Het belang van passende verlichting in uw huis wordt vaak onderschat. Men besteedt vaak weinig tijd bij het kiezen van lichtbronnen, waarna het resultaat vaak niet aan de verwachtingen voldoet.

 

Licht speelt een fundamentele rol en wordt te vaak, te makkelijk misbruikt. Echter, wanneer u de volgende adviezen overweegt, bent u in staat om uw huis te voorzien van het juiste licht.

 

1.      Vertrouw niet op één soort lichtbron

 

Gebruik de verschillende hoogtes in uw huis, door middel van plafond-, tafel en vloerlampen. De variëteit van lichtbronnen stelt u in staat om de ruimtes naar uw eigen wensen en behoeften te verlichten, met daarbij de keuze tusssen algemene en accentverlichting.

 

2.      Houd rekening met de lichtstroom

 

Verschillende ruimtes hebben vaak andere mate van licht nodig. Het is daarom belangrijk om de sfeer van de kamer te koppelen aan het aantal lumens van uw lampen. Dit helpt tevens bij de keuze van het aantal benodigde lampen, het totale wattage en de aard van de lichttechnologie. Door het overwegen van al deze aspecten zal u uw geld op een correcte wijze investeren.

 

3.      Te fel licht zorgt ervoor dat uw huis lijkt op een kantoor

 

We hebben het hier over kleurtemperatuur. De kleurtemperatuurschaal begint bij 2700K, een zeer warm licht, en gaat tot ongeveer 8000K, bijna daglicht. Door het kiezen van een te hoge kleurtemperatuur, kan de sfeer in uw huis sterk lijken op die van een kantoor.

 

4.      Overdrijf niet met inbouwverlichting.

 

Inbouwarmaturen zijn zeer stijlvol en geven uw ruimte een schone, opgeruimde look. Echter, het geeft u geen vrijheid om te spelen met de combinatie tussen meubels en licht. Wij raden u daarom aan om inbouwverlichting te gebruiken in functionele ruimtes, die niet blootgesteld worden aan regelmatige wijzigingen.


5.      Laat uw emoties zien

 

Druk uw emoties uit door het kiezen van de juiste sfeer voor uw omgeving. Installeer dimbare verlichting of kies voor lampen die kleurtemperatuur kunnen reguleren. U bent op deze manier in staat om het licht aan te passen aan uw stemming.