Hoe vervang ik mijn halogeenlamp door LED?

Het vervangen van een halogeenlamp is erg eenvoudig. Om op je energiekosten te besparen, kun je een halogeenlamp direct vervangen voor een LED lamp. Bovendien gaat LED verlichting gemiddeld zo’n 25 keer langer mee dan een halogeenlamp. Er zijn diverse LED lampen die geschikt zijn om halogeenverlichting te vervangen. Welke dat zijn kun je uiteraard lezen in deze blog. Ook gaan we je helpen bij het kiezen van de geschikte lamp.


GU10 LED Lights

Hoe kies ik de juiste LED vervanger voor mijn halogeenlamp?

Allereerst dien je uiteraard de juiste LED lamp te kiezen. Bij Lampdirect kun je terecht voor een breed scala aan LED verlichting, wat perfect geschikt is om jouw halogeenlamp(en) te vervangen. Van de welbekende GU10 LED lamp tot de G4 LED lamp met steekfitting. Er zijn diverse mogelijkheden! In deze blog kom je dan ook de populairste LED verlichting tegen met diverse fittingen.

 

GU10

Wat is belangrijk om te weten bij het switchen naar LED?

Ga eerst na welke lampvoet, oftewel fitting je huidige halogeenlamp heeft. Zo weet je direct op hoeveel Volt je huidige halogeenlamp werkt. De lampvoet is namelijk geschikt voor 12 Volt of voor 230 Volt (netstroom) en nooit voor beiden. Kijk vervolgens naar het wattage van je halogeenlamp. Op basis van de hoeveelheid Watt gaan we een geschikte LED lamp voor je zoeken die met veel minder energieverbruik tot dezelfde prestaties komt qua lichtcapaciteit. Hierdoor zal je energiebesparing oplopen tot wel 90%! Heb je een halogeenlamp die werkt op 12 Volt en wil je dezelfde soort lamp in een LED uitvoering? Dan heb je een transformator nodig.

 


 

Welke kleurtemperatuur is het meest geschikt voor mijn lamp?

Halogeenlampen zijn maar in één lichtkleur te verkrijgen en dat is 2700 Kelvin. Dat wordt ook wel extra warm wit licht genoemd. LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kleurtemperatuur. De meest populaire lichtkleuren zijn; 2700 Kelvin (zeer warm wit), 3000 Kelvin (warm wit), 4000 Kelvin (koel wit) of 6500 Kelvin (daglicht). Ben je tevreden over de lichtkleur van je huidige halogeenlamp(en)? Kies dan voor 2700 Kelvin. Wil je graag dat de LED lamp kan dimmen? In tegenstelling tot bij LED verlichting zijn halogeenlampen altijd dimbaar. Kijk dus altijd bij de productomschrijving of de betreffende LED lamp dimbaar is. Voor het dimmen van LED verlichting heb je een LED dimmer nodig. 

 

Hoe vervang ik mijn halogeenverlichting voor de juiste LED lamp?

Op basis van bovenstaande informatie kan je eenvoudig de juiste LED lamp kiezen. Onze website bevat duidelijke filters om de geschikte LED vervanger snel te vinden. Hieronder hebben we de meest populaire LED lampen op een rij gezet, die halogeenlampen vervangen.

 

Geld besparen

Hoeveel kan ik besparen met de overstap naar LED?

LED verlichting is ruim 90% energiezuiniger dan halogeenlampen. Deel het wattage van een halogeenlamp door 10 en je weet het maximale wattage van de LED lamp. Als we uitgaan van 3000 branduren per jaar en een KwH-tarief (stroomtarief) van €0,20 dan bespaar je jaarlijks al ruim €27,- per lamp aan energiekosten. In dat voorbeeld vervangen we een halogeenlamp van 50 Watt voor een LED lamp van 5 Watt. Let er bij halogeenverlichting op dat je van tevoren altijd de stroom hebt uitgeschakeld. Laat een halogeenlamp ook ruim een halfuur afkoelen en raak deze nooit met je handen of vingers aan. Zo voorkom je brandwonden.

 

Hulp nodig met overstappen naar LED?

Als trotse marktleider van Europa beschikt Lampdirect over een ruim en gevarieerd aanbod aan conventionele verlichting en LED verlichting van diverse A-merken. Dankzij onze duurzame LED verlichting besparen vele klanten maandelijks fors op hun energiekosten. Ook hebben we samen met onze klanten afgelopen jaar ruim 300.000 ton aan CO2 uitstoot kunnen besparen. We staan voor iedereen klaar! Wat kunnen we voor jou betekenen?