• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Hoe kies ik de juiste LED TL buis ?

Het kiezen van de juiste LED TL buis lijkt misschien lastig, maar dat is absoluut niet zo. Doormiddel van een aantal handige stappen helpen we je graag en voorzien we je van alle informatie die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je altijd bij de juiste LED TL verlichting uit komt via Lampdirect. Om te beginnen laten we in onderstaande video alvast zien waar je zoal op dient te letten.

 

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste LED buis?

Overstappen van conventionele (TL) verlichting naar LED verlichting is een slimme keuze voor elke professionele toepassing, maar dient wel op de juiste manier te gebeuren. Het kiezen van de juiste LED TL buis is belangrijk. Zo kun je de TL buis immers 1-op-1 vervangen voor een LED buis. Hierbij dien je rekening te houden met 4 criteria. Als gevolg bespaar je tot 70% op het energieverbruik, verlaag je jouw onderhouds- en vervangingskosten (LED TL buizen gaan wel 3x langer mee) en voldoe je aan de lichtnormeringen. Bovendien bevatten LED TL buizen geen schadelijke stoffen en gaat deze verlichting efficiënter om met de lichtcapactiteit; het licht schijnt enkel naar beneden en naar de zijkanten. Hieronder vind je 4 vragen die je dient te stellen bij het kiezen van de juiste LED TL buis.

 

1. Welke lampvoet (fitting) heeft mijn huidige TL buis?

De twee meest voorkomende (LED) TL maten zijn T8/TL-D en T5. TL of LED T8 buizen hebben een G13 fitting, wat inhoudt dat de pinnen aan beide uiteinden van de buis 13mm uit elkaar staan. Bij TL of LED T5 buizen staan deze pinnen 5mm uit elkaar (G5 lampvoet). Er zijn ook nog andere lampvoeten voor TL buizen en LED TL buizen, waarbij je onder andere kunt denken aan T9 Ronde LED buizen met een G10q fitting.

 

 

 

2. Welke lengte en welk wattage heeft mijn huidige TL buis?

Philips t8 t5 ledtubes

Bij conventionele TL buizen staat de lengte in verhouding met het wattage. Dit is bij LED buizen niet altijd het geval. Lampdirect vermeldt daarom in de titel en specificaties van iedere LED buis welk wattage het vervangt. Hieronder staan alle afmetingen van de T5 en T8 LED TL buizen inclusief het wattage wat ze vervangen. Klik op de afmetingen om het aanbod van de gewenste LED buis te zien. Vervangt een LED buis meerdere wattages? In dat geval kun je in het filtermenu het juiste wattage selecteren.

 


T5 LED Buizen

T8 LED Buizen
VOORBEELD: Op een 120cm LED buis staat “14-36W” vermeld. Dit houdt in dat de LED buis zelf een wattage heeft van 14W en dat deze een conventionele TL buis van 36W vervangt.

 

3. Welke kleurtemperatuur heeft mijn huidige TL buis?

Jouw oude TL buis heeft een bepaalde kleurtemperatuur. Deze staat aangegeven in het aantal Kelvin. Lichtkleuren hebben een bepaalde functie; bijvoorbeeld een gezellige sfeer creëren of een bijdrage leveren aan de geconcentreerde werkomgeving. Ga je jouw oude TL buis vervangen door een LED TL buis, dan wil je natuurlijk dezelfde lichtkleur hebben, mits de ruimte geen andere functie krijgt. Goed om te weten: LED TL buizen hebben over het algemeen een hogere lichtopbrengst (aantal Lumen). Hierdoor kan het voorkomen dat je een feller licht ervaart na het installeren van een LED TL buis. Hieronder zie je een overzicht van de lichtkleuren:

 

 

 

4. Welk voorschakelapparaat (VSA) heeft mijn huidige TL buis? En hoe zit dit met LED?

TL buizen maken gebruik van een voorschakelapparaat (VSA) om goed te kunnen werken. Er zijn twee soorten voorschakelapparaten:

  • Conventioneel VSA (EM); deze voorschakelapparaten hebben een starter nodig. Hierdoor flikkert een TL buis kort bij het opstarten. Stap je over naar LED TL buizen, dan dien je de starter te vervangen door een LED starter (deze krijg je van ons vaak standaard bij de LED TL buis geleverd).
  • Elektronisch VSA (HF); deze voorschakelapparaten hebben een ingebouwde starter. Bij het aanzetten van de lichtbron heb je geen opstarttijd of flikkeringen in het licht.

LED buizen kunnen ook gebruik maken van een universeel voorschakelapparaat (met of zonder starter) of kunnen direct op netstroom (220-240V) worden aangesloten.

 


 


 

Welke Noxion, Philips of Osram buis moet ik kiezen?

Noxion , Philips en Osram hebben allen verschillende series LED TL buizen. Als je niet weet welke serie je moet kiezen, dan kun je de volgende blogs lezen voor meer informatie over de LED buizen van deze merken: