CDM-T lampen zijn zeer geschikt voor de verlichting van etalages. De lampen zullen zeker bijdrage aan een betere belichting van uw producten, wat zeer waarschijnlijk zal leiden tot meer verkoop!


Waar wordt CDM-T verlichting gebruikt?

CDM-T lampen kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De lampen hebben een uitstekende kleurweergave van 90-100Ra. De lampen worden veelal gebruikt in etalages en voor de algehele verlichting van winkels. Vooral het gebruik van CDM-T verlichting in de retail sector wordt aangeraden. Het komt vaak voor dat de kleurechtheid van de producten in een winkel niet goed overeenkomen met de werkelijkheid, waardoor klanten na aankoop een ander product lijken te hebben dan ze hadden verwacht. Maar dankzij de CDM-T verlichting kunt u dit voorkomen en ervoor zorgen dat uw klanten exact kopen wat zij zoeken door de uitstekende kleurweergave van de CDM-T verlichting.


Waarom worden CDM-T verlichting hier vooral gebruikt?

CDM-T verlichting wordt veelal gebruikt in de retail sector vanwege de uitstekende kleurweergave. Naast de gewone CDM-T verlichting is het ook mogelijk te kiezen voor de CDM-T Elite. Deze verlichting heeft tevens 25% meer lichtopbrengst en een 25% langere levensduur. Maar dat is niet alles, hieronder vindt u de andere voordelen van de CDM-T versies;


  • CDM-T lampen hebben een ingebouwde UV filter. Hierdoor zullen uw producten niet verkleuren.
  • Ook heeft CDM-T velichting een levensduur van 15.000 branduren.
  • Bij de CDM-T Elite versie heeft u zelfs een kleurechtheid van 100Ra, waardoor producten volledig realistisch worden weergegeven.

Wat zijn de verschillende varianten van de CDM-T Elite?

CDM-T Elite

De CDM-T Elite is beschikbaar in verschillende wattages en lichtkleuren.
Ze hebben allen een G12 lampvoet.


  • 35W, verkijgbaar in 930 en 942
  • 50W, verkrijgbaar in 930 en 942
  • 70W, verkrijgbaar in 930 en 942.
  • 100W, verkrijgbaar in 930
  • 150W, verkrijgbaar in 930

Hoe kies ik de juiste CDM-T lamp?

Het is erg belangrijk een goede keuze te maken wat betreft de lichtkleur. Wilt u een warme sfeer creëren dan kiest u voor de 930 versie. Deze versie is 3000 Kelvin, wat staat voor warm wit licht. Wilt u een toch wat meer neutrale of koele sfeer creëren dan kunt u beter kiezen voor de 942. Deze variant is 4200 Kelvin, wat staat voor koel wit licht.


CDM-T lampen werken met een voorschakelapparaat. Dit betekent dat ze niet direct op de netstroom aangesloten kunnen worden. Er zijn 2 soorten voorschakelapparaten voor de CDM-T verlichting. De eerste variant ( standaard VSA ) wordt gebruikt in de CDM-T. De tweede variant (extern VSA) wordt gebruikt als extern voorschakelapparaat, bijvoorbeeld op een verlaagd plafond. Het is erg belangrijk om het VSA te kiezen dat overeenkomt met het wattage van uw lamp.


CDM-T verlichting kan ook buiten gebruikt worden. Let wel op dat het armatuur waterbestendig moet zijn.


Wanneer u uw CDM-T lampen vervangt, kunt u niet wisselen tussen wattages. Dit omdat het VSA afgesteld is op het wattage van de lamp. Als dit afwijkt zal de verlichting niet werken.