijfsgebouw ook per 2023 aan deze verplichting moet voldoen? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.