Design en technologie, twee gebieden die te vaak los van elkaar worden gezien, worden samengebracht door GLOW, om tijdens de 10de editie van het evenement Eindhoven op te lichten door middel van innovatie en creativiteit gedurende de tweede week van November.

 

Een stroom aan licht blijft voor magie zorgen in Nederland. Na de Dutch Design Week, waar projecten werden gepresenteerd van onder andere KUUB, Truly Truly en VALTOT, is het nu de beurt aan GLOW om Eindhoven in de schijnwerpers te zetten.

 

Onderhoudende projecten geinspireerd door het thema ‘Natuur en Architectuur’ zijn verspreid over een route door het stadscentrum, terwijl innovatieve experimenten voor het eerst tentoongesteld worden rondom Strijp-S, waar de oude Philips gebouwen zijn vervangen door unieke expositieruimtes waarin licht, technologie en design elkaar ontmoeten.

 

Als een soort van platform waar designers, technici en artiesten samenkomen, laat GLOW de dynamiek van licht zien en de ontelbare manieren om dit waar te nemen.

 

Helaas vergeten we soms dat licht gelijk staat aan leven…

 

De is dé reden voor GLOW om de wereld van licht tastbaar te maken, door middel van hi-tech projecten, decoratieve concepten en functionele ideeën, gerealiseerd door zowel gevestigde namen, als getalenteerde en creatieve studenten. Met een meer dan indrukwekkende variëteit!

 

Van Il Giardino Incantato, het adembenemende huis van licht, door het Italiaanse Luminarie De Cagna, waar de opening van GLOW’s 10de verjaardag werd gevierd, tot het Light Lab Quartet, een synesthesie van technisch hoogstaande audiovisuele indrukken, ontwikkeld door Paul Thursfield en Simon Rycroft van Philips Design.

 

Het doel tot het verlichten en aankleden van de omgeving stond aan de basis van het innovatieve experiment, dat leidde tot een voortreffelijk debuut.

 

Echter, GLOW is niet alleen bedoeld om decoratieve en in het oog springende exhibities te tonen. Er wordt gestreefd naar het realiseren van projecten die een van grote invloed kunnen zijn op de lichtindustrie. Projecten die een permanente indruk achter laten in de stad, of zelfs in de wereld.

 

Het Eye Door project, geintroduceerd door designer Rombout Frieling, is een vloeibaar kristallen raam, dat nieuwe architectectonische mogelijkheden biedt, waardoor rolluiken en gordijnen tot de verleden tijd gaan behoren. Merck in Eindhoven ontwikkelt momenteel het concept, één van de vele innovatieve projecten die op het conto staan van deze lokale onderneming. 

 

GLOW wil in de toekomst ervoor zorgen dat projecten grotendeels uit de regio Eindhoven komen, om de zichtbaarheid van de lichtstad niet alleen toe te rekenen aan de grootheid van Philips, maar ook aan lokale talenten en creatieve ondernemingen. 

 

Het creëren van een soort van advertentie voor de fantastische projecten en innovatieve ideeën om de wereld te laten weten wie er achter de schermen staan bij dit lichtfestijn.

 

 

Hier kunt u het interview met Mariëtte Vetter, GLOW’s Hoofd Marketing en Communicatie, lezen.