De Nederlandse overheid trekt €147 miljoen uit voor een nieuwe regeling, de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze financiële ondersteuning stelt bedrijven in staat om hun verlichting uit te rusten met energiezuinige LED techniek. Bovendien heeft u de mogelijkheid om 54,5% van uw investering fiscaal te verrekenen.


Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeren in energiezuinige verlichting kende nog nooit zo veel voordelen.


De nieuwe regeling van de Nederlandse overheid is gefocust op de educatie van bedrijven om in energiezuinige verlichting te investeren, dit door middel van een financiële compensatie.


De overheid heeft een budget van €147 miljoen vrijgemaakt voor bedrijven die besluiten 'groener' te willen worden.Door deze investeringsmogelijkheid kunt u 54,5% van uw investeringskosten van uw fiscale winst aftrekken. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan op de Energielijst omschreven als 'bedrijfsmiddelen'.
Hierdoor is het voor uw bedrijf mogelijk om jaarlijks tot wel 80% te besparen op uw energiekosten, energieverbruik en onderhoudskosten.


Voorwaarden Energie-investeringsaftrek

De enige voorwaarden zijn dat u deze kosten binnen 3 maanden meldt op mijnrvo.nl en u dan een minimum van €2500,- investeert.


Boven op deze algemene besparing door het gebruik van LED, bespaart u ook nog op uw vennootschapsbelasting. Gemiddeld komt dit neer op een netto EIA-voordeel van 13,5% van de investeringskosten, mede daardoor is het erg interessant voor MKB bedrijven.


Op de website van de Nederlandse overheid kunt u een gemakkelijk rekenvoorbeeld vinden om de maatregel te verduidelijken. Deze informatie is hier te vinden.Heeft u vragen?

Ons team van LED specialisten staat voor u klaar.