• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar all-in garantie
  • Zakelijk? Ontvang een offerte op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Hoe kies ik de juiste Lamp fittingen en adapters ?Lampvoeten, ook wel bekend als fittingen, zijn het onderdeel van de lamp waarmee je de lamp aansluit aan een armatuur. Zonder deze lampvoet kun je een lamp niet aansluiten. Als je geen voorkennis hebt, is het misschien lastig om de verschillende soorten lampvoeten van lampen te herkennen. Het zal niet iets zijn dat je 's nachts wakker houdt, maar het kan wel tijd, geld en moeite besparen als je in één keer de juiste lamp hebt besteld!


Wat zijn de meestvoorkomende fittingen?

De E27 lamp is een van de meest populaire lampen op de markt. Deze maakt gebruik van een E27 schroeffitting. Hierbij staat de E voor Edison, de uitvinder van de gloeilamp. De cijfers achter de E geeft de diameter van 27mm aan. Andere lampen met een schroeffitting zijn de E14 en E40. Hieronder vind je enkele voorbeelden van lampen met verschillende lampvoeten:
De GU10 is een veelvoorkomende lampvoet als het gaat om accentverlichting. Als je op zoek bent naar spotjes in je keuken of woonkamer, zullen deze lampjes waarschijnlijk een GU10 lampvoet hebben. GU geeft aan dat het om een steekfitting gaat. Je duwt de lamp in het armatuur en draait de lamp daarna tot deze op zijn plaats zit. Het getal achter de GU geeft aan hoeveel millimeter er tussen de 2 pinnen van de lamp zit. LED Spots zien er dus misschien wel hetzelfde uit maar zijn totaal verschillend van elkaar! Voorbeelden van deze LED lampen zijn:


Is het altijd zo eenvoudig?

In werkelijkheid niet. Sommige lampen hebben maar een zeer klein verschil en daar kan eenvoudig verwarring ontstaan. Bijvoorbeeld de G6.35 en de GY6.35. Er zit maar een klein verschil tussen deze twee lampen maar dit verschil kan er wel voor zorgen dat je nog iets langer in het donker kunt blijven zitten. Gelukkig staan onze experts altijd voor je klaar. Je kunt ons zo altijd bellen of e-mailen voor advies, gratis!


Dus hoe weet ik dat ik de juiste lamp heb voor mijn armatuur?

Als je de verpakking van de oude lamp nog hebt, kijk dan naar de lampvoet die daar op staat. heb je de oude verpakking weggegooid? Dan kan je een foto maken van uw lampvoet, inclusief de afmetingen, en deze opsturen per mail. Dan geven we je zo goed mogelijk advies, gratis.

Je wilt een bepaalde lamp maar de fitting van uw armatuur is anders?

Vrees niet, wij hebben ons gericht op het mogelijk maken van het onmogelijke! Wij hebben verschillende fitting adapters in ons assortiment. Het ene uiteinde past in je armatuur en het andere uiteinde is geschikt voor je lamp. Met deze adapters kan je E14 lampen gebruiken in een E27 lampvoet en nog veel meer! Bekijk alle mogelijkheden hier.